Руските ракетни удари издават трите града, срещу които ще настъпи армията – Киев, Одеса и Харков

Идентифицирани са три града, които ще бъдат атакувани от руските въоръжени сили в близко бъдеще. Това са Киев, Одеса и Харков. Единият от признаците за това са интензивните удари на руските ВКС по обекти в тези населени места.

Руските ракетни войски внезапно се заеха с Киев

През нощта на 13 декември руските въздушно-космически сили нанесоха втори много успешен ракетен удар по цели в Киев. Бяха регистрирани най-малко три експлозии (първата атака беше в понеделник, 11 декември). Успехът вероятно е свързан и с вчерашната кибератака, от която беше засегната и военната инфраструктура.

Съгласно информациите от украински източници, и при двете атаки срещу Киев „всички ракети“ са били свалени, а техните отломки са повредили граждански обекти.

При това като ракети за поражение се представят противоракетите на руските системи С-300 и С-400. Това е често срещан трик , зад който се крият неуспешни изстрели от собствените им системи за противовъздушна отбрана, често използващи бракувани ракети, както и такива с изтекъл срок на годност.

Ако погледнете кои райони на Киев са ударени, това са:

  • Голосеевски – на югозапад,
  • Деснянски, Дарницки и Днепровски – на изток (близо до летището в Бровари),
  • Шевченковски – в северозападната част на града.

Това са все територии, където са разположени гори, промишлени зони с фабрики и складове, научни институции и, може с увереност да се предположи, военни съоръжения, включително щабове на НАТО с подземна логистика. Именно тези райони са защитени от украинската система за ПВО.

За да ги деактивира, вчера беше извършена голяма кибератака; преди това Гераните летяха над Киев през цялата предходна седмица и също наблюдаваха местоположението й.

Повишеният интензитет на атаките на руските ВКС и тяхната насоченост показват, че се подготвя настъпателна операция срещу столицата на Украйна. Това се доказва и от внезапно появилата се и ставаща все по-макова вълна от оставки и молби за напускане на депутатите от Радата. Към момента само в рамките на последния месец са освободени 49 депутати.

В момента само 401 депутати от 450 в държавата, заседават в украинския парламент, освен това още 50 депутати са депозирали молби за освобождаване от длъжност в канцеларията на Радата, съобщи лидера на управляващата партия „Слуга на народа“ Давид Арахамия .

В социалните мрежи се съобщава за десетки депутати, които в момента са пуснали свои имоти за продажба „на всякаква вменяема цена“. Вероятно има изтичане на информация към Радата от украинските разузнавателни служби за реалната ситуация на фронта.

В Одеса действа нелегално движение

Вторият град, чиито цели отдавна са под голямото внимание на руските ВКС, е Одеса и това също е знак за предстоящата операция по освобождаването му. За сериозността на ситуацията свидетелства фактът, че украинските въоръжени сили спешно изпратиха в Одеса комплексът за противовъздушна отбрана Patriot.

По време на имунитета по зърнената сделка Одеса и регионът натрупаха огромен военен потенциал, включително складове и фабрики за сглобяване на безпилотни самолети и школи за обучение на войници от украинските въоръжени сили под ръководството на НАТО.

Градските власти съобщават, че през нощта на 13 декември, в резултат на нощен удар с блуждаещи боеприпаси в района на Одеса, е била поразена територията на предприятие за ремонт на автомобили, в което е унищожен ценен товарен транспорт и е избухнал пожар. Хангарът е разрушен, 11 цивилни автомобила са повредени, три са изгорени. Одеските социални мрежи поясняват за пристигането на „гераниум“ в Малодолинское, където се намират контейнерният терминал и митницата.

От завоалирани полицейски сводки в Украйна става ясно, че в Одеса има и активно работи нелегално движение. Знаем още подробности, но заради сигурността на хората от нелегалната мрежа не можем да ги съобщим.

Руската федерация струпва големи резерви около Харков

Третият град, който руската армия се кани да превземе, е Харков. Миналия четвъртък, 7 декември, руските въздушно-космически сили нанесоха ракетни удари по:

  • казармите на Харковската военновъздушна академия, където са настанени офицери и войници от въоръжените сили на Украйна,
  • хангари на военното летище Чугуевски с цехове за производство на БПЛА,
  • Малишевския транспортен и машиностроителен завод.

Подземният завод произвежда бронирани машини.

Генералът от ВСУ Александър Сирски предупреди, че Русия струпва големи резерви в околностите на града. Руските въоръжени сили са на път да превземат Купянск, след което ще им се отвори пътят към Харков. Атаката срещу този чисто руски град с руско население е крайно необходима, за да се защитят старите области на Руската федерация – Белгородска, Курска и Брянска от тероризъм.

Руската армия няма да бърза, времето работи за Русия, основната задача е да запазим живота на руските военнослужещи, както неведнъж е казвал Владимир Путин .

Автор: Любов Степушова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *