Две измами, с които Европа прикрива фалита си: „България в Шенген“ и „Украйна в ЕС“!

Пускането ни в Шенген е същата бутафория като приемането на Украйна в ЕС. Пиар акция без никакво правно, политическо и обществено съдържание, целяща да поддържа още малко илюзията, че Европа и целокупния Запад не са на ръба на тоталния колапс – икономически, военен, системен.

Внимателно прочетох думите на Рюте. Толкова прозрачно лицемерни са, че едвам се прикриват със смокинов лист.

До такава степен НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛА България по темата „Шенген“, че едвам крият, че Рюте всъщност изпълнява поредната политическа поръчка в ЕС. Какви са причините за това ВНЕЗАПНО „УСПЯВАНЕ“ на България е ясно. Поддържат илюзията, че всичко в Европа скоро няма да фалира и тя няма да се разпадне, защото уж се прави нещо. Но това решение вятър в провисналите като парцали платна на нашата ужасяваща сглобка. За имащите способността да разбират, истината си остава: Приказки, зад които не стои нищо, което да е съществено за народа ни. За нечии джобове може и то за кратко, но за народа…

Поканата към Украйна е същото, с нулево юридическо и политическо значение.

Междувременно можем по-смело да се ориентираме какво предстои. Путин вчера потвърди – целите остават същите и докато не се постигнат, Русия няма да спре. Което означава няколко неща.

– Първо. Русия няма да участва в мирни преговори по чужди идеи.

Второ. Русия започва настъпление с най-близки военни цели градовете Киев, Харков и Одеса, плюс поставяне на черноморския бряг на Украйна под пълен контрол.

– Трето. Русия има ресурс да продължи войната без допълнителна мобилизация. И сега ще видим дали няма да се случи това, което е най-логично – Байдън да даде Украйна на Путин, за да спаси себе си и сина си от съд и присъда. Защото нека не се забравя, че пред публиката се разиграват пиески.

Пиесата на Джо Байдън за пред Зеленски и останалите US-матрьошки в ЕС, включително в България, е – Аз много искам да ви дам пари, обаче Конгреса не ми дава, даже конгресмените излязоха в коледна ваканция до 8 януари, нищо не мога да направя!

От месеци е видно, че САЩ се опитват да се освободят от горещия картоф Украйна. Отказът да бъдат предоставени пари на Зеленски, включително от личния фонд на Белия дом, съвпада с маратона от пресконференции на Путин в четвъртък, в които той поразказа какво ще прави Русия оттук насетне. Което пък съвпада по дни с най-мащабните атаки на РФ по целия фронт на Украйна от началото на войната.

Така поканата на ЕС към Украйна за членство представлява просто коледна картичка, която да замаже на първо време безпощадната истина – че няма да получат коледен подарък. И с България е същото.

Анастасия Гешева, Телеграм

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Бай Дън даде 200 мил от президентския фонд.Не би било зле да се спомене това.И още това ,че не дадоха много изобщо не се отрази на положението на фронта.

    • Тия жалки 200 милиона за споменаване ли са изобщо. С тях украинците ще купят снаряди, които ще им стигнат точно за половин ден на фронта. И друго – ти нали не мислиш, че като ревнат украинците, че нямат снаряди, вече са ги свършили. Ясно е че все още имат за месец-два интензивни действия.

    • И не е вярно, че ситуацията на фронта не се е променила. Следи сводките – руснаците настъпват и превземат територии по целия фронт

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *