Русия направи успешен тест на „Буревестник“ – ракетата с ядрен двигател, която може да стои 1 седмица в космоса в режим на готовност за ядрен удар (С ВИДЕО)

Русия проведе „последния успешен тест“ на крилатата ракета с ядрен двигател „Буревестник“. Това заяви президентът на РФ Владимир Путин по време на речта си на форума на Валдайския клуб в четвъртък, 5 октомври. „С този тест почти приключихме работата по иновативните ни видове стратегически ракети, които обявих преди няколко години. Извършен е последният успешен тест на „Буревестник“ – ядрени крилата ракета с глобален обсег и ядрена двигателна система. Тази ракета е в състояние да стои една седмица в космоса, след което да обиколи няколко пъти земното кълбо и да нанесе ядрен удар по всяка негова точка“, цитира думите му медията РБК.

Припомняме, че „Буревестник“ с неограничен обсег на действие е част от набора от руски стратегически оръжия без аналози в света, включващи балистичната ракета „Кинжал“, хиперзвуковия „Авангард“ и ядреното торпедо „Посейдон“.

Държавният глава каза още, че работата по другия руски хиперзвуков хит – свръхтежката междуконтинентална балистична ракета „Сармат“, вече е напълно завършена. „Въпросът е да се довършат бюрократично някои процедури, да се премине към серийното им производство и поставянето им на бойно дежурство“, обясни той и добави, че това ще стане в близко бъдеще. За първи път руският президент Владимир Путин говори за разработването на „Буревестник“ през март 2018 г. в посланието си до Федералното събрание. Той каза, че обсегът на действие на ракетата е неограничен заради ядрените й двигатели, а траекторията на полета й може да бъде непредсказуема, което прави „Буревестник“ неуязвим „както за съществуващите, така и за бъдещите системи за ПРО и ПВО“.

През юли същата година Министерството на отбраната публикува видео, показващо изстрелването на новата ракета. Според американските медии, от ноември 2017 г. „Буревестник“ е бил тестван шест пъти, като всяко изстрелване е завършвало с инцидент. В началото на октомври тази година обаче вестник The New York Times публикува статия, базираща се данни от сателитни снимки на норвежкото разузнаване, в която се твърди, че Руската федерация може би подготвя или вече е изпитала успешно междуконтиненталната си крилата ракета с ядрен двигател „Буревестник“, наричана на запад SSC-X-9 Skyfall. Нещо, което е пълно потвърждение на думите на Владимир Путин от форума „Валдай“.

Най-новата ракета с ядрен двигател на Русия може да остане в режим на готовност в продължение на седмица в земната орбита и предназначението му е за нанасяне на ответен ядрен удар от космоса, в случай ч територията на Русия бъде нападната с ядрено оръжие. Това написа днес и германската медия RedaktionsNetzwerk Deutschland в статия за последния тест на 9M730 „Буревестник“, цитирана от bulgarianmilitary.com.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Предсказанията на Кшищоф Яцковски
    Кризата…….
    Много лоши неща ни очакват. Голям срив и криза. Този път сривът няма да бъде инсцениран от някой, а ще бъде съвсем реален. Ще бъде катастрофа за света, защото ще засегне главно Европа.
    Все пак Третата Световна Война е заради Запада, който иска да продължи да бъде господар на света и не позволява независимост на Русия, Китай, Южна Африка, Индия, Бразилия и много други, отказващи да бъдат техни роби.
    От 2020 г. насам, те веднага се превърнаха в опасен враг на САЩ и техните васали. Това е много по-сериозно от самата война в Украйна, тъй като този сериозен конфликт ще унищожи цели области по света. Опасността за Европа не е само икономическа, а и териториална.
    Ще наложат режим и мобилизация и тогава никой няма да има право да се бунтува и недоволства. Нещата вървят в много грешна посока. Кризата и гладът, която ще настъпи при нас „доста внезапно“, ще бъде много тежка.
    Ще има ново деление и разчертаване на нови граници. Политиците в Европа са обвързани с договори, за който ние не знаем. Вървим в посока, в която нашата реалност ще се промени напълно.
    Някои страни са поели в посоката към войната още от 2020 г. Ще започнат да арестуват хора, които ще ни бъдат представяни за екстремисти. Ще се говори много за това с редовни излъчвания в пропагандните медии. Виждам и кървави бунтове с много арестувани, заради някакви странни закони.
    Изведнъж по някаква причина в Европа, ще се появят странни разпоредби и наредби, които отнемат изцяло свободата на хората. Назначените от Америка еничари, ще започнат да пропагандират, че поради поредната глобална глупост, хората трябва да приемат тези ограничения.
    Правителствата в Европа, ще започнат да налагат много строги и сериозни ограничения и останалият свят ще мисли, че политиците в Европа са луди.
    Ще ни лъжат, че има отровна заплаха и ще наложат много забрани. Нова медийна паника, опасност от масови жертви и пълна дезориентация. Но хората този път ще си кажат, че това е поредната заблуда и ще се разбунтуват.
    Просто тотален хаос. Щатите ще започнат да се затварят. Заради тази заплаха, и нас ще ни затворят тотално и наистина ще има от какво да се страхувате.
    Някой щати ще започнат да претендират за автономия. Това ще се разпространи на вълни по света и много политици, които са слугували на САЩ, ще имат голям проблем. Но проблемите ще бъдат най-зрелищни в Съединените щати. А в така наречените цивилизовани страни ще започнат големи проблеми.
    Тогава ще видят какво е инфлация. Има две възможности. Световна Война или дълбока криза в англосаксонския свят. Страхувам се, че просто не е възможно САЩ да позволят този преход да мине мирно. Просперитетът им приключи доста радикално и ги очаква катастрофа.
    Войната……..
    Истинската война е неизбежна и ще започне се разширява от към Близкия изток. НАТО просто чака развитието на ситуацията, за да се включи официално. В Европа също ще се създаде фронт.
    НАТО без съмнение ще атакува Русия. Всички политици в страните от ЕС знаят, че предстои война. Четири-пет държави ще нападнат Русия. Правителствата не ни казват, за да не ескалират граждански войни и анархия. Освен това, много от хората биха избягали от страните си, ако чуят за такава заплаха.
    Много е вероятно Турция да направи първата стъпка спрямо Русия. Путин ще разбере, че Ердоган го е предал и вече ще говорим за Свят 3.0. Моментът на истината наближава. Големи битки ще се водят в Сирия, в Закавказието и по черноморското крайбрежие на България и Румъния.
    Много други страни ще се включат във войната, само че няма да е на тяхна територия. Великобритания ще бъде въвлечена в Близкият изток, на територията на Украйна и в Черно Море.
    Ще има много чужди войски в Румъния и България и никой от тях няма да иска разрешение. Най-опасно ще е за България, когато избухне втората война, тъй като този втори конфликт няма да бъде краткотраен и двете войни ще се слеят.
    Ще има много и продължителни локални конфликти с много повече жертви. Ще се съгласят да воюват само държавите податливи на изнудването от западните държави, като България, Румъния и Молдова.
    Войната ще продължи около шест години. През това време, ще има голям глад. След войната, много държави ще загубят суверенитета си и ще спрат да съществуват.
    Ще ги има като народи, но държавата им няма да съществува. Великите сили ще си поделят суверенитета над мераклиите да воюват и отново ще се появят два идеологически лагера.
    Чака ни шест години тотален хаос, но най-странното е, че нито една от великите сили няма да бъде приятелски настроена към българите.
    Съединените щати осъзнават, че Брикс ги измества като лидер в света, а НАТО няма сили да отговори военно. Затова предвиждат множество превантивни конфликти и тотален хаос по света.
    Всичко това неминуемо ще доведе до най-голямата война до момента в света. Без голям сблъсък светът няма да се промени, просто няма друг вариант. Вече е ясно и видимо за всички, които искат да го видят.
    Котлите – Близкък изток и Балкани ще заврят. На Балканите ще видим провокация с взривено или бомбардирано място и оттам нататък всичко ще се забърза. През 2024-та, вече истината няма да може да крие. Ефектите от това ще са ужасни.
    Ако хората не бяха толкова слепи, можеше да го видят още преди няколко години, вместо като двукраки маймуни с телефон в ръка, да вярват на „авторитетни“ хора и абсурдите им да ги занимават с НЛО.
    Подготвя се вдигането на новата желязна завеса. Ще научаваме абсурдни неща, за да не се бунтуват хората, но всъщност се случва глобалното заробване и това е нещо много сериозно, а не шега.
    Новата пандемия……….
    Очаквайте нова странна пандемия. Нов вариант на чумата от 2020 г. Подходът да им обърнем внимание, колко е опасна ще е различен. Вече няма да има молби и препоръки към хората, а заповеди.
    Навлизаме във втория етап, който е подкован добре със закони и отношението към несъгласните, ще бъде много по-строго. Предстои нещо грандиозно, което скоро ще разтърси целия свят. Пак ще има страх, ужас, тишина и внезапна паника.
    Европейският съюз има готовност да наложи фашизъм със сила във всеки един момент. Пак ще има заплаха от чумата, но няма да ни показват шоута с опашки пред болниците.
    Просто ще ни бъде казано, че трябва да предотвратим нещо и ще заговорят за казуси и закони с които трябва да се съгласим и съобразим, за да не стане по-лошо.
    Ще ни бъде разказано нещо, което ще причини голям страх, въпреки че не много хора ще се разболяват масово. Просто този път всичко ще бъде подготвено и най-учудващото е за съжаление, че много хора отново ще подходят покорно.
    Ще се направи шоу в защита на децата с препоръка, или наредба за предотвратяване на здравни рискове и хората ще се хванат отново в този капан за наивници.
    Ще започнат да ни предлагат да пием нещо, или да отидем на дадено място. Европейския съюз ще накара всяка страна да следва доброзорните им прищевки.
    Така че, завръщането на чумата ни очаква много сериозно, макар че ще започне някак невинно. Много бързо ще я оформят по такъв начин, че няма дори да си помисляте да поставите под въпрос налаганото ви мнение.
    Новата епидемия по света, ще бъда заради храната. Защото знаят, че само така ще могат да накарат шебека да яде скакалци, червеи, гниди и пучи-въшки. Това, което хората ще започнат да ядат, ще им навреди жестоко.
    Но ще ни бъде втълпено, че всичко се дължи на месото. Че има някакъв паразит и ако ядем месо, може да се заразим.
    Отначало ще избухне в един град, но след това ще се окаже голям проблем с различни огнища. Хората ще се страхуват да ядат месни продукти. Голямо бързане пада, да нагласят избухването на тази епидемия.
    Ще ни бъде представена от жена с увереност, която ще нападне месото и храната с месо. Медиите ще тръбят 24/7, че то ни трови и причинява нещо лошо.
    Нещо зловещо ни готвят приятели, историята с месото ще бъде блъф, но последиците ще са истински. Тогава дори на шебека с телефона, ще му стане ясно, колко важна и необходима е водата за хората.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *