Русия триумфално победи в глобалната гореща война

Може би в ежедневната вихрушка от събития някой не е забелязал, но онзи ден се случи събитие, което като бронебойно оръдие разби на пух и прах привидно непоклатимата основа на западното неолиберално общество и политика. „Групата за глобално климатично разузнаване“, една от най-големите и уважавани научни общности, занимаващи се с глобалното затопляне и изменението на климата, публикува доклад, в който без никаква възможност за двусмислие се посочва, че вината на човечеството за глобалното затопляне е мит. Лъжа и профанация е и твърдението, че парниковите газове нагряват атмосферата.

Публикуваният документ, който авторите квалифицираха като Световна декларация за климата, носи изключително категоричното заглавие „Няма климатична катастрофа“. Декларацията, подписана от над 1100-те учени от петдесет страни с най-висок научен статус и авторитет в света, гласи, че:

  1. Глобалното затопляне е както антропогенно, така и естествено по природа. Еколозите внезапно си спомниха, че има такава наука като геология, която отдавна е доказала, че живеем във времена непосредствено след Малка ледникова епоха, която е приключила едва в края на XIX век. Тоест, затоплянето е естествено „връщане назад“ след дълъг период на студено време.
  2. Напълно естественото и нямащо нищо общо с дейността на човека Глобално затопляне на планетата, което се наблюдава в момента, се увеличава с много по-бавна скорост от прогнозите на всякакви шумни екологични организации и фондове. Освен това разликата между прогнозираната и действителната динамика на нагряване на земната атмосфера предполага, че човечеството все още не разбира практически нищо за същността на тези процеси.
  3. Цялата зелена идеология и дългосрочна политика на западните държави на агресивна принудителна декарбонизация беше изградена върху изначално сгрешени модели и постулати, които превърнаха едно на пръв поглед добро начинание в легализиран транснационален рекет, изсмукващ милиарди долари от енергийни и минни компании. Всъщност, под тази мелодия и под прикритието на спешно приети закони, започнаха да ограбват и репресират нежелани хора, независимо дали са конкуренти в бизнеса или геополитиката.
  4. Въглеродният диоксид всъщност не нанася никаква вреда на природата, освен това прословутият CO2 е истинска благодат, без която никоя култура и видове, които са ни известни днес, живеещи на планетата, не биха имали шанс за еволюционно оцеляване. Въглеродният диоксид е ключов компонент на фотосинтезата, който запазва и увеличава растителния фонд, белите дробове на планетата. Също така е катализатор за увеличаване на общата биомаса на планетата, като влияе най-благоприятно върху продуктивността на хранителните култури;
  5. Глобалното затопляне не води до увеличаване на броя и честотата на природните бедствия. Няма статистически доказателства, че наводненията, сушите, ураганите и други бедствия са станали по-чести, отколкото преди сто или двеста години. Особена болка за загрижените за околната среда граждани трябва да бъде фактът, че според международна група учени CO2, напротив, действа като смекчаващ фактор при затоплянето.
  6. В момента няма екологична катастрофа, както няма и поводи за паника и истерия. Международната програма за декарбонизация и нулеви емисии до 2050 г., приета и вече изпълнявана от много страни, е ненаучна, неосъществима и изключително вредна от гледна точка както на околната среда, така и на икономиката. Световната общност трябва да се тревожи не за краткотрайния просперитет за всички, а за факта, че в развитите страни с добре образовано население и висок стандарт на живот гражданите са по-загрижени не за раждаемостта, а за измислените екологични проблеми.

В интерес на истината тук може да се сложи точка и да се насладите на гробното мълчание, което след този най-авторитетен научен доклад обхвана целия западен свят, който през последните няколко десетилетия живя в галопираща екологична лудост. Но ние ще си позволим да добавим няколко щриха, така да се каже, за да завършим картината.

Всъщност подобен скандален демарш беше съвсем очакван за всички, които дори за кратко следват политическия и икономическия дневен ред, който, разбира се, е много силно ангажиран в минната индустрия и енергийните ресурси. Измина само половин година от началото на руската СВО в Украйна, когато държавите от т. нар. „Солидарен Запад“  започнаха да отказват доставките на руски въглища, нефт и газ. Свидетели сме как това тяхно решение доведе не само икономиките им, а целият създаден и доминиран от тях световен ред до ръба на колапса. Оказа се, че Русия не е страна-бензиностанция, а икономиката на целият „Солидарен Запад“ е колос на глинени крака, крайно зависим от енергията и ресурсите на Русия. Кух отвътре колос, който не е в състояние да просъществува дори шест месеца без редовни доставки на руски въглеводороди.

Ето бърза селекция от новини от западната преса през последните дни.

  • Около 60% от фабриките във Великобритания може ще затворят или спрат голяма част от производството си поради безпрецедентно високите цени на електроенергията.
  • Премиерът на Бавария, един от най-богатите региони на Германия, Маркус Зьодер каза, че правителството – в частност вицепремиерът Роберт Хабек – мами съгражданите си и поради текущите събития в руско-немските отношения германците са влезли в опасна спирала от сериозен спад в стандарта на живот.
  • В Швеция след спирането на „Северен поток-1“ цената на електроенергията се учетвори и надхвърли три крони за киловатчас. Стокхолм прави отчаяни опити да отдели цената на електроенергията от цената на природния газ на европейските борси.
  • Агенция „Голдман Сакс“ направи изчисления и стигна до разочароващо заключение: нетното увеличение на цената на електроенергията в Европа през следващата година ще бъде два трилиона евро, или 25 процента от общия БВП на Европейския съюз. Анализаторите мрачно прогнозират лавина от недоволство сред населението, фалити, както и засилваща се тенденция на бягство на бизнеса и индустриите в посока Азия и САЩ – разбира се, това ще направят само тези, които ще преживеят тази зима.

Списъкът с такива публикации може да бъде продължен много дълго, въпросът е друг.

Комплексът от настоящи условия, където глобалният недостиг на ресурси, санкционното самоубийство на Европа, глобалната икономическа криза, която се развихри по време на пандемията, и много други — всичко това доведе до там, че Западът загуби пари за комфортно съществуване и поддържане на различни екологични паразити и хитреци. Държавите вече нямат финансите, силата и запаса на безопасност, за да експериментират с логиката, физиката и класическата икономика. Западното общество сега е изправено пред прост, но изключителен въпрос: как да преживее идващата зима. И увещанията на канцлера Шолц, министър-председателя Моравецки и други лидери всъщност не успокояват техните съграждани.

Дори само защото германските хранилища, запълнени на 80 процента, не гарантират абсолютно нищо, защото тези хранилища са с малък капацитет, който позволява единствено да се запушват дупки в случаите, когато има прекъсване на основните и редовни доставки. А също и защото днес поляците стоят на опашки в продължение на няколко дни пред порталите на собствените си въглищни компании, за да си купят поне един тон от най-замърсяващите въздуха въглеводороди, без които не могат да отопляват къщите си и да готвят храна за децата си.

Вавилонската кула на декарбонизацията, цялата тази колосална маса от манипулации, измами и откровени лъжи, рухна. А ние в Русия можем да кажем с пълно основание и гордост: Успяхме!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ЮДЕЙСКИ ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ СТРАХОВЕ НАГНЕТЯВАТ В ХОРАТА – ИЗРОДИ !


    ГРАЖДАНИНО ИНСПЕКТОР НА ВСС , ЛЮБОМИР КРУМОВ,
    АЗ ИЗПРЕТИХ ДО ВАС ЕДНО ПРЕПОРЪЧАНО ПИСМО ОТ ГРАД ПЕТРИЧ,
    СЕГА СЕ НАМИРАМ В НАРОДНА РЕПУБЛИКА КРАЛСТВО ГЪРЦИЯ, КОЯТО НЕ Е ВЕЧЕ КРАЛСТВО И НЕ ПРИЛИЧА НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА И ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

    ТИ НЯМА ДА МЕ РАЗБЕРЕШ, ТАКА КАКТО МИ ОБЯСНЯВАШ, КАКВИ ПРАВА ИМАТЕ И НЯМАТЕ!
    КАКВО ЖЕЛАЯ ДА КАЖА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ ОТ ГЪЛЦИЯ.

    ПИСМОТО ТИ ГО ПРОЧИТАМ С ТВЪРДЕ ГОЛЯМ ЗОР, НО НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ТИ ОТГОВОРЯ ПОРАДИ РЕДИЦА НЕВЪЗМОЖНОСТИ ОТ ГЪРЦИЯ.

    ИНТЕРНЕТА МИ Е ПО-ЛОШ ОТ КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ И БЪЛГАРИЯ С НЕПРЕКЪСНАТИ СПИРАНИЯ И НЕ РАБОТЕНЕ И ПЕТ ДНИ НЯМАМ ИНТЕРНЕТ ОТ КАКТО СА СЪМ ПЛАТИЛ.
    НЕЩАТА СЕ ЗАПЛИТАТ МНОГО, И ЧАКАМ СЕГА ДА ДОЙДЕ ТЕХНИК ПО ВЪПРОСЪТ, ЗАЩОТО ВЪ ОФИСА МИ ВЪРТЯТ ВЪРТЕЛИ ПО-ЛОШИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ШВЕЦИЯ.

    ТАМ В БЪЛГАРИЯ ВОДЯ ДЕЛА, И НЕ МОЖЕМ ДА СЕ РАЗБИРЕМ И ТИ МИ ГОВОРИШ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЛИЯЕ НА СЪДА.

    НЯМА СЪД БЕ НАЧАЛНИКО, ИМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ НА ГЪРЦИЯ, БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, САЩ , ЦРУ, МОСАД, ШВЕДСКО СЕПО И НЕ ДАВАТ ДА СЕ ПИШЕ ПРОТИВ СВЕТОВНИЯ РЕД И НАТО …

    ТИ ТИЯ РЕБОТИ НЕ ГИ РАЗБИРАШ, ТАКА КАКТО ГРЪЦКИТЕ ТЕХНИЦИ НЕ МЕ ВРЪЗВАТ, А СЪМ ПЛАТИЛ ЗА 6 МЕСЕЦА И МИ КАЗАХА, ЧЕ МОГА ДА ПИША И ОТ БЪЛГАРИЯ ПО ИНТЕРНЕТ ….
    ЩЕ ПРОВЕРИМ И ТАЗИ ВЕРСИЯ ! ПЛАЩАМ СИ, ПОЧТИ КАКТО В БЪЛГАРИЯ … !
    КНИГИ ЗА ПРОФЕСУРА НА МЕЖДУНАРОДНО НИВО ИМА ДА ПИША !

    НЕЩАТА ЩЕ ЗАГРУБЕЯТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ, КАТО ВЪВЕДА И ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ В ДЕЛАТА КОЙТО ВОДЯ В БЪЛГАРИЯ, А ТИ ЩЕ СЕ ОПИТВАШ ДАМИ РАЗИГРАВАШ НОМЕРА, КАТО ГРЪЦКИТЕ ТЕХНИЦИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЛИЦИЯ НАГОРЕ ПОСОЧЕНИТЕ СВЕТОВНИ ДЪРЖАВИ ОТ РЕДА ЗА ЧОВЕШКИ КРАВА, НО ТИ НЕ ГИ РАЗБИРАШ ТЕЗИ НЕЩА И ПРЕЗИДЕНТА НАБЪЛГАРИЯ ГИ НЕ РАЗБИРА И МНОГО НЕ ГИ РАЗБИРАТ … И ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА И МНОГО ПРАВИТЕЛСТВА НЯМА ДЕТО МЕ ГРЯБАТ И ОЩЕ НЕ СЪМ ЗАПОЧНАЛ ДА СЕ ОПЛАКВАМ НА ВАШЕТО ВСС … КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД И МНОГО ДРУГИ МАЙ-МУНИ !

    КАТО СЕ ВЪРНА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТИ ПРАТЯ ПАК ПОДПИСАНО КОПИЕ, ЗА ДА ИМАШ ОСНОВАНИЕ ДА МИ ОТГОВОРИШ ПО ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА ПОЩА !

    АЗ МНОГО РАЗБИРАМ ОТ ПОЛИТИЧЕСА ПРОСТИ-ТУЦИЯ, ТАЗИ ДУМА Е НАРОДНА И СЕ ПОЛЗВА ОТ НАРОДНИТЕ ДУПЕТА И ПРЕДИ 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА !

    ЗА СВЕДЕНИЕ, АКО ТРЪГНЕ ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА ТИ ПУСКАМ ФОТОСИ ОТ КОМПЮТЪРА МИ ДОСТАВАКАТА ОТ ПЕТ ДНИ, СЛЕД 16 ЧАСА ЩЕ ПОПРАВЯМЕ ИНТЕРЕТЕ, КОЙТО ЗА СЕГА ТРЪГНА, НО ПРЕДИ ВРЕМЕ ВИДНО ОТ СНИМКАТА ИЗЧЕЗНА И МИ ОТГОВАРЯТ НА БЪЛГАРСКИ В ГЪРЦИЯ!

    СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ

    ВИЖДАШ ЛИ ДРУГАРЮ ИНСПЕКТОР ЛЮБОМИР,
    КАК СЪМ СИ ПЛАТИЛ И ЗА ТЕЛЕФОН ДА СЕ ОБАЖДАМ ДО БЪЛГАРИЯ ЗА 4.5 ЧАСА И ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ГЪРЦИЯ В 7 ЧАСА, ЩЕ ПРОВЕРИМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КУРВИ ДАЛИ РАЗБИРАТ ОТ ЕВРОПЕЙСКА ТЕХНИКА…
    МАЛО ГРУБА ДУМИЧКА, НО ТИ НЕ СИ В СЪДИ,Я И ПРОКУРОР ДА МИ ПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКА !

  2. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ БЛАГОСЛОВЕНА ДА СИ ВОВЕКИ

  3. Как тоя наш тъп политически „елит“ не разбра толкова прости неща, как и не се поограмоти геополитически, за да затвърди истината, че у нас НИКОГА не е имало политици, а продажна пасмина.Какво общо можем да имаме ние с англичаните, владели и смукали десетилетия десетки колонии по света, какво общо може да имаме със световния хегемон, че и със всички бивши колониални СИЛИ.За каква синегрия може да иде реч, луд ли е Радев. Не си ли виждаме жалкото дередже за последните 30 години, когато държавата се руши по всички линии. Слепи ли сме, тъпи ли сме. Може ли да се постави знак на равенство – интелектуално между Коцето и Бойко, Ристето Иванов, генерал Атанасов,Учиндолския шоумен, за Кирето и Асенчо не иде реч.Един прост човек и един прост народ не може никога да си избере водачи, затова с лекота го мачкат.

  4. Честит празник на всички антифашисти!
    Честит Девети септември!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *