Русия ПОСЕЧЕ Борисов! БЪЛГАРСКИЯТ народ има СЛАВНА история! Вижте ИСТИНСКИТЕ думи на Мария Захарова! Вижте ТУК!

На 2 ноември, официалният представител на руското Външно министерство Мария Захарова обяви, че „Русия настоява българското правителство най-накрая да пресече престъпния вандализъм срещу паметника на Съветската армия в София.“

В продължение на много години, безнаказано се оскверняват съветски и руски военни мемориали. Българското правителство и досега не е намерило и подвело под отговорност, извършителите на тези отвратителни деяния. Със своето бездействие, правителството постоянно убеждава вандалите, че техните престъпни и античовешки действия ще останат ненаказани, категорични са от руското Външно министерство.

Мария Захарова подчерта, че цитираме: „Този път вандалите надминаха самите себе си като написаха на мемориала лозунги с откровен антисемитски характер.“ Това, заяви Захарова, „е особено цинично като се има предвид, че в годините на Втората световна война, благодарение на нашите войници, стана възможно да се предотврати депортирането на евреите от България, като по този начин бяха спасени около 50 хиляди души от неминуема гибел.“

Официалният представител на руското Външно министерство направи извода, цитираме: „Тези хора, които се занимават с оскверняване, нямат никакво понятие от своята собствена история… и, за съжаление, изобщо не познават нейните славни страници и традиции.“ Прилагаме линка от информацията на ТАСС, за да се запознаете с точните думи на Мария Захарова – http://tass.ru/politika/4698914 , а не със свободните съчинения на Борисовото МВнР.

Вземайки повод от тези думи на Мария Захарова, Борисовото МВнР прави съвсем свободната „интерпретация“, че Русия искала да си припише заслугата за спасяването на българските евреи. Трябва да отбележим, че този извод е напълно неверен. Както и напълно умишлен. Защото нашето днешно, соросоидно МВнР не търси истината. То с всички сили търси скандала. И най-вече скандала между Русия и българския народ.

Каква е истината всъщност? Ами много просто. Истината е, че и българският народ, и руският народ, и народите на СССР се бориха рамо до рамо с фашистката чума по време на Втората световна война. Бяхме братя тогава. Братя сме и днес.

А сега се вгледайте внимателно в думите на Мария Захарова. Казва ли някъде тя, че не българите, а руските войници са спасили евреите в България? Не, не, и хиляди пъти НЕ! Нашата Мария просто казва, че спасяването на евреите от гибел е СТАНАЛО ВЪЗМОЖНО, БЛАГОДАРЕНИЕ на руските войници. Благодарение на мощното настъпление и гръмовните победи на Червената армия, на руските войници, които разгромиха фашистките пълчища на Източния фронт. И прогониха нацисткия звяр обратно в леговището му. Благодарение на тези руски победи се активизира мощна антифашистка съпротива в цяла Европа. И едно от нейните проявления в България е именно спасяването на нашите еврейски съграждани от българския народ.

И понеже е имала точно това предвид, а не нещо друго, Мария Захарова продължава своята мисъл. Тя с прискърбие констатира, че тези вандали, които се занимават с оскверняване паметниците на Съветската армия, която освободи Европа и България от нацизма…Тези вандали изобщо не познават своята история и нейните славни страници и традиции.

Защо наша Маша казва това? За какви славни страници от българската история напомня тя? Може би нещо за Паисий? Или Софроний? Не, тя говори именно за спасяването на евреите от българския народ. За тази славна страница от нашата история. Понеже не можеш да говориш за спасяването на евреите и припомняйки славната история на България да имаш предвид, например…Хан Аспарух.

ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ПОБЕЖДАВА

Изказването на Мария Захарова много ясно посочва, че именно българския народ е спасил евреите от гибел. И това е една от многото славни страници в неговата история. А факт неоспорим е, че активизацията на антифашистките сили в България и спасяването на евреите като последица от тази активизация, наистина е станало, благодарение на победите на Червената армия над хитлерофашизма. Но руският официален представител не може да ни разказва цялата история. Тя просто казва, че спасяването на българските евреи е СТАНАЛО ВЪЗМОЖНО, БЛАГОДАРЕНИЕ на руските войници. Тоест, те не са спасили пряко евреите. Но техните победи са създали обстановката, която е помогнала на нас, българите да направим още едно добро дело. Да спасим нашите съграждани, белязани от фашистите със жълти значки на гърдите.

С две думи и Мария Захарова, и руските хора, дълбоко в себе си, на генетично ниво знаят, че руси и българи винаги са били рамо до рамо във всички битки. Знаят, че историята ни е обща. Че езикът и вярата ни са общи. Че сме кръвни братя. И Западът, заедно с неговите соросоидни пудели, няма да могат никога да ни разделят. Колкото и да им се иска това.И в каквито и скандали да се опитват да ни вкарат.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. СКЪПА МАШЕНКА ЗАХАРОВА С ПРЕСКЪРБИЕ ИСКАМ ДА ТИ КАЖА КАТО ЧОВЕК ОТ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ЧЕ НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОБИЧАМЕ БРАТСКА РУСИЯ И РУСКИЯ НАРОД ВИЕ СТЕ НАШИТЕ БРАТЯ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ВАНДАЛИЗМА ВЪРХУ ПАМЕТНИКА НА БРАТЯТА ОСВОБОДИТЕЛИ НЕ Е ИЗВЪРШЕН ОТ ЧОВЕК ОТ НАРОДА ВАНДАЛИЗМА Е ИЗВЪРШЕН ПО НАРЕЖДАНЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГЕРБ ТЕ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТЕ ТЪРСЯТ КОНФЛИКТИ С БРАТСКА РУСИЯ ЗА ДА УГОДЯТ НА САЩ И НАТО ГЕРБ СЕ ЧУВСТВАТ НЕУДОБНО ПРЕД САЩ НАТО ЕС ОТ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ МАФИЯ ГЕРБ НЕ ИМ ХАРЕСВА ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАЗВА ЧЕ НЕ ЧУВСТВА ЗАПЛАХА ОТ РУСИЯ НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЧУВСТВАМЕ СИГУРНОСТ ОБИЧ И ЗАКРИЛА ОТ БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД РАДВАМЕ СЕ НА УСПЕХИТЕ ВИ И НЕКА ГОСПОД ВИНАГИ ВИ ПАЗИ

  2. Господ да пази и теб, Анонимен! Радвам се, че някой разбира истинската обич на Русия към нас, българита. Вярно е, че ГЕРБ се опитват да ни вкарат в скандали с Русия. Но няма да успеят. Защото българи и руси са били винаги заедно в битките. И винаги ще бъдат. Бъди жив и здрав!

  3. Трябва да се каже, че и цар Борис участваше в спасяването на евреите. Естествено, най-голяма роля в спасяването не само на Българските евреи, но и на евреите по целия свят изигра руската армия. Ако Русия беше загубила войната, всички евреи по света щяха да бъдат избити и не само евреите но и много други нации или най-малкото, щяха да бъдат поробени. Естествено за това не може да се вини немската нация, а нейният главатар Хитлер. И най-странното беше това, че той беше социалист. Социалист-нацист. Той беше за социализъм, но социализъм само за немската нация. А ние славяните трябваше да бъдем тор за немската раса. Така че Русия спаси не само евреите, но целия свят от един ненормален. Дано историята не се повтори, та Трамп да се опита да направи това което Хитлер се опита.

    • Това е истина! Пазя влакови билети на мама и татко от 1943 година ! И мама винаги ми е разказвала 1. за заслугите на бълг. народ. 2. За Дим. Пешев и неговата/ племенница ми беше кл ръководител в гимназията/3. екзарх Стефан/ като представител на синода !

  4. Да, Анонимен 1, прав си. Червената армия спаси и евреите, и всички хора от нацистката гибел. По това спор няма. Спорят само пуделите на Боко, за да ни скарат с нашите руски братя. Но няма да успеят.

    • Да, прав си ! Има един разказ на Шолохов, който още помня от гимназията „Руский характер“ Руснакът е широко скроен човек и се чудя, защо днешните млади не разбират руски език .

  5. Хитлер е бил евреин ционист и е бил много в час какво и с каква цел го прави.Днес вменявате вина на хората ,че са антисемити и плямпане за измисления Холокост.А най-големите антисемити и въобще човекомразци,расисти,лъжци и подлежи са именно евреите.Тоя Холокост е с цел ,да попадне в сянката му хилядолетния геноцид над българите.Ако е антисемитизъм да противодействаш на злото,то и аз съм антисемит.

    • На това което казваш за евреите, мога да ти отговоря с примери. Сега живея в Чикаго, в един голям билдинг за възрастни, пълен с евреи. Има няколко българи, сърби и няколко негри. За евреите мога да ти кажа, че са високо образовани и много услужливи. Баща ми преди 9-ти Септември е бил търговец и е търгувал с евреи. Той ми е казвал, че те са много почтени и точни в търговията. Всъщност те са го стартирали още като младеж в този бизнес и са го учили да бъде почтен и коректен като търговец. Евреите не са виновни нито за робовладелческия строй, нито за феодалният, или за сегашния див капитализъм. За това е виновна историята и малката група милиардери на върха които я творят. В тази група има и евреи, но тези евреи които Хитлер избиваше не са виновни нито за Първата Световна Война, нито за Втората.

  6. BG SI E PLATILA ZA OSVOBOGDENIETO….27 TONA ZLATO……NE DALGIM NIKOMU NI6TO……PITO PLATENO…..NEKA SA NI BRATIA I T. N.

  7. nieka niakoi da smetne kolko pari sa tova …27 tona zlato. vsi4ko sme si platili…. AMA NEISE…TIKVI CVETAN CVETANOVCI…NEDOSEGAEMI….. NIAMA ARMIA SAMO MILICIONERI BEZZAKONIE I POLICEISKI PROIZVOL I REKET………

  8. Уважаема госпожо Захариева,
    Вярвам в добрите Ви намерения!
    През 2012 г. ходих с дъщеря ми във Виена и видях прекрасен паметник на Съветската армия, издигнат след Втората световна война. На него, със златни букви, бяха изписани думи на Сталин, произнесени в чест на победата. Паметникът се подържаше чист и бе ограден с цветя. Аз и дъщеря ми не бяхме единствените посетители на това място. Никой никъде, обаче, не си бе позволил да драска със спрей антируски или каквито ида са било други антилозунги. Дъщаря ми поясни, че Австрия спазва международна спогодба по подържането на паметниците. Аз си помислих с тъга, че не само държавите, но и гражданите трябва да умеят да спазват подобни спогодби, дри само от уважение към себе си…

  9. РУСИЯ -ТОВА ИМЕ ИЗПЪЛНЕНО СЪС СЛАВА.
    РУСИЯ -ТОВА ИМЕ ВЕЛИКО.РУСИЯ- ДА ПРЕБЪДЕ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ.
    РУСИЯ -ВЕЧЕН ПОМЕН НА ГЕРОИТЕ ТВОИ.
    М. Симеонов.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *