Русия: Осуетено е покушение срещу лидерите на Крим. В подготовката е участвал и българин (С ВИДЕО)

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСС) спря подготовката на поредица от убийства на лидери на Крим, организирана от агентурна мрежа на украинското военно разузнаване. Организатор на подготвяните терористични атаки е заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Роман Машовец. В подготовката на убийствата е замесен и гражданинът на Украйна и България – българинът Димитър Петранов, роден през 1979 г., който е организирал доставки на оръжие за украински терористи в Русия, съобщи ТАСС, позовавайки се на ФСС. Мишена на атаките са щели да станат ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов, председателят на кримския парламент Владимир Константинов и кметът на Ялта Янина Павленко. Пресечен е и каналът на българинът Петранов за доставка на британски експлозиви и компоненти за взривни устройства от България през Турция и Грузия, който е вкарвал експлозивите в Русия под прикритието на доставки на електрически печки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Русия съобщи, че е попречила на подготвяни от украинското разузнаване терористични актове в Крим, в реализирането на които е участвал гражданин на България и Украйна. Организатор на планираните атаки е заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Роман Машовец, съобщи Центърът за връзки с обществеността на ФСС, който заяви също, че сред седемте задържани има и гражданин на България и Украйна. Българинът Димитър Петранов е доставил на терористите в Крим британски взривни вещества и компоненти за взривни устройства. ФСС е прекъснала сложната му схема за доставка на оръжия от България през Турция и Грузия за Русия. Според ФСС доставките са били прикривани като доставка на електрически печки.

„Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) пресече дейността на агентурна мрежа на Главното управление на отбранителното разузнаване на украинското министерство на отбраната, която е планирала серия от привличащи общественото внимание диверсионни и терористични актове на територията на Крим“, съобщи ФСС. Според руската служба за сигурност мишена на планираните атаки са били ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов, председателят на кримския парламент Владимир Константинов и кметът на Ялта Янина Павленко.

Цел на подготвяните терористични нападения са били и обекти от транспортната инфраструктура на полуострова.

„Установи се, че прекият организатор на терористичните атаки и координатор на подготовката на убийства на високопоставени длъжностни лица е Роман Машовец, офицер от активния резерв на военното разузнаване на Украйна, който от 2020 г. заема длъжността заместник-началник на кабинета на украинския президент Владимир Зеленски“, съобщи още ФСС. Освен това Машовец е „близък сътрудник на началника на главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов“, съобщи ФСС.

В района на операцията са задържани членове на дълбоко законспирирана разузнавателна група на Министерството на отбраната на Украйна – шестима руски и украински граждани, както и гражданин на България и Украйна.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Този както разбирам е с двойно гражданство. Поредния продажен боклук. Срам и позор.

  2. На българският национален предател направо да му резват главата. Същата съдба, трябва да има и целият му маймунски род.

  3. Преди няколко дена, когато имаше материал, че е убит азовецът Станков, писах ли аз, че това е българска фамилия и че навсякъде сме замесени и за хубаво и за лошо. Ето го поредното потвърждение.

  4. Всеки българин, работещ срещу братска Русия, престава да е българин и става турска мърша, затова подлежи на утилизация, екарисаж и забрава.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *