Патрушев: Запазването на Украйна като държава не влиза в плановете на САЩ

Съединените щати ще използват Украйна само като територия с ресурси. Те нямат намерение да я запазят като държава. Това заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев в интервю, публикувано във вестник „Известия“.

„Украйна е нужна на американците само като обект на безмилостна експлоатация на наличните природни ресурси. В тази схема оставането на традиционното й население на територията не се предвижда. Следвайки такава неонацистка линия, Вашингтон вече превърна Украйна в територия, която милиони хора масово напускат, търсейки защита в чужбина от социално-икономическите проблеми и профашисткото потисничество“, каза Патрушев.

Патрушев обърна внимание на факта, че „30-те години на сътресения“, които Вашингтон организира на Киев след 92-ра година, доведоха до там, че на 24 февруари, 22 г. в навечерието на руската СВО населението на страната бе намаляло наполовина. Според него днес Белият дом „с лекота удължава войната“ с Русия „до последния украинец“. „В същото време запазването на Украйна като държава не влиза в плановете на САЩ“, посочва секретарят на руския Съвет за сигурност.

„Във фрак или в униформа, фашизмът и нацизмът са безусловно зло, независимо в какви дрехи са облечени. За да решат огромните си икономически и структурни проблеми чрез геополитиката, англосаксонците с охота възродиха неонацистката идеология. Подобни зловещи инженерни експерименти с обществото обаче водят не до господство на експериментиращите, а до световна катастрофа, затова трябва да бъдат потушавани сурово и безкомпромисно“, каза още Патрушев.

По думите му, „Русия е кост в гърлото на Запада, който виждайки, че еднополюсният му модел се разпада, в момента се опитва да създаде нов световен ред – пирамида, на чийто връх да е отново той. Преди повече от сто години английският географ Макиндер формулира добре известната теория за географската ос на историята и т. нар. Хартленд, тоест средната земя, заета от Русия. Той твърди, че контролът над Хартленд означава господство над „Световния остров“, както той нарича ЕврАзия. А който контролира ЕврАзия, той контролира света. Доминирането над Хартленд, според него, създава основа за контрол над евразийското пространство, а това от своя страна води до глобално господство. На него принадлежи идеята англосаксите (силите на морето) да изолират нашата държава с помощта на т. нар. санитарен кордон от малките страни от Източна Европа. Инициативата за отделяне на Украйна от Русия, както и на други национални покрайнини на бившата Руска империя, също идва от Макиндер. Минаха толкова години, но целите на англосаксите, както виждаме не се променят“.

В интервюто си Николай Патрушев добавя, че „антируската западна глобална стратегия на западните сили не се е променила от векове. „Припомних Макиндер във връзка с това, че той беше един от първите, които пренесоха стратегията на многобройните агресивни „кръстоносни походи“ на т. нар. западна цивилизация в противопоставянето срещу Русия. Дори разширяването на НАТО на изток върви по същата линия като онази на Наполеон, Кайзер Вилхелм и Хитлер. Всички големи агресивни кампании на Запада срещу страната ни в историята бяха извършвани с цел нейното елиминиране като основна геополитическа сила в ЕврАзия. Веднага след Втората световна война Съединените щати разработиха цяла поредица от планове за унищожаването на Съветския съюз, възнамерявайки да подложат десетки съветски и китайски градове на брутални атомни бомбардировки. Към това ги подтикна безнаказаността за ядрения терор срещу японския народ след бомбардирането на Хирошима и Нагасаки“.

„Американците по принцип не знаят какво е война. На техния континент последните битки отшумяха през 1865 г. Те не са преживели ужасите на блокадата, разрушенията, глада, концентрационните лагери, не са загубили милиони хора. Затова техните елити лесно говорят за необходимостта да се въоръжат, да нанесат военно поражение на Русия и да се подготвят за нови войни. Те нарушават международните споразумения и безцеремонно се подготвят за възобновяване на пълномащабни ядрени опити. Цинично решават да предадат на Австралия технологията за изграждане на атомни подводници като част от военния съюз AUKUS.

Според Николай Патрушев „европейската политика днес се намира в най-дълбокия си морален и интелектуален упадък. Ярък пример е Мюнхенската конференция по сигурността, където ръководителите на западните държави се събират само за да си четат наръчниците на Държавния департамент на САЩ. Създавайки механизмите на Северноатлантическия алианс НАТО за собствените си нужди, САЩ на практика окупираха Европа. Поставени в положение на безизходица, европейските чиновници превърнаха Стария свят в икономическа база за американски експерименти, съвестно изпълняващи военните задачи на НАТО. А натовското командване, под контрола на Пентагона, взаимодейства директно с производителите на оръжия, просто игнорирайки официалните власти на други страни. Разширяването на НАТО позволява на Вашингтон да поставя все нови и нови територии от Източна Европа под свой контрол. Показателен в това отношение е алгоритъмът за присъединяване на нови страни към алианса. Той предписва да се закълнете във вярност на „собственика“, като прехвърлите документите за ратификация не на кого да е, а на правителството на САЩ“.

Секретарят на руския Съвет за сигурност обръща внимание, че „НАТО разположи допълнителни военни контингенти в Източна Европа. Около 60 000 американски войници са разположени в региона. Алиансът модернизира военната инфраструктура в близост до нашите граници, увеличи мащаба и интензивността на оперативната и бойната подготовка на войските. Доставя оборудване и оръжие на Украйна, откри десетки центрове за подготовка на войници за украинската армия. Лъжливо декларирайки важността на борбата с тероризма, Западът активно използва срещу Русия терористични и екстремистки организации, действайки с методи, които използваше през 90-те години в Северен Кавказ. Западните спецслужби обучават терористи и диверсанти за извършване на престъпления на територията на нашата страна, надявайки се да всеят страх сред населението на Русия и да подкопаят конституционните основи на нашата държава. При блокирането на руските финансови активи, англосаксонците използваха модели, изпробвани от Англия още през 20-те години на миналия век, когато Лондон безсрамно присвои златните резерви на Руската империя“.

Според Николай Патрушев „Западът се опитва да подкопае вътрешното единство на страната и народа ни, да деморализира нашите граждани, да им внуши чувство за малоценност. Цели институции в САЩ и Европа работят неуморно, за да създадат най-безумните псевдонаучни теории. Те обосновават необходимостта от преформатиране на съзнанието на етническите руснаци, тяхното покаяние пред съгражданите им от други националности и религии, за които се твърди, че са под т. нар. имперско потисничество. Няколко американски фондации активно запознават вашингтонския елит със своите научни трудове, написани набързо по поръчка на Държавния департамент на САЩ и Министерството на отбраната на САЩ, наречени „Провалената държава: ръководство по разделяне на Русия“. Основният залог, според авторите, трябва да се постави върху създаването и поддържането на нестабилност в съседните на Русия държави, както и върху информационната война, включително масирана подкрепа за „петата колона“ и подстрекаване на вътрешния руски сепаратизъм“.

„Между другото, само структурите на Джордж Сорос, който предаде своите сънародници в Унгария на нацистите по време на Втората световна война, отделят годишно 800 милиона долара за създаване на измислени видеоклипове, постановъчни снимки и фалшификати в социалните мрежи, очернящи Русия. Западът се опитва да разруши основите на общоруската и националната идентичност, опитвайки се с всички сили да наложи чужди за нас нововъведения като джендър разнообразие и исторически ревизионизъм“, посочва още Николай Патрушев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. В моите планове пък не влиза запазването като държави и народи всички британоварвари и техните еврослуги. Това са сатаниски слуги, които трябва да бъдат избити, за да има в бъдеще нормален живот, но никой не ме пита, какви са ми плановете.

  2. Стига обяснение и приказки. Бритоноварварските уроди пускат обяви в градинарски вестници, че е добре да си наторяваш градината с мъртви руснаци. Това вече не е деградация, а нещо много повече, така че …….

  3. Какво очаквате? По това което гледах от ББС и западни медии, след ВСВ, нацистите и фашистите, не само, че не са били осъдени и наказани, но и чрез организирани тайни групи, превземат правителствата в европейските държави отвътре една след друга чрез атентати и убийства, чрез насилие и подменят управляващите с техни марионетки, английската кралска династия, също са немци по произход и нацисти, защото немците умишлено сключват такива бракове с династиите от почти всички европейски държави още преди ПСВ и след това, те повлияват и на щатите със своя нацизъм и русофобия след ВСВ, когато са окупирани от американски войски в западна Европа и контактуват с тях, американците не са били врагове с Русия преди това или русофоби. Бунтове и много убийства в източна Европа, вкл. и в Русия, са били извършени от бивши нацисти и фашисти през последните сто години!
    НАЦИЗМА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОЧИСТЕН ОКОНЧАТЕЛНО ОТ ЕВРОПА И СВЕТА, ТОВА Е ЗЛО, зло, зло!
    И русофобията трябва да бъде забранена със закон и се преследва дискриминацията!

  4. Много хубав материал и много правдив.Скандално е вече на светлинни години от цялата ни останала медийна машина,до такава степен в услуга на външния диктат че да се чуди човек как е възможно.Най-важното с което се пълнят нашите медийни ПАРЦАЛИ. Русия и Беларус нямало да бъдат поканени на короноването на английския крал.Да се смее ли човек, да плаче ли,до там ли стигна нашата тъпанарщина.

  5. Сега трябва да очакваме Путин и Лукашенко да завържат по една черна кордела на оная си работа от мъка че не
    са поканени на короноването на един англосакасонски педал.

  6. ТО ПЪК ЕДИН КРАЛ,УМ ДА ТИ ЗАЙДЕ! ЗА ПИЯНАТА КРАЛИЦА,БЕЗ ДУМИ!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *