Русия изстреля ракета „Калибър“ от подводница в Японско море и порази цел на 1000 км. (С ВИДЕО)

Русия проведе военно учение в Японско море, което включи и изстрелване на крилата ракета „Калибър“ от подводница по наземна цел, отдалечена на повече от 1000 километра. Това съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА. Видео от изстрелването можете да видите под статията.

Руското военно министерство разпространи видео, на което се вижда как ракета „Калибър“ се появява изпод водата и след това поразява цел в тренировъчна зона в източната част на Хабаровския край в Далечния Изток на Русия.

Москва, която от десетилетия насам води териториален спор с Токио за Курилските острови в Тихия океан, заяви, че в учението са участвали неуточнен брой кораби, самолети и дронове.

В рамките на настоящето СВО Русия е използвала ракети „Калибър“ за високоточно поразяване на множество цели в Украйна, включително електроцентрали, като ги изстрелва от кораби и подводници в Черно и Каспийско море, отбелязва Ройтерс.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. СЛАВА ВЕЛИКА СВЯТА ПРАВОСЛАВНА НЕПОБЕДИМА ГОРДА БРАТСКА РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ОБИЧАМЕ ВИ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО ЕС САЩ СОРОС И УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *