Лукашенко поздрави народа на България за Деня на Освобождението

Поздравление към народа на България за Деня на Освобождението отправи президентът Александър Лукашенко, съобщава посолството на Беларус в София.

Президентът на Република Беларус Александър Лукашенко поздрави народа на България с националния празник – Деня на Освобождението.

„От незапомнени времена нашите страни ги обединяват славянските традиции, общите духовни ценности, православието и кирилицата. Въпреки факта, че Беларус и България са избрали различни пътища на развитие и съюзи, нашето сътрудничество винаги е било конструктивно и е било изградено на принципите на доверие и уважение», се казва в поздравлението. Президентът също така подчерта, че беларусите „като част от големия руски народ, се бориха за освобождението на България от Турско робство и за нейната независимост“.

Александър Лукашенко изрази увереност, че днешната неблагоприятна политическа ситуация не може да сломи духа на дружбата и да скъса многобройните междуличностни връзки между беларуси и българи.

Президентът на Беларус подчерта, че Минск е неизменно заинтересован от възстановяване на равноправния политически диалог със София, разширяване на търговско-икономическото взаимодействие, контакти между регионите, съвместна научна, образователна и хуманитарна дейност.

Александър Лукашенко пожела на приятелския български народ мир, просперитет, благоденствие и ползотворен труд за благото на своята Родина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. ЧЕСТИТ ОБЩ БРАЗНИК ВЕЛИК НАШ БРАТСКИ БЕЛАРУСКИ НАРОД БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕТ ВЕКОВНО ТУРСКА РОБСТВО П О К Л О Н !

    • Лукашенко е най-доброто в Европа изобщо като държавник. В Беларус е забранена незаконната сеч, брутално или каквото и да е обезлесяване в последните 27 години. Няма умиращи от глад и студ хора. Никой не се е самозапалвал, никого не са заливали с киселина или разстрелвали на улицата, работа има за всички, дори за тези, на които не им се работи, здравеопазването е без пари, образованието образова на световно ниво, също без пари. По улиците и тротоарите няма да намериш 1 фас или опаковка от дъвка, чалга култура е непонятна, не те затискат пълчища реклами, публичното разголване е непознато, няма свръх или незаконно застрояване, хората дори не заключват дома си. Но хората в Беларус живеят в балон, който им пречи да видят болката и нещастието на джендър света около тях. Това ги прави лесна плячка за сладкото говорене за демокрация, свободно слово, свободен пазар и нито усещат, нито виждат какво се готви да ги удари по добре нахранените им тъпи глави. Сектата на Мамон се активизирала да затрие и тяхната независима православна държава! Същата мюсюлманоджендърска паплач от българоубийци мълчат за геноцида над православните. Затова България няма място в сатанинското съюзче и терористичната организация натУ!

  2. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист каза:

    По бул. „Цар Освободител“ премина шествие на Национално движение „Русофили“. Хората развяваха националните знамена на България и на Русия, спряха се пред паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание“, скандирайки: „Да живее Русия“
    Ренегатът-триморец Румен Мустафа Радев се уплаши от народната „любов“ и не присъства на връх Шипка.
    „Радев, защо не си на Шипка днес? Натовският офицер се оказа обикновен страхливец!
    В София, пазен от стотици полицаи. На Шипка щеше да е по-трудно толкова много пазванти да докарате.“1

    • Как ще отиде на Шипка.Помни той как миналата година беше замеряно със снежни топки(трябваше да има камъни вътре в тях)протежето му Кирчо Простото. Този, за когото Радев се изцепи, че бил българин в сърцето си по повод на аферата с двойното му гражданство, а после същия този Румен прозря, че поставения от него Киро и шайката му са шмекери.Ей такъв прозорлив човек е Радев и е прозрял, че ако отиде на Шипка тази година ще летят директно камъни, а не някакви си там снежни топки. Макар че миналата година Киро и от снежни топки напълни гащите.

  3. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист каза:

    Европейски Съюз 1878 1. Мехмед Али паша е Карл Дитрих, командир на войските по българските земи; 2. Хобарт паша e англичанин, командвал турската черноморска флота. 3. Сюлейман паша Соломон Леви Явиш e евреин от Франция; 4. Фейсал паша е немец; 5. Ибрахим паша е грък; 6. Леман паша е австриец; 7. Искендер паша e Алесандрос грък, инструктор за специални акции; 8. Бекир паша е полковник Кемпбел Куксънл; 9. Рашид паша е генерал Шрекер, белгиец, военен инженер; 10. Нихид паша е Белински, поляк, главният квартирмейстер; 11. Мехмед паша е Блум, французин, началник на инженерните войски на султана; 12. Осман паша e евреин, действащ B Централна Северна България; 13. Рашид бей e Шатинер, французин началникът на интенданството; 14. Генерал Грюнвалд, норвежец е началник на артилерията при главното командване; 15. Талат бей е евреин; 16. Офицерите Емануел Красоа и Жозеф Лафайе, французи; 17. Полски легион, участвувал на страната на Османската империя 18. Флотилия със 170 английски офицери и 390 английски моряци блокират руснаците.Пламен Стефанов

    • Нищо не се е променило оттогава. Правнуците им са сегашният Еврогейски съюз. Въпросът е : ДОКОГА ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ЧАСТ ОТ ТАЗИ ГЛУТНИЦА?

    • Д-р Семерджиев, споделили сте много важна информация за който има очи да вижда и уши да чува. В тази връзка, свързано с Вашия коментар- задължително за гледане трите серии на филма “Ти си амалик”- в godlessera, или thebulgariantimes.
      За желаещите да разберат коя е главата на змията. Тя не е нито една държава по света.
      Главата е друга. Изгледайте филма и сами си направете изводите.
      Лично на мен напълно ми се преобърна разбирането за историята и случващите се световни събития. Включително за ВСВ.
      Но-сами си направете изводите.
      Много сме лъгани.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *