Шойгу: Западът Финансира Цветна Революция в Беларус, за да спре Интеграцията й с Русия!

Събитията от последните месеци в Беларус са си класическа цветна революция. В Минск беше направен опит за смяна на властта с политическата и финансова подкрепа на Запада, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на днешното си посещение в Беларус. На съвместно заседание на ръководствата на министерствата на отбраната на Русия и Беларус Шойгу посочи, че планираната смяна на властта е имала за цел да провали интеграцията между двете страни в рамките на проекта “Съюзна държава”, да откъсне страната от членството й в ЕврАзийския съюз, както и да внесе разкол в руско-беларуските икономически и културни отношения по принцип. Той подчерта, че заедно с колегата си Виктор Хренин осъждат подобни действия и ги смятат за недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна страна.

СЕРГЕЙ ШОЙГУ

По думите на Шойгу САЩ открай време дестабилизират вътрешнополитическата обстановка в редица държави по света чрез технологията на така наречените “цветни революции”.

Той определи като неспокойна обстановката на западната граница на “Съюзната държава” заради увеличеното военно присъствие на НАТО в Полша и Прибалтика.

Сергей Шойгу и Виктор Хренин обсъдиха също и подготовката на стратегическото съвместно военно учение “Запад 2021”, което въоръжените сили на Русия и Беларус планират да проведат в началото на следващата година.

Посещението на Сергей Шойгу в Минск се случи часове след като лидерът в изгнание на беларуската опозиция Светлана Тихановская призова сънародниците си към национална стачка. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *