РУМЕН РАДЕВ: Борисов и ГЕРБ знаят за УРАНОВАТА ВОДА! Прокуратурата и СЪДЪТ да НАКАЖАТ виновните НЕЗАБАВНО! Вижте ШОКИРАЩАТА истина!

Българският президент Румен Радев вчера заяви, че правителството на ГЕРБ е знаело за урана в питейната вода, но умишлено е укривало тази информация.

Въпреки това много политици, професори и експерти, верни на Бай Х*й, тръгнаха да ни убеждават, че уранът във водата, която пием не бил опасен. Но учебникът по химия твърди нещо съвсем друго. Уранът е силно отровен и радиоактивен  метал.

Тоест, не стига, че уранът ни трови, но ни облъчва и с радиация. И това силно отровно и радиоактивно вещество ние директно го вкарваме в организма си. Чрез питейната вода, чрез готвенето, чрез продуктите от първа необходимост като хляба, например.

Гълтаме уран по много начини. Само защото правителствата Борисов 1 и 2 не са си дали труд РЕДОВНО да рекултивират и запечатват урановите мини в България. За да спрат или поне да минимизират достъпа на уран до питейната вода.

И това престъпно безхаберие и безобразие  на Борисов и на министрите, които той назначи, идва на фона на факта, че в България има много находища на уран, пръснати из цялата страна. В Родопите, в Тракийската низина, в селищата около Стара планина, в Централна и Северна България. Навсякъде!

Те представляват ОПАСНОСТ за населението. Затова, изоставените на произвола на съдбата находища и мини, е трябвало редовно да бъдат екологично обработвани. За да няма изтичане на уран от тях, чрез подпочвените води и т.н.

Тук не става въпрос само за това колко голяма или колко малка е опасността от наличието на уран в питейната вода. Става дума, че ПРЕСТЪПНОТО безхаберие по отношение на резервацията и съхраняването на тези мини и уранови находища е продължило твърде дълго.

А колкото по-дълго продължава безобразното и безпрепятствено изливане на уран от подпочвените в питейните води, толкова повече поражения ще нанася то на човешкото здраве. И толкова по-трудно ще бъдат ограничени и ликвидирани последствията от урановото замърсяване на водата и въздуха в България.

Има и друго. Не е предвидена никаква охрана на закритите уранови рудници. Няма никакви предупредителни и указателни табели, които да предупреждават населението за опасността от отравяне и радиационно облъчване.

На какво ви прилича това? На престъпления спрямо здравето и живота на българските граждани. Това е!

Иначе можем да си говорим много за вредите и „ползите“ от урановото замърсяване на питейната вода в почти цялата страна. Само че това няма да ПОМОГНЕ на никого. И няма да ОНЕВИНИ никого.

Нека кажем и още нещо. Водата е стратегическо държавно и НАРОДНО БОГАТСТВО. Както енергетиката, терекомуникациите, компютърната безопасност…И това богатство ще става все по-важно. И по-ценно. Защото водата в планетарен мащаб се изчерпва. А България има/имаше най-чистата, най-бистрата, прясна, сладка и лековита минерална и изворна вода.

Нооо, това наше ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО природно богатство бе дадено с лека ръка срещу рушвети и други облаги, на ЧАСТНИ ФИРМИ, които да го стопанисват.

И виждаме всеки ден как тези новобобогаташи „стопанисват“ това всенародно достояние. Най-напред изловиха и изтребиха всичката риба в язовирите. След това стовариха милиони тонове язовирна вода върху главите на спящите хора в много селища и ги издавиха.

Накрая поради пълно незнание, некадърност и ПРЕСТЪПНО безхаберие наблъскаха и питейната вода с уран, арсен и какви ли още не отрови. Но за това не са виновни само тези „честни“ частници. Защото не е виновен, който изяжда зелника, а който му го дава.

ВИНОВНИ СА Борисов и неговите министри! При тях държавата напълно се оттегли от своите функции и предостави всичко на частно собственическата стихия. Разбира се срещу солидно заплащане.

Ето затова Владимир Илич Ленин е сто пъти прав. Капитализмът е най-злостният ВРАГ на човечеството. Защото убива хората в името на печалбата. Защото хората за него НЕ са най-висшата ценност. Капитализмът превръща хората в средства за производство. Неодушевени и заменяеми предмети.

И докато всички ние, обикновените хора не видим и не признаем това… И не му се опълчим…Ще продължават да ни тровят и убиват по най-различни перфидни начини.

Нека се събудим, братя! Докато не са ни избили всички!

И за да не оставим нашият президент да се бори сам с мафията, която ни убива, нека го подкрепим!

Нека поискаме НАРОДЕН СЪД за виновните! Сега! И винаги!

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. vsi4ko tova za koeto pishe po gore ne e ot sega. neka se varnem pone 30 godini nazad i da vidim istinata v o4ite.tova koeto z sam vijdal s o4ite si, xaskovski mineralni bani ,parvomai ,pakovski i selishtata okolo tiax ,zemiata beshe nadup4ena ,sonda do sonda,xiladi tonove kiselina beshe naliata v zemiata za da se izvadi at uranovite zaleji.vsi4ko izsmukano zamina za cccp togava,za nas posledstviata, nai mnogo rakovi zaboliavania v tezi raioni za tova se mal4i. ne 4e xaresvam b borisov no gore napisanoto ne e viarno.

  2. И никой ли досега не знаеше? Съмнявам се. Политиците ни са убийци!

  3. Тъпи български парчета.Ако си ми в казармата за една нощ ще запееш друга песен.Благодарение на такива предатели БЪЛГАРИЯ е била 5 века под турско.Не са вивиновни политиците виновни сте вие предателите гейове,предали душите си за пари,за многоо….парии….И по стар сценарии ще гледаш как женати се ебее..с друговерници.Те идват.И ще те смачкат.Гнидо такава.Такива като теб по стар български обичай трябва да бъдат разпънати за краката на коне.

  4. Уран у нас се добива от 1946 год и се изнася за СССР. Колко правителства са минали от тогава и кой от тях е виновен. Може би това правителство което е разрешило добива на уран. Известно е, че Филип Димитров слага крой на урановия добив.

    • И като слага край Филипчо, никой ли не се е сетил да обезопаси мините цели 20 години? Те седесарите сложиха край на цялата ни икономика, но след тях остана потоп, а ние още се давим в него.

  5. До АЛЕКС.Те.такива предатели.Ти кого наричаш предател бе дрисльо.Виж какво става днес.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *