Румен Овчаров: Естествено, че ще останем без газ, ако не плащаме в рубли

Естествено, че ще останем без газ, ако не плащаме в рубли, заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Президентът на Русия Владимир Путин нареди от 1 април руският природен газ да се заплаща в рубли от „неприятелските“ страни. На 31 март трябва да се предложи методиката за това.

Овчаров коментира обвиненията на ЕС, че с това си решение Русия нарушава сключените газови контракти така: „ЕС и САЩ нарушиха толкова договори с Русия! Впечатлява ли се сега някой, че Русия се готви да им върне жеста.

При спирането на газа алтернативата е една – мазут, в топлофикациите ни има запаси за 4 – 5 дни.

„Днес прочетох, че една от ватиканските банки вече е купила 10 млн. рубли. Имаше един професор Котлър, който е специалист по маркетинг и казва така: когато духа вятър, едни строят стени, а други правят вятърни мелници. Бъдете сигурни, че някои държави които много хитро ще си изиграят картите и ще спечелят огромни пари в ролята си на посредници между Русия и всичките тези западни държави, които твърдят, че нямало да плащат в рубли“, смята Овчаров.

Газът от Азербайджан няма откъде да мине, още повече, не бива да забравяме, че 30% от него е руски, каза той.

Не може да смятаме, че Русия благородно ще доставя газ за евро и долари, които после няма как да ползва заради санкциите, каза още Румен Овчаров. Той коментира и темата за българското оръжие за Киев.

„Ако дадем оръжие на Украйна, ще спрем ли войната? Позицията на БСП срещу войната е най-последователна и принципна. Още от войната срещу съседна Югославия през 1999 г., после и срещу войната в Ирак. БСП винаги е била срещу войната.

Едва ли Путин има нужда от моята защита, но ако сега се запитаме какво искаше Русия? Русия искаше Украйна да не влезе в НАТО – нещо, което сега Украйна сама предлага. Второто нещо, което искаше Русия, е изпълнението на Минските споразумения, което предвиждаше особен статут на Донецка и Луганска области. Нещо с което сега украинците са напът да се съгласят. Това толкова ли беше трудно да бъде направено при положение, че сега всички са готови да го направят. Украйна и западните им съюзници не го направиха преди месец и половина, а сега се чудят защо са във война. А с тях и ние“, коментира социалистът.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Нищо ново в колониална България!

    Криминални и полуграмотни политици са влезли в ролята на башибозук и прислугват фашистката диктатурата на евроатлантическата паплач, докато туземното население си сънува сладко мокрите сънища за споходилото го общоевропейско щастие и ги величае!

    Всеки глас, който оспорва налаганите от господарите им политически виждания, като джендър-идеологията, анти Русия, про Осрайна, исляма и защитава мястото на православните религиозни общности в обществената дискусия, се заглушава и подлага на тормоз и гонение.

    Новите истерични сектанти, лъжепророци и проповедници, са готови да пратят всеки на кладата. Ескалират опитите да се смазва всяко мнение, което оспорва и теориите за климатични промени и пЛандимии.

    Задачата на българинът е да бъде роб и единствено да храни престъпници, мюсюлмани, цигани и укро пришълци, докато се извърши подмяната на етническият състав на България, от управляващия башибозук с организми мразещи Русия.

  2. Занимават ни с войната, а съгласно „Законопроект за промени в Закона за здравето“, се дава еднолична власт на СЗО над живота на всеки български гражданин.
    Чрез него вече СЗО, чрез слугата си министъра на разболяване на България ще налага фашистки локдауни…вкснации и каквото се сетите. България вече подписа това на 01.12.2021 и след като се гласува в парламента, могат да ни избиват хуманитарно и демократично с каквато им е кеф ваксина.

  3. БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА С МАГОЗИНИ ВТОРА УПОТРЕБА ОТ ВСЯСАСВИ ИЗНОСИНИ ВЕХТОРИИ БЪЛГАРИНА ФИНАНСОВО МОЖЕ ДА СТИГНЕ САМО ДО ТАМ ГЛАДУВА ЖИВЕЕ В ЛИШЕНИЯ И СТУД 250 Т. 15 ТИРА И 3 МИЛИОНА ПАРИ ОТИДОХА ДО УКРАИНСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НОВИ ОДЕЯЛА ДРЕХИ И ОБУВКИ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СТИГНАТ ДО ДОНЕЦК И ЛУГАНСК ПРЕДНАМЕРЕН ГЕНОЦИД Е НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД С ЦЕЛ ПОДМЯНА НА НАСЕЛЕНИЕТО С ЦИГАНИ МЮСЮЛМАНИ И УКРАИНСКИ ФАШИСТИ ВЪСТАВАЙ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ПРЕДУМИШЛЕНО ДЕМОНИЗИРАТ БРАТСКА РУСИЯ ЗА ДА НЯМА КОЙ ДА НИ СПАСИ

  4. НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ КАК НАТО ЕС И САЩ СЛЕД КАТО ПРИЗОВАВАТ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ОГЪНА СЕ ОРГАНИЗИРАТ ДА ПРАЩАТ ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ НАЛИВАТ БЕНЗИН В ТОЗИ ОГЪН ГО ПРИЗОВАВАТ ДА СПРЕ А ДАНО ДА СТИГНЕ ДО БРЮКСЕЛ ЛОНДОН И ВАШИНГТОН ОГЪНЯ

    • България е колония и няма как назначеният от бритоноварварите башибозук да действа в интерес на туземците.

      Докато българският народ не се събуди и не осъзнае, че е роб, за да прогони окупаторите си, няма особено значение кой национален предател ще си назначат, начело на башибозушките орди.

      Британоварварите са окупирали България, така че няма как нормален българин да толерира тези които го избиват и заробват децата му.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *