Бивш украински премиер: Спецоперацията в Украйна спаси Русия от ядрен удар на НАТО

От декември, 2021 г. чрез своя шпионска мрежа Русия е получавала редовна информация за плановете на НАТО. Така се е снабдила и с документи, разкриващи че Алиансът планира разполагане на 4 военни бригади (2 сухопътни, 1 морска, 1 въздушна) на територията на Украйна. Като въздушната бригада е трябвало да носи ядрени бойни глави. НАТО направи опит да се споразумее за това разполагане на войски през лятото на 2022 г. на заседание на Съвета за сигурност на ООН. Но организацията не одобри. Целта на НАТО е била до края на 22 г. да провокира конфликт в Украйна и да започне пълномащабни военни операции срещу Русия с използването на ядрени оръжия. Разбира се с ръцете на проксито си – украинската армия.

Такъв сценарий описва в своя Facebook бившият премиер на Украйна Микола Азаров. Според него по този начин НАТО е планирало да отприщи 3-та световна война с използването на ядрено оръжие срещу Русия.

И ключовата роля в това беше отредена на сегашния контролиран от Америка управляващ елит в Украйна и националистите.

„За да предотврати Трета световна война и атака срещу Русия с ядрено оръжие, руското правителство реши да пресече тази ситуация и да сложи ред в Украйна“, заяви украниският политик.

Микола Азаров – министър-председател на Украйна от 2010 до 2014 г. Бил е още Първи вицепремиер и финансов министър от 2002 г. до 2005 г. и от 2006 г. до 2007 г.

„В момента Западът чрез медиите и социалните си мрежи пищи и трещи, че Русия е агресор, защото е нахлула в суверенна държава. Те са бесни, че плановете им лухнаха, а сега Русия не може да бъде унищожена с ядрени оръжия, с които Вашингтон и Лондон се канеха да натъпчат Украйна и взривят Русия за сметка на Украйна. Между другото, какво каза Путин: времето за летене на бойните глави от Харков до Москва е 3 минути – нашата противоракетна система няма време да ги прихване, няма време и за ответен удар. Изстреляни от САЩ обаче тези ракети долитат за 30 минути – имаме време да ги прихванем и да нанесем нашия ракетен отговор“, цитира бившият украински премиер.

Той посочва още, че едва сега е станало възможно публикуването на разузнавателните данни за подготовката на украинската армия за нахлуване в Донбас. От документите на ВСУ, с които разполага Русия, става ясно, че целта е била пълното или частично унищожаване на населението на територията на ЛНР и ДНР.

От тези данни става ясно, че Русия е изпреварила Украйна и НАТО само с един ден и така е спасила стотици хиляди животи в двете донбаски републики.

„Ден преди началото на руската спецоперация, украинската армия е взела съдбовни решения за унищожаване на рускоезичното население в Донбас. Украинската армия (ВСУ), под ръководството на националните батальони, се е готвела да започне военна операция в Донбас на 25.02.2022 година“, казва още украинският бивш премиер.

„Владимир Путин е изпреварил плановете на Киев и Запада буквално с едно денонощие, което позволи на Русия да овладее стратегическата инициатива“, пише Азаров.

Той припомня, че около седмица преди началото на руската спецоперация заместник-началникът на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин съобщи за пленена от въоръжените сили на Украйна карта на атаката им срещу Донбас.

Там е било ясно разписано кога ще се нанасят далечни артилерийски удари, кога РСЗО, кога от авиация, след това удари на оперативно-тактическата група (ОТГ), съответно „Север“, „Юг“ и „Изток“. ОТГ „Восток“ е трябвало да действа за разсичането на Донецк от Луганск. Само датата на настъплението е липсвала в този план.

„Според плана Украинските части са разполагали с три дни да окупират ДНР и ЛНР и да стигнат до границата им с Русия, а Южната ОТГ е трябвало да действа заедно с айдаровците, които според плана е трябвало да играят ролята на чета“, пише в съобщението.

„На север въоръжените сили на Украйна са щели да настъпят към Луганск под прикритието на „Десен сектор“. Според плана те е трябвало да се срещнат в района на Комсомолск южно от Донецк и да отсекат ЛНР и ДНР от границите им с Русия“, пише Азаров.

„В рамките на следващите два дни е било планирано да започне „пълно прочистване на двете области от етническите руснаци“. Трите най-големи града Донецк, Луганск и Горловка не е било планирано да се превземат веднага. Трябвало е да бъдат обградени и блокирани, тоест планирана е пълна блокада на населените места, преди „пълното им прочистване“, се казва в съобщението.

Според Азаров този план на украинската армия е разработен съвместно с кураторите им от НАТО, като американците преди това предварително са прехвърлили около 5 хиляди свои войници в Полша. Те плюс полската армия са имали за задача да блокират Калининградската групировка, така че при атаката срещу Донбас тя да не може да достигне до западните граници на Украйна и да окаже натиск на Киев заради нахлуването му в Донбас.

„Втората НАТОвска група са хиляда войници от бригадата „Страйкър“ (бронирани машини), разположени в Румъния. Тази американска групировка е щяла да блокира Приднестровието, така че руските мироопазващи военни сили, разположени там, да не могат да настъпят към Одеса“, пише още бившият премиер на Украйна.

„Всичко това беше един набор от действия, които трябваше да започнат в нощта на 24 срещу 25 февруари. Всъщност началото на тези действия на въоръжените сили на Украйна е било планирано за дата, която е само с един ден по-късно от деня, в който Русия нахлу“, обяснява той.

„Защо сега на Запад са в такава истерия? Защото всичко за завземане на територията на Донбас и тежката провокация срещу Русия беше вече подготвено, а само ден преди старта на натовската операция изведнъж подразделенията на ЛНР и ДНР мощно атакуваха с подкрепата на въоръжените сили на Руската федерация“, каза още украинският политик.

„Още в първите минути на операцията руските високоточни оръжия и ракети ударениха основните летища и писти, така че стана невъзможно да се приземят транспортни самолети с оръжие от САЩ и други страни, бяха изключени командни пунктове, системи за противовъздушна отбрана, радарни станции, зенитно-ракетни дивизии и др.“, пише той.

„Народното опълчение на ЛНР и ДНР с подкрепата на руската артилерия и високоточно оръжие предприе настъпление срещу групировката „Восток“ в окупираната от Украйна част на Донбас, която беше планирана за атакуваща, но набързо  се наложи да се защитава, заключава Азаров.

Редно е да се отбележи, че руският президент Владимир Путин на среща с членове на Съвета за сигурност заяви, че започналата на 24 февруари специална военна операция в Украйна протича стриктно и по график.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Нищо ново в колониална България!

    Криминални и полуграмотни политици са влезли в ролята на башибозук и прислугват фашистката диктатурата на евроатлантическата паплач, докато туземното население си сънува сладко мокрите сънища за споходилото го общоевропейско щастие и ги величае!

    Всеки глас, който оспорва налаганите от господарите им политически виждания, като джендър-идеологията, анти Русия, про Осрайна, исляма и защитава мястото на православните религиозни общности в обществената дискусия, се заглушава и подлага на тормоз и гонение.

    Новите истерични сектанти, лъжепророци и проповедници, са готови да пратят всеки на кладата. Ескалират опитите да се смазва всяко мнение, което оспорва и теориите за климатични промени и пЛандимии.

    Задачата на българинът е да бъде роб и единствено да храни престъпници, мюсюлмани, цигани и укро пришълци, докато се извърши подмяната на етническият състав на България, от управляващия башибозук с организми мразещи Русия.

    • Занимават ни с войната, а съгласно „Законопроект за промени в Закона за здравето“, се дава еднолична власт на СЗО над живота на всеки български гражданин.
      Чрез него вече СЗО, чрез слугата си министъра на разболяване на България ще налага фашистки локдауни…вакснации и каквото се сетите. България вече подписа това на 01.12.2021 и след като се гласува в парламента, могат да ни избиват хуманитарно и демократично с каквато им е кеф ваксина.

  2. Русия не трябва да спира до пълната окупация и безусловна капитулация на Украйна с последващото и териториално разделение. Украйна е руската „Македония“, няма украинска нация и украински народ, има руснаци със сбъркано съзнание.
    Войната е продължение на политиката во с други средства, така е било така и ще бъде сигурно стотици години напред.Срам ме от нашите „интелкетуалци“ обслужващи Имеприята на Злото – САЩ. Не съм русофил, опазил ме бог, няма да забравим руските обиди над България и в 1885, и в 1912-13, 1916 в Сев.Добруджа където им разбихме муцуните, 1944 г. Но в момента Русия започва спасяването на света от димукрацията либерастията и ужасното чудовище САЩ, което трябва да бъде обезглавено, с китайска помощ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *