Митрофанова: Без руски газ България и ЕС Загиват! Преговори с Киев няма да има! Цяла Юго-Източна Украйна ще е част от Русия!

„Отказът от преподписване на договора с „Газпром“ ще бъде катастрофа за България. И не само за вас, а цяла Европа. Интерконекторът с Гърция е пълна химера, а това че непрекъснато се спряга като алтернатива е пълна спекулация. Там няма нищо – няма какво да потече. Азерският газ е на привършване. И второто им находище „Шах Дениз-2“ присъхва. Няма да потече и втечнен катарски газ, защото те многократно заявиха, че нямат допълнителен дебит. Ако Европа намери алтернативен на руския газ, цената му ще скочи над 10 пъти. Единственият вариант за България е „Балкански поток“, който позволява диверсификация и енергийна сигурност за страната ви“. Това заяви днес руският посланик Елеонора Митрофанова в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.

„Днес много критикуват „Турски поток“ за това, че били похарчени много пари. Първо, България сама настоя строителството му да е за нейна сметка и това беше добро решение. Тази тръба е българска. Защо никой в София не споменава, че в момента България получава големи пари от траназита на газ по нея. Русия плаща на България за транзита. Това е гаранция за сигурност, защото има големи възможности“, добави тя.

Неприятелският списък на Русия

„Неприятелския списък на Русия включва всички държави от Европейския съюз. Той беше съставен от руското Външно министерство без консултации с посланици. Това решение вече е взето и усложнява икономическите връзки, защото има редица стоки, които влизат в списъци със санкции. Но това решение може да бъде изменено след индивидуални разговори и взоимни отстъпки между руското правителство и правителствата на всяка от засегнатите държави“, коментира Митрофанова.

Цената на санкциите

Относно искането на Русия НАТО да се върне в границите си от 90-те години Митрофанова обясни: „Особено страшно за САЩ е сътрудничеството между Германия и Русия… Понеже Европа отдавна не е субект в международните отношения, решенията вместо нея се взимат от САЩ. Въпросът сега е дали населението на Европа е готово да плати цената на тези американски санкции. Съмнявам се, че те са готови. Настоящето повишаване на цените на тока, петрола и газа са само първите последици от „санкционната война“. Ясно е че ЕС може да компенсира за известно време това увеличение, но само след няколко месеца положението ще стане драматично. А има и други неща, като някои земеделски продоволствия от първа необходимост, като цветни и редки метали… които скоро ще са в голям дефицит из целия „цивилизован западен свят“, допълни руската посланичка.

Преговорите Киев-Москва

„По този въпрос ще изкажа личното си мнение. Смятам, че всички тези преговори няма да бъдат успешни, защото украинската делегация не защитава интересите на Украйна, а на Киев. А на Киев му се диктува от Вашингтон. Виждаме как всеки път украинските преговарящи променят своите позиции и тупат топката на място. Така им е наредено. Истински преговори със сериозен резултат ще има едва когато Русия завърши военната си операция. Ние имаме принципни неща, от които не можем да отстъпим – демилитаризацията на Украйна, превръщането й в неутрална държава, признаване на независимостта на Донецката и Луганската народни републики, признаването на Крим като част от Русия. Докато Киев не се съгласи с тези руски условия, преговорите няма да имат успех“, заяви посланик Митрофанова.

Тя допълни, че въпросите за „денацификацията“ ще бъдат обсъдени след капитулацията на Киев.

„Крим – това е неделима част от Руската Федерация. Тук няма как да направим какъвто и да е компромис. Що се отнася до Донецката и Луганската републики – нещата също отиват в тази посока: Днес ДНР и ЛНР са изразили желание да станат част от Руската федерация“, информира Митрофанова.

„Целта на военната операция е освобождението на Донецка и Луганска области, които бяха подложени на унищожение от правителството в Киев. Днес западните медии игнорират този геноцид – по отношение на него има пълно информационно затъмнение вече 8 години. Прокуратурата на Русия обаче продължава да събира доказателствата, част от военнопрестъпниците вече са изловени и скоро ще има нов „Нюрнбергски процес“. Целият кървав ужас, на който е било подложено населението на Донбас ще бъде показан на света“, заяви руският посланик.

„Другото, което мога да ви кажа е че след приключването на операцията на Русия, Украйна повече няма да има излаз на Азовско море“, категорична бе Митрофанова.

Какво означава това последно изречение на посланик Митрофанова. То значи, че освен Крим, ДНР и ЛНР, след приключването на специалната операция в Украйна, към Русия ще бъдат присъединени поне още 2 украински области – Запорожка и Херсонска. Защото и двете са с излаз на Азовско море и подсигуряват сухопътната връзка на Русия с полуостров Крим. Тази сухопътна връзка се прекъсва само от мариупол и иченно затова там Украйна прати най-мотивираният си да лее кръв батальон – нацисткия „Азов“. А Русия пък прочисти града педантично заради неговата стратегическа важност. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ БРАТУШКИ НЕ ВЯРВАЙТЕ НА МАРИОНЕТНОТО ФАШИСТКО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ТЕ ЛЪЖАТ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ОБИЧАМЕ ВИ И ИСКАМЕ ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ В БЪЛГАРИЯ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ СПОСЕТЕ БЪЛГАРИЯ

  2. ПОСЛАННИК МИТРОФАНОВА ИМАТЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ИСКАМЕ ВИ

  3. Занимават ни с войната, а съгласно „Законопроект за промени в Закона за здравето“, се дава еднолична власт на СЗО над живота на всеки български гражданин.
    Чрез него вече СЗО, чрез слугата си министъра на разболяване на България ще налага фашистки локдауни…ваксинации и каквото се сетите. България вече подписа това на 01.12.2021 и след като се гласува в парламента, могат да ни избиват хуманитарно и демократично с каквато им е кеф ваксина.

    • Нищо ново в колониална България!

      Криминални и полуграмотни политици са влезли в ролята на башибозук и прислугват фашистката диктатурата на евроатлантическата паплач, докато туземното население си сънува сладко мокрите сънища за споходилото го общоевропейско щастие и ги величае!

      Всеки глас, който оспорва налаганите от господарите им политически виждания, като джендър-идеологията, анти Русия, про Осрайна, исляма и защитава мястото на православните религиозни общности в обществената дискусия, се заглушава и подлага на тормоз и гонение.

      Новите истерични сектанти, лъжепророци и проповедници, са готови да пратят всеки на кладата. Ескалират опитите да се смазва всяко мнение, което оспорва и теориите за климатични промени и пЛандимии.

      Задачата на българинът е да бъде роб и единствено да храни престъпници, мюсюлмани, цигани и укро пришълци, докато се извърши подмяната на етническият състав на България, от управляващия башибозук с организми мразещи Русия.

  4. Нашите продажници скоро ще разберат откъде изгрява слънцето. Народът и той да му мисли и да затяга колана.

    • България е колония и няма как назначеният от бритоноварварите башибозук да действа в интерес на туземците.

      Докато българският народ не се събуди и не осъзнае, че е роб, за да прогони окупаторите си, няма особено значение кой национален предател ще си назначат, начело на башибозушките орди.

      Британоварварите са окупирали България, така че няма как нормален българин да толерира тези които го избиват и заробват децата му.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *