Роберт Фицо: Западни държави се канят да изпратят свои войски в Украйна чрез двустранни споразумения с Киев

Няколко страни от НАТО и Европейския съюз обсъждат възможността да изпратят свои войски в Украйна не като част от НАТО, а на базата на двустранни споразумения с Киев, заяви днес премиерът на Словакия Роберт Фицо, предадоха Ройтерс и БТА.

Фицо, който отдавна се противопоставя на военните доставки за Украйна и е заел позиция, която някои негови критици определят като проруска, не даде подробности, а други европейски лидери не коментираха веднага казаното от него.

Той говори преди срещата на европейските лидери в Париж, на която се очаква да присъства по-късно днес.

„Ще се огранича до това да кажа, че тези теми ми бяха изпратени преди дни и ще ги обсъдим днес на срещата в Париж. От тях става ясно, че редица страни от НАТО и ЕС обмислят да изпратят свои войски в Украйна на базата на сключени двустранни договори с Киев“, заяви Фицо на телевизионен брифинг след заседанието на словашкия съвет за сигурност.

„Не мога да кажа с каква цел и какво ще е функцията на тези войски там“, каза той, като добави, че Словакия, член на ЕС и на НАТО, няма да изпраща войници в Украйна.

Фицо заяви, че вижда риск от голяма ескалация на конфликта в Украйна и че не може да разкрие повече информация пред обществеността.

Около 20 европейски лидери, сред които и Фицо, се събраха днес в Париж, за да изпратят на руския президент Владимир Путин послание за европейската решимост по отношение на Украйна и да се противопоставят на решителността на Русия да спечели войната, която навлезе в третата си година, съобщи Франция.

Френският президент Еманюел Макрон покани европейските лидери в Елисейския дворец на работна среща, обявена в съвсем кратки срокове, заради това, което неговите съветници определиха като „ескалация на руската агресия през последните няколко седмици“.

Фицо заяви, че свикването на срещата показва, че стратегията на Запада по отношение на Украйна се е провалила. Той заяви, че ще участва конструктивно в заседанието, въпреки че по думите му „го побиват тръпки“ от изпратените материали за обсъжданията.

ДАЛИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗПРАТИ СВОИ ВОЙСКИ В УКРАЙНА:

Вместо отговор ви предлагаме да прочетете какво написа днес в профила си украинския президент Владимир Зеленски по повод срещата му с българския министър-председател Николай Денков, който е на посещение в Киев:

„Благодаря на България за подкрепата на нашите усилия в Черноморския и Дунавския региони да разширим търговските потоци и да възстановим корабоплаването. От изключителна важност е да поддържаме нормални икономически отношения дори в трудни времена. Споразумяхме се с България да засилим развитието на логистиката и инфраструктурата в нашия регион. Утре ще обсъдим дали България ще подпише двустранно споразумение за сигурност с Украйна, както вече направиха други страни от ЕС“, написа Зеленски. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Този „български“ УРОД, който подпиШе такова споразумение ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСТРЕЛЯН НЕЗАБАВНО ЗАЕДНО С ЦЕЛИЯ СИ РОД И ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА НАГРАБЕНОТО ИМУЩЕСТВО, СПЕЧЕЛЕНО С ПРЕДАТЕЛСТВО ИПРОДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ !
    Може би другите от неговия род и семейство да неса виновни, но не бива да остава жив урод с такава генетика на тоя свят.

    • Кой ще си сложи главата на дръвника заради този плъх? Разпад на сглобката и нови избори!

  2. НАШИЯ ПЕТЕЛ С ФРЕНСКИЯ ПЕТЕЛ И АНГЛИСКАТА КОКОШКА СА РЕШИЛИ ДА СЕ ПРОБВАТ СРЕЩУ РУСИЯ . САМО ЧЕ В ТОВА КОЕТО СА НАМИСЛИЛИ НЯМА ДА ИМА ТАНКОВЕ И ВОИСКИ ЩЕ ИМА ИМАШЕ ГИ НЯМА ГИ ВЕЧЕ ИЗПАРИЛИ СЕ ,

  3. Ние не сме президентска република, а и не си спомням Народното събрание да е гласувало за подписване на такова споразумение. Ако лицето Денков подпише, трябва ДАНС на слизане от самолета да го арестува като заплаха за националната сигурност. Ако не го направят, рискуват гражданска война, която не е задължително да започне веднага, но е много вероятна.

  4. Един изпратен Българин.
    Да умре в Украйна.
    Тези от парламента,трябва да висят по дърветата.То е ясно че ще подпишат.
    Продажници
    Мамата ви ще разкатаем.

  5. Има ли някой съмнение, че такъв договер ще подпишем, и не само. Ще има и допълнителни клаузи. Никой обаче няма да ни осведоми за това, още пък повече за детаили от договора.Тия наши сладури още не са се отказали да смачкат руския агресор и не само, ако се наложи ще пратим войски и срещу Иран и Китай, навсякъде, където ни заведе евроатлантическата солидарност. Нищо, ама нищо добро не ни чака не само тази година, но и следващите след тях. Територията няма да остане празна, ще бъдат докарани хора със всякакъв генетичен код, до като станем хомогенен расов микс, каквито има вече в цяла Европа.

  6. Сапуненият академик, за Плъха става дума, който е най-големия тесен специалист в БАН по сапуните, предава България и българските национални интереси под път и над път.
    През същото време клозетното създание Тагаренко пред Джендъра МакАрон поема задължението да изпратим военен контингент в помощ на Укро Райха !!!
    България потъва или по-точно загива предавана от лакеи, долни антибългарски ратаи.

  7. Мисля и дано да излезе вярно че подписването на споразумение да се изпратят български военни да воюват в Украйна срещу Русия ще е последната капка на търпението. Тогава трябва всички да се вдигнем и този Парламент да бъде обкръжен. Те нямат право да вземат решения в ущърб на народа и страната. Тази мишка Денков Тагарев Киро и цялата около тях сбирщина сатанисти да бъдат свалени окончателно. Те унищожават със своите действия народа и България. Толкова зло никой не е правил на страната ни. Защо са там. Има ли нещо направено от тях за което да сме благодарни ? НЕ. Това е една крадлива пасмина лъжлива и гадна. Ако продължаваме да ги търпим до пет години и ще ни затрият.

    • Мария, те са назначени чрез преврат, да вземат решение в ущърб на народа и България.
      Задачата им е да унищожат православните и подмяната им с главорези мюсюлмани, готови да воюват с Русия.
      България отдавна няма субектност на държава, за да взема каквито и да било решение, те се спускат и колониалните еничари не смеят да се отклонят.
      Ако се яви непослушен, като Жан Виденов ……….
      Така че, докато всеки българин не разбере, че няма държава и живее в колония и не се надигне, от ден на ден ще става все по-лошо.
      Който не разбира да си рупа бананите и да се самузаблуждава, че живее в демокрация, докато не му дойде реда!

  8. Едно друго мнение. Аз не съм съгласен с „Българин“ , българския урод да бъде разстрелян. Моят въпрос е за какви негови заслуги трябва да му се подарява този бърз край? Той не заслужава такъв подарък – това е моето мнение. Аз съм за законите на Крум – да се въведат веднага. Конкретно за плъха – набучване на кол в центъра на София. Но бавна процедура – слага се на върха на кола и полека се дърпа към земята. Той заслужава и повече но сме позабравили тези добри закони които са се спазвали от всички по тези места – тук в България!

  9. Време разделно и кой ще ни води ?
    Имаше един когото припознах , глсувах за него , той пък боядисваше и мяташе яйца ….. и до там …малко пушилка заради фермерите .. и толкоз Имаше мирни призиви , за мирни походи – беше времото и какво ? Колко отидохме ?
    Времето изтече времето не е наше !!!
    Приспаха ви .. Спете спокойно има и японско хапче .

    • Спокойно, всеки ден пристигат със самолетите брадати сирийски майки. Ако не се намери роден българин да ни поведе, сред пасажерите от запад има доста лидери. :)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *