Репресия! Цацаров поиска имунитета на Елена Йончева. Тя отвърна с ВЗРИВЯВАЩ КОМЕНТАР! Виж Тук:

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска депутатския имунитета на Елена Йончева, за да я разследва за пране на пари в особено големи размери.

За да не бие на очи поръчаната от ГЕРБ наказателна акция срещу смелата журналистка, Цацаров поиска имунитетите на още петима народни представители – сред които Веселин Марешки и още двама от неговата партия (за рекет и заплахи срещу собственици на малки аптеки), на д-р Георги Михайлов от БСП (за много спорна безстопанственост докато е бил директор на общинска болница) и за цвят дори на един от ГЕРБ (за неплатени данъци).

Очевидно е обаче, че основната мишена е Елена Йончева, която само преди 2 дни нанесе най- тежкия си удар по ГЕРБ, откакто престъпната шайка на Борисов е на власт. Преди 10 дни Йончева се обърна към три европейски лицензирани лаборатории с молба да направят независима техническа експертиза на българските магистрали. А преди 2 дни получи утвърдителен отговор от тях: Лабораториите ще се заемат със случая. Това вече сериозно е уплашило мафията ГЕРБ. Те някак си преглътнаха и парираха съкрушителните разследвания на Йончева за оградата по турската граница, за източването на парите за саниране в Хасково от Делян Добрев и родата му. Преглътнаха и това, че успя да осъди премиера Борисов за лъжа и клевета.

Но удара по магистралите, който Йончева сега се готви да им нанесе е грандиозен и унищожителен за ГЕРБ. И им дойде в повече.

Понеже споменахме името на Делян Добрев, именно той е вносителят на сигнала срещу Елена Йончева. След като журналистката го разпиля с документи и факти, хасковския дерибей бе принуден да напусне министерския си пост. И е сезирал прокуратурата. Това е и официалната причина за искания от Цацаров имунитет на журналистката и депутат от БСП- че прокуратурата иска да я разследва по сигнала, пуснат от бившия министър на ГЕРБ Делян Добрев.

Месец след като бе разнищен от смелата журналистка, Делян Добрев реши да отвърне на удара. И обвини Йончева, че източвала пари от фалиралата КТБ чрез офшорна фирма. Още тогава тя обори лъжливите му твърдения и се закани да го съди за клевета. И след разигралите се днес събития със сигурност ще го направи.

А ето как днес Елена Йончева коментира искането на депутатския й имунитет: „Обвиненията са абсурдни. Тези клевети отдавна се лансират от депутатите от ГЕРБ. Няколко пъти призовах компетентните органи да направят проверка. Запозната съм с методите за репресии на ГЕРБ. Това е класически опит за сплашване“.

Йончева заяви, че веднага се отказва от депутатския си имунитет, за да влезе делото в съда възможно най- бързо… и така за пореден път да лъснат клеветническите схеми на ГЕРБ.

Днес Елена Йончева смело хвърли имунитета си, за разлика от самия Делян Добрев, който въпреки огромния брой документирани и неоспорими доказателства, че е извършил престъпления, в момента не е подсъдим. И то само по причина, че се крие зад депутатския си имунитет. Припомняме, че щом гръмна скандала Кумгейт в Хасково, той подаде оставка като народен представител. Но ПГ на ГЕРБ гласува против нея, за да спаси Добрев от съдебен процес за това че е откраднал едни 50 млн. лева от програмата за саниране в Хасково. Два месеца след това и Конституционния съд се произнесе, че Делян Добрев трябва да освободи поста на народен представител. Но от ПГ на ГЕРБ най- нагло заявиха, че няма да се съобразят с решението на съда. 

И днес същите тези гербаджийски боклуци съдят стожера на свободното морално слово, превърнала се в символ на смелостта и достойнството- световно признатия военен и разследващ журналист Елена Йончева.

Днес колегите от Frognews.bg написаха следното:

„Налагане на санкции по закона „Магнитски“ срещу главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски е бил сред основните въпроси, обсъждани от държавния секретар на САЩ Майк Помпео и външният министър Екатерина Захариева по време на посещението на външната ни министърка в Държавния департамент на САЩ.

Очаква се резултатите от разследването на двамата за съпричастност във фалирането на КТБ и за нарушаване на човешки права да бъдат оповестени публично в началото на декември. Тогава ще започне и излъчването на радио „Свободна Европа“ за България. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници“.

Ето защо Цацаров и кукловодите му от ГЕРБ и ДПС са се разбързали да оправят сметки чрез репресии и да заличават стари свои дългове. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *