Рашков след разпита в Прокуратурата: 40% от парите за АМ „Хемус” са Откраднати от ГЕРБ! (С ВИДЕО)

„Между 30 и 40% от парите – тоест между 50 и 80 млн. лв., преведени авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус”, впоследствие са били пренасочени към политическа партия ГЕРБ. Затова са и тези сложни конструкции по финансирането, които партията е създала по време на упралението си“. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийска градска прокуратура по делото „Хемус“ във вторник.

„Нямам никакви притеснения да се явявам в Прокуратурата и да кажа каквото знам – а именно, че голяма част от средствата за отделни лотове не са отивали за самото строителство, защото това е престъплението на века“, заяви Рашков. И добави, че е работа на органите на досъдебното производство да докажат докрай какво точно се е случвало.

„Данните, с които се разполага, са от периода 2018 – 2019 г. до началото на миналата година. Говорим за лот 5, с който в момента главно се занимава Прокуратурата, но същата не обръща внимание на няколко други материала, които са били обект на проверка в друга наша служба, приключени са и са изпратени на Прокуратурата със становище да започне досъдебно производство. До момента нямаме отговор дали е взето решение по този въпрос и какво е то“, поясни Рашков.

Според него още когато започнала реализацията са били задържани повече от 10 лица, е имало достатъчно материали, които „ако прокуратурата беше сериозна, щеше да внесе няколко мерки за задържане под стража, а те дори не бяха прочели тези материали.“

„Нямам доверие на прокуратурата в този й състав. Ако сега кажа на прокуратурата всичко, което действително знам за кражбите от АМ „Хемус“, тази информация ще отиде директно при Борисов, който може да се окаже техен клиент след време“, завърши Рашков.

Припомняме, че преди дни говорителката на СГП Десислава Петрова обяви, че вътрешният министър вероятно знае определени неща, свързани с делото „Хемус“. По думите й разпитът му се е наложил заради думи на Рашков, казани в ефира на БНР на 23 декември. Петрова цитира и точното изказване на вътрешния министър: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват и дебнат в очакване едва ли не да кажа по телевизията докъде сме сгигнали в разследването… че да предприемат едни действия, да съберат едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде”.

„От казаното следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, както и за нахождението им и крайните им получатели, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, каза Петрова.

Тя заяви още, че тези обстоятелства имат не само обществено значение, но са важни и за разследването.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Вижте в Уикипедията колко близки са биографиите на наш Бойко, тоя с филиите с мас и Ал Капоне. Поразяваща прилика, малки разлики във възрастта.

  2. Рашков, не се мотай, а отвори отново делото за убийството на Андрей Луканов, завършило с „неизвестен извършител“ и ще разбереш , кой е този извършител, за радост на целия български народ.

  3. Скандалният ни посланик в Рим Тодор Стоянов (виж Лупа.бг от 10ти юни) наричан подигравателно из коридорите на министерството „про-пасивния“ поради пълното му професионално бездействие тази година дори не даде прием за българските граждани по повод националния ни празник 3 март, съобщиха възмутени българи в Италия. Единствената отчетена дейност за месеца е, че Стоянов е отишъл по дънки да яде сладолед на основата на кисело мляко на изложение. Говори се, че поради некомпетентноста му скоро предстои да бъде изчегъртан по заповед на Просто Киро и на негово място да дойде пак Марин Райков.

    Твърди се, че докато Генералния конслул в Милано всеки ден предлагал нови инициативи римския му колега е организирал два концерта духова музика за 4 години мандат.

    Но според запознати със случая чиновници работещи в посолството повода е друг. Стоянов от няколко месеца се е забъркал в секс скандал със своя подчинена служителка което представлява нарушение на Кодекса за Поведение на Служителите в Държавната администрация. Дипломатите живеещи в посолството се будели поред нощ от крясъци и скандали. Ревнивия съпруг на пищната счетоводителка, който е известен софийски бизнесмен, станал за резил пред цялата българска общност но това не пречило на посланик Стоянов да се прави на тузар и да парадира с извънсъдебната си връзка, факт който МВнР не може повече да толерира.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *