Рашидов, какво стана с пенсията на Борис Гуджунов? Певецът умира!

Борис ГоджуновЕстрадната легенда Борис Гуджунов отново лежи в болница и то в изключително тежко състояние.

73-годишният певец вече няма никаква надежда, че ще оцелее, и сам предрича смъртта си. Гуджунов отдавна страда от тежка форма на диабет, който се отключи, след като оцеля при самолетната катастрофа през 1971 година, в която загинаха Паша Христова и много хора на изкуството.

От ден на ден обаче състоянието му се влошава, а пред последната година буквално рухна. Появиха се няколко сериозни съпътстващи заболявания и през декември едва оцеля след поредния пристъп.
„В болницата съм пък. Не мога да дишам! Не зная какво ми е, нищо не ми казват, аз нямам въздух. Умирам бе, хора, умирам”, каза  Гуджунов пред журналисти.

Той продължава да живее с пенсия 220 лева, която дава за лекарства и му остава по левче на ден за храна. Когато медиите се разшумяха за мизерията, в която е изпаднал певеца, министърът на културата Вежди Рашидов тържествено обеща, че ще направи специални пенсии за хората с принос към българската култура, а специално на Годжунов обеща 750 лева.

Сега, половин година след обещанието, питаме – къде отиде тази щедра пенсия? Защо господин министърът излъга? Или беше прекалено зает да спасява двата си милиона в КТБ и е забравил, че певци и артисти мизерстват и умират от глад?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Той, нали се взе двата милиона? Дреме му, че хората умират от глад!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *