Ракетни удари на няколко вълни по много украински градове – поразени са критични обекти

Руските войски изстреляха ракети от Волгодонск, Каспийско и Черно море, съобщи говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат, като уточни, че целите на ударите са предимно поразяване на критичната инфраструктура.

„Руските стратегически бомбардировачи вече летят, а първата вълна от ракети е изстреляна“, заяви Игнат, цитиран от украинските медии.

Непосредствено след това се появиха съобщения за взривове в градовете Черкаси, Виница, Кировоград, Запорожие и Одеса, градове в Днепропетровска и Одеска област. Съобщено бе за експлозии в района на Киев и Киевска област.

В Киев метрото се напълни от криещи се от поредната ракетна атака жители на града.

Ударите са на няколко вълни. В Одеса, след две мощни експлозии изчезна електрозахранването в почти целия град, поразени са помпени станции, което прави невъзможно подаването на вода. Същото се случва и в Николаев и Суми (цялата Сумска област е без ток).

За проблеми в елетрозахранването съобщиха и в Молдова, както това се случи и при предишните масирани ракетни обстрели на Украйна. Молдова получава по-голямата част от тока си от Украйна.

За взривове съобщиха и от Лвовска и Тернополска област (Западна Украйна), експлозии отекнаха и в Харков. На обстрел бе подложен и Херсон, който неотдавна руската армия отстъпи без бой и със 120 хил. евакуирани местни жители се изтегли на отсрещния бряг на Днепър. В града горят пожари.

В редица украински области няма интернет.

Руското МО обяви, че причината за днешната ракетна атака са вчерашните масирани удари на украинската армия по цивилни обекти в Донецк и Луганск. Припомняме, че няколко украински ракети С-300 паднаха в центъра на Донецк и убиха 9 мирни жители, сред които и едно дете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. да,очевидно бавят..времето работи за тях,не само ше си възстановят империята,но и ще вървят нагоре..къде сме ние ли…да,..на все по зле..орбан прави каквото си иска и не му пука-знаете ли защо..защото е консерватор и чувствува консервативните католически ценности зад гърба с,както и подкрепата на папата..а сега да знаете защо папата го подкрепя-защото,ватикана и още 1-2 управленски центъра в европа знаят,че на мястото на ес идват старите империи-австро-унгарската,полско-литовската,хабсбургската,руската,романския южен съюз,…турската…ха,познайте къде сме ние..затварят ни енергетика,която е основа на производството..турция строи няколко атомни централи и ще внасяме от нея..стига толкоз,почвам да се ядосвам за това което предстои до 10-20г..

  2. Давайте Братя,всичко унищожавайте по пътя си!НИЕ СМЕ С ВАС! СЛАВА НА РУСКАТА АРМИЯ! СЛАВА НА ПУТИН! ДА ПРЕБЪДЕ РУСИЯ!

  3. Путин твърде много задържа военните да решат Окрайнския проблем. Не знам с каква цел, но врагът не спи и нанася щети материални и човешки. Докато не прекъснат мостовете и не спрат напълно влаковете по Окрайна не приемам действията на Кремъл за сериозни и решителни да приключат войната. Защо оставят НАТОвски безпилотници спокойно да си хвърчат около Крим и да разузнават, и целеуказват. Укрите още имат възможност да ползват интернета на Мъск. Заради мекото поведение на Кремъл страдат бойците на фронта и много мирни жители. То вече цялото НАТО воюва в Окрайна, а Путин се прави че не вижда, а беше отправил закани само да е посмял някой да се намеси, и като не си изпълнява заканите го взимат на подбив. Путин е либерал и неможе да воюва срещу либерали. Имам чуството, че още си мислят,че след края на конфликта ще се върнат към предвоенните си финансови отношения със запада, много интереси мътят водата в Кремъл и те самите не са наясно как ще приключи всичко. Ако се стигне до преговори ония от САЩ ще ги преметнат. В едно нещо САЩ са много добри, да плануват 20-30г. напред, бъдете сигурни, че следващият конфликт вече се пече някъде.

    • пак ще повторя…ядрената им военна – при война – доктрина се основава на тотално унищожение на врага,но в случая не става въпрос за това,а за конкретна тактическа цел на сво..а тя е подчинена на основополагащ принцип при военни действия водени с цел не завладяване-освен историческите им земи,а смяна на режима,а това е правилото на суворов и кутузов-бързай бавно….

      • Войната ще спечелят, но не така виждам нещата при преговорите с това ръководство, до вчера бяха либерали днес все още не са се определили. Руснаците държът силни карти, но докато разиграват операции на укрите им идват също силни ръце. А режима на Зеленски ако не падне, колко ще се проточи СВО. Да не започне да пада доверието в Путин

  4. според мен всичко ще приключи до средата на април…ако е рекъл Господ..а той отдавна е взел страна..и го е изразил за тези,които разчитат знаците му…достатъчно е да се видят само 2-3 клипчета с отношението и поведениетж към пленените и от двете страни всичко лъсва..и зверството и човещината..

  5. или ВВП е решил да „такова мамицата“ на хохлите с бавно и постепенно унищожение и самоизяждане,или отведнъж ще му писне и ще ги заличи,балабар с хората по градовете с бомбени килими. То и това заслужават хохлите,но пък оня наркоман ще се е изнесъл отдавна в Лондон сити

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *