Разкритие: Вижте за колко пари ГЕРБ ПРЕДАДОХА България по казуса с Македония!

За следващия програмен период на ЕС (2021- 2027 г.) страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия) ще получат с 24 % по- малко евро-субсидии, докато финансирането за България ще се увеличи с 8%, похвали се най-тържествено Цветан Цветанов.

С риск да охладим ентусиазма на физкултурника, от Skandalno.net ще разясним какви всъщност суми се крият зад тези мъгляви проценти:

Всяка година Чехия получава евро-субсидия в размер на 10 млрд. евро. Приблизително същите пари получават Унгария и Словакия, а Полша – три пъти по толкова. Нека сега видим каква е годишната субсидия за България. Най-оптимистичните изчисления сочат- 2 млрд. евро.

С уговорката, че повече от половината връщаме под формата на вноска за членство в ЕС. Т.е „гръмките“ 8 % увеличение са просто едни 160 млн. евро. А след орязването на евро-субсидията й с 25 %, Чехия вече ще получава 7,5 млрд. евро. Или Чехия, чието население е двойно на българското, пак ще полчава неколкократно по-голяма субсидия на глава от населението. Същото е положението и с останалите страни от Вишеградската четворка.

Друг е въпросът, че тези жалки 8% увеличение България заплати скъпо и прескъпо. За да си ги издействат, ГЕРБ предадоха националните ни интереси по казуса с Македония. Слугински- безропотно приеха новото име „Северна Македония“. Нищо, че то гарантира бъдещи териториални претенции на Скопие към страната ни. Да припомним, че само допреди година Борисов бе върло против и отхвърляше името Северна Македония. Но сега нещата се променили, дали ни били гаранции, коментира лаконично и загадъчно външната ни министърка Екатерина Захариева.

И не лъже! Те наистина се промениха. Само допреди година ЕС се канеше здраво да ореже кохезионните фондове за Източна Европа, тъй като парите не отивали по предназначение. А като най-ярък и зловещ пример за злоупотребата даваше България, където евро-субсидиите изобщо не стигали до народа, защото от тях се обогатявала местната политическа и бизнес олигархия. Това са думи не на кой да е, а на австрийския канцлер Себастиан Курц.

Но 8-процентния евро-рушвет явно е променил изоснови възгледите на ГЕРБ по казуса с Македония. Неочаквано и изненадващо за всички страни в ЕС, най-критикуваната за корупция България, получи поощрение от ЕК. В резултат на която сделка Борисов и шайката му не оспориха нито един от предложените варианти за ново име на Македония. И за капак приеха най- ощетяващото интереса на България име – Северна Македония. И това, при положение, че географски погледнато нашият Пирински край също е… северна Македония.

В същото време, държавите от Вишеградската четворка бяха наказани със сериозно орязване на евро-субсидиите- заради отказа си да приемат мигранти. И четирите държави яростно отстояват националните си интереси, което е в тотален разрез с глобалистката политика на ЕС за деконструиране на държавите и заличаване на нациите. Затова и Брюксел им отвърна със съответното наказание. Но така или иначе, Унгария, Полша, Чехия и Словакия нямат никакво намерение на сведат глава.

За разлика от нашата България, която продажното правителство на ГЕРБ изтъргува за жълти стотинки. А увеличената с 8%  евросубсидия тепърва ще ни излиза през носа. Защото, когато република Северна Македония влезе в НАТО, тя със сигурност ще предяви претенции за свое малцинство в Пиринския край. И да видим тогава къде ще се изпокрият предателите от ГЕРБ. Дали пък няма вече да са забегнали на Запад. Така правят българските национални предатели открай време и винаги в историята.

Ясно е, че увеличената с 8% евро-субсидия е подкупът на глобалистки Брюксел към безродната шайка на ГЕРБ. Която, след като разчлени и обезкости бг. икономиката, вече се хрантути само от обществени поръчки и евро-фондове. Но дали тези 160 млн. вповече ще стигнат на Борисов да нахрани цялата си клиентела, която го крепи на власт. При все по-намаляващите европейски пари – едва ли! Така или иначе обаче, с тези 8% ГЕРБ се надяват да си осигурят подкрепата на феодалните дерибеи, които сами създадоха, за да се бетонират във властта. Че паднат ли – жална им майка!

А какво видяхме от евросубсидиите ние, обикновените български граждани – току-що ремонтирани улици и тротоари, разбити на пух и прах след… летен дъждец. А какви кратери зейват по магистралите на първа пролет… Въобще, всяко нормално природно явление за сезона (дъжд или сняг) в гербаджийска България води до апокалипсис! Който за минути унищожава инфраструктура за стотици милиони евро. Нека споменем само гордостта на ГЕРБ – столичното метро. Което само след 10 минути летен порой, се превърна в езеро.

Това видяхме ние, българите, от евросубсидиите – как се отичат в канавката. Защото след края на управлението на ГЕРБ няма да остане нищо. Градинките им ще буренясат, чешмичките ще зеленясат, шадраваните ще папунясат, пейките ще изгният, а пътищата и магистралите им ще се превърнат в лунен пейзаж от кратери. Защото България ще обезлюдее. И защото с всички европейски пари, които получиха, ГЕРБ не построиха нито едно предприятие и въобще нищо, което да носи доходи на населението и държавата. Така че ще е цяло чудо ако след 10 годишното управление на Борисов, България въобще оцелее като държава. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Субсидиите от ЕС били панацея за успешното ни развитие. Не забравяйте че България плаща за издръжката на тези тунеядци, наричащи се евродепутати, членски внос, който е съпоставим със субсидиите.
    Не е вярно че ние сме на последно масто по всички показатели. По военни разходи на глава ние сме на първо място, след като се натресохме с тези допотопни Ф-16.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *