Ражда се нова държава в Европа: Остатъка от Украйна се слива с Полша!

Полският президент Анджей Дуда бе посрещнат на крака и с аплодисменти в  украинската Рада. Колегата му Володимир Зеленски пък обяви, че ще внесе закон, който да даде специален привилегирован статут на гражданите от полски произход. Чрез различни членове и алинеи зад фасадата на този привидно благовиден нов закон обаче се отваря широко вратата за обединяването на Украйна и Полша в една държава, категорични са една дузина експерти по конституционно право.

Ето в какво се изразява новият специален статут за поляците в Украйна:

– ще могат да заемат избираеми политически длъжности

– ще могат да заемат държавни длъжности, включително в отбраната

– ще могат да стават съдии и прокурори

– ще имат достъп до държавни тайни

– полската полиция ще може да следи и да се намесва в Украйна

Тези промени означават едно – че Украйна доброволно предава суверенитета си на Полша. Тези нововъведения подготвят почвата за разделянето на Украйна между Полша и Русия. Като вероятно Западна и част от земите на Централна Украйна ще отидат в Полша. Идеята е новата Полско-Украинска държава, която ще е най- голямата в Европа след Русия, да се превърне в новата Анти-Русия в противовес на интересите на Москва. И разбира се, надежден военен и културен буфер между Русия и Западна Европа.

Западът си даде сметка, че източните и южни части на Украйна са част от руския свят и няма как да останат в една държава с патологично русофобската и бандеровска Западна Украйна, която пък е в дълбоки исторически и културни връзки с Полша.

От друга страна пък Полша е член на НАТО и единственият начин сега САЩ да откопчат от ръцете на руснаците територии от провалилия се украински проект е – да ги присъединят механично към Полша. Така Русия ще изгуби правното си основание да демилитаризира и денацифицира цялата територия на Украйна.

Полша никога не е крила историческите си претенции и апетити към западните части на Украйна (Галичина и Волиния) особено след 2014, когато Русия анексира Крим. За Варшава Украйна е идеалният донор – на евтина работна ръка, на пазари, на ресурси, на територия. А и с оглед на най-новите събития идеята за обединение между двете държави вече идеално се вписва в плановете на Запада, тъй като заради огромното си руско и проруско население в югоизточната половина на страната, стана кристално ясно, че Украйна няма как да се превърне в еднонационална прозападна и русофобска държава. А в сегашните й граници е само източник на проблеми. В същото време, няма по- твърда позиция срещу Русия от полската. Която съчетана с тази на западните бандеровски украинци ще е надежден щит на глобализирания неолиберален Запад срещу православна консервативно-национална Русия. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Това необмислено решение на укрите ще им излезе много скъпо. Още от първия ден на това вливане на остстъчна Украйна в Полша ще повлече безпощадна асимилация на населението й. На поляците не им трябват другоезичници, още по-малко националисти с измислена история. Те искат територия. За самочувствие, за претенции за велика страна, а защо не и за велика сила. Пополячването на укрите ще започне много скоро и ще бъде не по-малко безмилостно от полският терор над немското население в Источна Прусия останало там след края на Първата Св. война и включването й в пределите на Полша. На поляците е все още пресен споменът от немския протекторат предвиждащ изтребването им и заселването на територията им с немци през Втората Св.война, не са забравили и това че главните и основни екзекутори в концлагерите са били украинци отмрнящи гнусящите се войници от вермахта. Помнят се и траещите векове войни и кланета мевду казаци и поляци, причина за които е била предимно неутолимия стремеж на последните към агресия и завладяване на територии на изток. Сегашното проливане на кръв ще е слабо кръвотечение в сравнение със бъдещото, защото полската жажда за нови територии ще има насреща си не само нов фанатичен украински шовинизъм но и огромен военен опит придибит в днешната т.н. операция. А да не забравяме и уроците от историята когато първоначалната подкрепа за недоволните срещу една власт в последствие ги обръща срещу подкрепителя ( Талинибаните в Афганистан, ИДИЛ в Сирия). А да не забравяме и това че навсякъде по света където „американските миротворци“са се бъркали, все кашите са се усложнявали в реки от кръв и са приключвали с никакъв или направо плачевен резултат.

  2. Гледайте „БОЙ НА РАКОВСКА, ЦЕНЗУРА ОТ НОВА ТВ“ в YouTube
    Българин в Центъра на София воюва с нагъл украинец, а полицията се прави на заспала … https://youtu.be/_sevaBHlt-U

  3. Войната на Хазарската мафия срещу Русия. Кой стои зад „украинския проект“

    Отговорът на този въпрос едва ли ще ви изненада. Отговорът е – зад събитията в Украйна и така наречения „украински проект“ стои Хазарската мафия, ционизмът и съюзяването, не за пръв път, на ционизма и нацизма. Това съюзяване се появи още при Хитлер, чието тясно обкръжение беше съставено предимно от евреи.

    Така е сега и в Украйна.

    Ще цитираме в началото думите на кръстника на Хазарската мафия в Украйна – Игор Коломойски, който стои зад Зеленски и зад нацистките батальони „Азов“, „Днепър“, „Донбас“ и т.н.

    Речта на Коломойски беше в израелския град Хайфа, където той се беше укрил след 2014 г. , когато се скараха с другия челен укроционист Петро Порошенко: „Ние извършихме с украинците експеримент. Взехме само езиковите различия и натиснахме върху историята, като позиционирахме руснаците като главни врагове на „Независимата“. 20 години по-късно получихме идеалните бойци срещу руснаците. Сега всеки украинец, убил руснак, ще бъде считан за герой. Надявам се, че им прекъснахме отношенията поне за 100 години. Сега ще бъде много лесно да бъдат унищожени и самите украинци, откъсвайки ги от Русия. Давайки им пари срещу лихви за войната, след това ще си вземем дълговете от всички тях.“

    Едва ли има по-убедително изявление за замислите на онези, които са зад украинския проект. Това е ционизмът и така наречената Хазарска мафия.

    Ще добавим и думите на Зеленски – марионетка на Коломойски, че иска да превърне Украйна в Голям Израел, т.е. в Нова Хазария.

    Ще добавим и участието в преврата в Киев през 2014 г. на Ротшилд и Сорос, на Сивите вълци, на Gladio и дълбоката държава, ЦРУ, Моссад, Mi6, криминалистите, финансирани от Коломойски и т.н.

    А ето и кратък списък на украинските ционисти – евреи, използвани за насъскване на славяните срещу славяните, т.е. на украинците срещу руснаците и белорусите. Списъкът е взет от украински източници, много от тях финансирани от Хазарската мафия.

    Кой насъска славяните срещу славяните?

    Президентът Петро Порошенко (Валцман) – евреин; президентът Турчинов (Коган) – евреин; министър-председателят Арсений Яценюк (Бакай) – евреин; министър на финансите Александър Шлапак – евреин; секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна – Андрий Парубий, евреин; вицепремиерът Владимир Гройсман – евреин; вътрешен министър Арсен Аваков – арменски евреин; министър на културата – Сергей Нишчук – евреин, масон; директорът на Националната банка – Степан Кубив, евреин; ръководителят на президентската администрация Сергей Пашински – евреин; основни кандидати за президент – Юлия Тимошенко (Циля Капителман) – еврейка; Виталий Кличко (Етинзон) – баща евреин; Олег Тягнибок (Фротман) – евреин по майка; Дмитрий (Авдим) Ярош – евреин, хасид.

    Всички олигарси на Украйна са евреи: И. Коломойски, Е. Хурвиц, Г. Боголюбов, П. Порошенко, Д. Фирташ, С. Левочкин, В. Гайдук, В. Немировский, К. Жеваго, В. Пинчук, Е. Прутник, Р. Ахметов, А. Мартинов, В. Костелман, Е. Сигал, Б. Колесников, А. Елдман, Ф. Шпиг, Н. Шуфрич, А. Роднянски, И. Дворецки, А. Абдинов, В. Ермолаев, М. Киперман, Е. Звягилски, Ф. Жебровская, С. Ронис, Г. Корбан, Г. Суркис, И. Суркис, В. Шамотий, А. Лещински, Ю. Родин, М. Бекер.

    Всички медии са в ръцете на ционисти: П. Порошенко, И. Коломойски, Д. Фирташ, В. Пинчук, Р. Ахметов.

    Предишни президенти на „Независимата“: Кравчук (Блум), евреин; Кучма (Кучман) – евреин.

    Икони на нацизма в Западна Украйна: Бандера (Шимон Стефан) – полски евреин, Роман Шухевич – евреин, хомосексуалист.

    От страна на САЩ украинската еврейка Виктория Нуделман (Нуланд) през 2014 г. беше инициаторката на Майдана с нейните курабийки. Започна при Обама, продължава и при Байдън, чийто държавен секретар Антъни Блинкен е с украински еврейски произход.

    Трансформирането на десния сектор след 2014 г. по подобие на нацистка Германия стана с парите на Коломойски.

    Тук се прави грешка. „Азов“ не е батальон, а просто се нарича така. В действителност това е нацистка формация, наброяваща много хиляди по-скоро подсилена бригада, която накрая беше съсредоточена в Азовския стоманодобивен комбинат, собственост на Ринат Ахматов, незаконен син на Кучма.

    Именно съчетанието укронацизъм – ционизъм се има предвид с денацифицирането на Украйна, декомунизирането и деолигархизирането на Донбас /най-богатият район на СССР/, окупиран от хазарската мафия.

    Една от целите на операцията в Донбас беше унищожението с високоточни ракети на щаба и базата на нацисткия батальон „Днепър“ в село Звонецкое, както и на нацибатальоните Азов и Донбас, обучени от съветници от МОССАД, ЦРУ и Mi6. Става дума за около 70 000 укронацисти.

    Украйна е просто пионка във войната на Хазарската мафия срещу християнска Русия.

  4. Това ще значи само едно, Русия губи сегашната война дори и да печели в момента!?! Ако Украйна се обедини с Полша, Русия ще има огромен нерешим проблем за в бъдеще!?! Ситуацията ще се влоши за Русия на милион, напразни жертви в сегашната война!?! Само пълен контрол над Украйна и нито педя украинска земя на Полша!!! Дали Русия, след всичко това, което и се случва, ще се остави да бъде излъгана пак????

  5. Секта «Свидетели на коронавируса» каза:

    Проф. Андрей Фурсов: Невидимата битка. Светът на биоекотехнофашизма и неговите лобисти /ПРЕПОРЪЧВАМЕ!!!/
    24.05.2022, 08:52 Иля Титов 62886

    /Поглед.инфо/ Интервю на Иля Титов с изтъкнатия руски политически анализатор проф. Андрей Фурсов за зараждащия се в нашия свят биоекотехнофашизъм и неговите лобисти.

    Иля ТИТОВ. Андрей Илич, в Post-West

    https://pogled.info/svetoven/prof-andrei-fursov-nevidimata-bitka-svetat-na-bioekotehnofashizma-i-negovite-lobisti.142521

  6. Е… на много нашенци необяснимо им се иска Русия да загуби тази война, която както става ясно и за кокошките е война със Запада, начело с Щатите и Англия.Необяснима е и любовта към Поляците и нацифицираните украинци, които сега се използуват като пушечно месо.Необяснимо е и неразбирането на Костадинов, който е толкова ясен и категоричен противник на колониалната ни зависимост.Той се обяви и за чистотата на българския език и за излизане от НАТО, против европейския диктат срещу националните интереси, срещу престъпното управление на Радевите момчета, срещу диктата на Козяк. Ами четете бе хора, четете чужди источници, ако искате да сте наясно, не е лесно.

  7. А ко това стане, Украйна автоватично ще стане член на НАТО, а това означава че Русия ще воюва с цял свят, нключително и с продажна България.

  8. Спокойно хора,спокойно! Ако някой е „вземал мярката“ на шляхтичите, това е именно Русия. Вековен опит има в тази работа Русия и няма никак да им е трудно сега. Тежко на нас – че ние ще трябва да хрупаме ябълките на Полша и да изкореним всяко ябълково дърво тука! И не на последно място и дори като закачка – България е космическа нация (благодарение на Русия разбира се) а Полша?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *