Пълна наглост! Управляващите скочиха на Придворните си Журналисти! Плашат ги с уволнение! Виж Тук:

Антон Тодоров вдигна на мушка и Нова телевизия.

Той тръгна да обяснява какво е искал да каже вчера от трибуната на НС срещу президента Радев, но не очакваше  да го прекъсват и да му задават въпроси. От водещия Виктор Николаев се изискваше вероятно да стои като истукан и да кима безмълвно с глава. Той обаче нямаше как да го стори и се осмеляваш от време на време да зададе по някой въпрос. Но не би!

Тодоров дрънкаше като латерна и твърдеше, че цял списък журналисти били подкупени с еленско месо, за да говорят, че самолетите  „Грипен“ били по-хубави. Разбира се, не извади никакъв списък, но гледаше изпод вежди към камерите и в частност към водещия.

Не съм казал, че президента Радев е взел пет милиона подкуп да гласува за „Грипен“. Просто съм чел много статии, че където „Грипен“ са продавали самолети, има доказано, че са раздавани пари. И съответно и президентът би могъл да се изкуши.  А вие тук ме обвинявате.   „Какво съм казал по дяволите! А? Какво съм казал, или сега пък не съм казал. Я се дръжте към мен нормално“, запали моторетката Тодоров и обясни: „Щом Радев е писал доклад за „Грипен“ преди години, а после иска да купим тях, събирам едно и едно… и не получавам седем!“

На въпроса на водещия за аферата „Кумгейт“ отговори, че жената на кмет на БСП работела в детска градина. И какво скандално има в това, запита Виктор и получи отговор:  „Тя и колежката ви беше толкова смела в изказа, обаче  сега като гледам… няма я вече“, каза Тодоров и напусна студиото демонстративно.

Добре, че Николаев не посмя да го попита защо наричаше вчера себе си извънземен и мумия, защото Тодоров току виж го беше изгризал в ефир, вбесен от скункса, който Делян Добрев получи и предвкусващ, че следващият ще е негов.

Със същия хъс в студиото влезе и Валери Симеонов. Той пък обясни, че винаги се е борил срещу калинките във властта. Не само при ГЕРБ. Във всички партии се правят политически назначения.

Николаев попита дали думите му важат и за коалиционните  му партньори – Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

Симеонов почервеня и изръмжа: „Не се опитвайте да клатите държавата! Не говоря на вас, визирам абсолютно всички, но няма да ви обяснявам защо“ В последен опит да се държи като журналист, Виктор поиска да уточни:  „Аз клатя държавата или вие? Или за да не я разклатите, ако знаете нещо, ще си мълчите?“ Отговорът беше мълниеносен: “ Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам“.

Така в един и същи ден, даже ранна утрин, Виктор Николаев получи две завоалирани заплахи, че ако продължава да си вре носа и да задава въпроси, ще излети като Ани Цолова.

Гостите му бяха враждебни, безцеремонни и сигурно се е наложило да пие мента глог и валериан, когато най-после ги изпрати.

А у нас възникна въпрос – нужни ли са изобщо водещи журналисти в телевизиите? Просто им трябва само един портиер, който да води гостите до студиото, където да си казват монолога… и да ги извежда.

И изобщо нужна ли е безпристрастна журналистика на управляващите ГЕРБеро-псевдопатриоти?

Най-лесно е придворни сайтове да ги хвалят, а коментарите на читатели под новините да бъдат забранени.

Това не ви ли напомня един строй и един нов ред преди близо 85 години?

Или безсилието на властта вече е толкова голямо, че тръгна на бой и с медиите?

Skandalno.net

Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ДНЕС НЕ Е НЕОБХОДИМА БЕЗПРИСТРАСТНА ЖУРНАЛИСТИКА, ТЯ БОДЕ И Е НЕУДОБА, ТЯ Е ЦЕНЗУРИРАНА И НЯМА ОБЩЕСТВЕНА ИЗЯВА. ПРАВА СТЕ В НАПИСАНОТО ГОСПОЖА СЛАВОВА. СЛУЧВАЩОТО СЕ НАПОМНЯ ЕДНИ ДРУГИ ВРЕМЕНА, ЗА КОИТО УПОМЕНАТИТЕ ОТ ВАС ГОСПОДА ,ВЕРОЯТНО НЕ СА ЧЕЛИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *