Шокиращо признание на украински войници: Накараха ни да се бием, иначе разстрел!

украйна войнициВ Донецк, където  в очакване на обмена „всички за всички“ все още намират украински силоваци.

Самите войници разказват, че не са искали съзнатилно да попадат в плен на опълченците, но не са искали и  да воюват. Повечето от тях изобщо не знаели какво се случва и са попаднали в  Донбас, смятайки, че ще участват във военна тренировка.

„От Военната комисия ни казаха, че отиваме за 45 дни на мобилизационна тренировка. Уж първо  отидохме на подготовка, а след това ни заявиха, че заминаваме за Дебалцево  на война. Никой не можехме да се откаже от мобилизацията, защото ни заплашваха в военен съд и затвор. А някои са ги плашили и с разстрел, разказват те.

Явно  дезинформацията и заблудата на новобранците са били обичайна практика в украинската армия, пишат журналисти. Например военопленикът  Александър е бил убеден, че след обучението ще бъде изпратен на да охранява мирен КПП, а  срокът на службата няма да бъде по-дълъг от 45 дни. Обаче се оказал на щурма на Донецкото летище.

Само в нашия взвод за четири дни край летището загинаха трима души. Другите подразделения също са имали загуби, разказва Александър.  Отпред вражески огън, а назад не можем да се върнем, защото се говореш, че ни чака друг огън.

От лъжите на командването, от неочакваното имм хвърляне без предупреждение направо във военните действия и унизителнотто им пленяване повече от силоваците се намират в депресия. Не е ясно бъдещето им, а те единствено искат да се приберат по домовете си и да забравят кошмара, че са воювали. Но какво ги очаква, те засега не знаят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *