Пълен шок! Платената „Протестна мрежа“ иска затвор за Бойко Борисов, защото не свалил руски самолет

Протестна мрежа„Протестна мрежа” и  нейни подгласници са внесли сигнал до Сотир  Цацаров. Сигналът е  срещу премиера Бойко Борисов, а причините, че на 7 септември е пропуснал руския самолет с дипломати да мине през въздушното пространство на страната и не е издал заповед машината да бъде  прихваната и свалена.

Протестите даже са определили за какво искат отговорност от Борисов  –  за съставомерното деяние „Предателство”, което е по член  чл. 100  от Наказателния кодекс.  За подобно национално предателство  е предвидено се наказание  „лишаване от свобода от десет до двадесет години,  доживотен затвор или с доживотен затвор без право на замяна“.

Не сме слепи и безкритични фенове на Борисов, но в случая националното предателство не е извършено от него. И не е виновен. Той прекрасно знае, че ако нареди да бъде свален един самолет с руски дипломати ще настъпи не само международен скандал, пълна изолация на страната от всички демократични държави и много сериозна опасност от изостряне на дипломатическите отношения с Русия и даже война.

Да не говорим, че в самолета има живи хора, цяла делегация и свалянето му, може да се превърне в убийство на невинни.

Кой всъщност финансира „Протестна мрежа“, питат се всички стреснати от сигнала до Цацаров. Ако САЩ отново искат да свалят поредното българско правителство, то начинът не е този. Ако искат да си разчистват сметките с Русия, нека бъдат така добри да не използват за маша България. А протестърите нека не мислят само за пари, а и за сигурността на страната си, защото прелитането на някаква делегация не е повод да я хвърлят във война и за обикновените хора, войната е нещо страшно и не струва всичките пари на света!

Най-странното във всичко това е защо протестърите не се подали сигнал срещу президента, който е главнокомандващ военните сили, а срещу премиера, който няма правомощия да сваля самолети.

А дали това не е пореден предизборен ход на ГЕРБ? Да се сложи ореол на мъченика Борисов, който жертва себе си в името на България?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *