Отпускат на Васко Кеца пенсия за заслуги. А на другите?

Васил НайденовВасил Найденов вече ще получава пенсия! Многогодишната сага между него, НОИ, Министерството на културата, липсващата агенция „Естрада“ и още куп институции е на път да приключи.
Стана ясно, че до края на септември  правителството  ще отпусне специална пенсия на Кеца, а тя пък ще е „за особени заслуги към държавата и нацията“. Тя ще е в размер на 700 лева на месец.
По този начин Кеца няма да взима пенсия за трудов стаж и възраст,  пожизнена месечна парична награда.
С тази задача се заел  министърът  на културата Вежди Рашидов, който от време навреме потупва по рамото някой певец или художник, а останалите мизерстват.
Безспорно  Васил Найденов е една от естрадните ни легенди, но тогава защо не се подхожда еднакво към всички?
Лили Иванова и  Йорданка Христова са не по-малко известни от него, но не се унижават да просят пенсии. Те продължават да изнасят концерти и взимат прилични хонорари.
Наскоро пък излезе информация колко пари взима на вечер Васко Кеца да пее.  И колко пръска в Турция, за да пои и черпи приятели за рождения си ден.
Халал да му е пенсията, но останалите певци? Те нямат концерти, стари са болни са и министерството ще се сети за тях, само ако изпаднат в положението на Борис Годжунов. Мир на праха му!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *