Путин: Украйна да се Оттегли от Окупираните Територии на ДНР и ЛНР!

В еуфорията около провъзгласяването на независимостта на ДНР и ЛНР, малцина обърнаха внимание на следния факт: „Русия призна републиките Донецка и Луганска в границите, посочени в техните конституции“. Това пише в резолюцията по признаването, подписана от президента Владимир Путин. Какво означава това:

Москва признава Донецката и Луганска народни републики в границите, които са имали като региони на Украйна, каза руският президент Владимир Путин пред репортери на пресконференция в Кремъл във вторник.

„Ние ги признахме за независими държави, което означава, че признаваме техните основни документи, включително конституциите им. Тези конституции определят границите на областите Донецк и Луганск от времето, когато те са били част от Украйна“, каза Владимир Путин пред репортери във вторник след среща с колегата си от Азербайджан Илхам Алиев.

Каква е разликата между ДНР и ЛНР и областите Донецка и Луганска: Виж снимката- в червено са териториите, контролирани от ДНР и ЛНР в момента на признаването им от Русия за независими държави. Северно от тях са принадлежащите им територии под украинска окупация!

През 2014 г. двете области обявяват независимост от Украйна. Малко след това обаче украинската армия успява да си върне контрола върху 60 % от Донецка и 65 % от Луганска област, където са разположени предимно малки градчета и селца. ДНР и ЛНР се укрепяват в гъсто населените южни части на двете области, където са големите промишлени градове и въглищните мини.

Към днешна дата повече от половината от териториите на Донецка и Луганска области се намират под контрола на украинските правителствени войски, но в конституциите на ДНР и ЛНР и тези земи фигурират като неразделна част от двете донбаски републики.

В същото време Москва е декларирала, че зачита границите на двете републики не само върху териториите, където към момента местните лидери упражняват власт и юрисдикция, а включително и върху териториите на бившите им области, които в момента са окупирани от украинската армия. Това означава Война – днес, утре или съвсем скоро. Война между подсилените от Русия армии на ДНР и ЛНР срещу Украйна за връщане на контрола върху окупираните населени с руснаци и рускоговорящи земи.

Путин призна суверенитета на двете отцепили се републики в понеделник и поиска от руското министерство на отбраната да разположи миротворци както в Донецк, така и в Луганск, за да осигури тяхната сигурност. Успоредно с това обаче продължава евакуацията на населението от двете републики в Русия. А от другата страна на границата в Киев Зеленски обяви всеобща мобилизация в цяла Украйна. Под бойните знамена се привиква цялото мъжко население на страната на възраст между 18 и 60 години. Да- предстои война.

По-рано във вторник Горната камара на руския парламент разреши разполагането на руски войски зад граница „в съответствие с принципите и нормите на международното право“.

Резолюцията обаче не налага никакви ограничения за използването на военни части и дава картбланш броят на войските, както и „областите на тяхната дейност, техните цели и продължителност на престоя им извън Русия“ да се решават от президента „в съответствие с конституциите на Русия и на двете републики ДНР и ЛНР.“ Пак ще повторим, че в конституциите и на двете донбаски републики пише, че държавните им граници съвпадат с тези на бившите украински области Донецка и Луганска. Това означава Война! Успех на Русия и смелите миньори и работници от Донбас. Правдата е на тяхна страна!

От екипа на Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. УСПЕХ ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ РУСИЯ ДОНЕЦК ЛУГАНСК ГОСПОД ДА БДИ НАД ВАС И ВИ ПАЗИ ОБИЧАМЕ ВИ НОСИМ ВИ В В КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ ЖЕЛАЕМ ВИ ПОБЕДА РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ АМИН

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *