Асен Василев: Няма да строим АЕЦ „Белене“ – ще се Топлим с Батерии и Минерална вода! Вижте най-безумните проекти на ПП:

Като тотален провал се очертава вторият опит на правителството на Кирил Петков да напише Плана за възстановяване и развитие, с който два месеца не спряха да се хвалят, че щял да донесе милиарди евро в страната ни. Нещо повече, министрите на ПростоКиро Лорер и Асен Василев даже се изхвърлят как под вещото им ръководство България щяла да получи първите траншове още през лятото и затова ги калкулирали в бюджета за 2022. Само дето преди това, трябва да внесем отново Плана, този път коригиран, а правителството вече поиска от Брюксел… трета отсрочка.

Към момента управляващите усърдно крият състоянието на документа. Избягват да дават каквато и да е информация за проектите, които са залегнали в него и имитират обществени обсъждания, на които старателно крият какви са идеите им, ако изобщо имат такива.

Засега са известни няколко проекта на правителството, усилено лансирани от Асен Василев, зад които най- безсрамно прозират конкретни бизнес интереси на определени кръгове и лица.

– Складове за ток. От известно време финансовият министър Асен Василев упорито лансира идеята за превръщането на Маришкия басейн в огромна фабрика за батерии за съхраняване на електроенергия, която да ползваме, когато бъдат закрити въглищните централи. Изведнъж лидерът на ПП забрави за първоначалната си идея за превръщането на Маришкия басейн в паро- газова централа и сега настоява там да градим фабрика за батерии. За първи път идеята за подобно съоръжение бе обявена от предприемача Димитър Енчев от кръга „Капитал“. Подобен мащабен проект няма как да стане за няколко месеца или година, дори всичко да върви по мед и масло. Но според Плана, ако проектите не бъдат изпълнени до 2026 г., страната ни ще трябва да върне парите за тях. Още по- притеснителното е, че управляващите не разкриват абсолютно никакви параметри по проекта – колко ще струва, кой ще е собственика, за колко време може да се построи и пр. Известно е само, че трябва да бъдат складирани 6000 MWh. И сега внимание: Такъв мащабен проект в света към момента… НЯМА! Най- големият подобен парк е в Калифорния, но неговият капацитет е от едва…  1200 MWh.

– Асен Василев е виден противник на дострояването на АЕЦ „Белене“, но пък усилено лансира друга  безумна идея… България да се отоплява с геотермални източници на енергия. Така било в Турция, а България само пилеела потенциала си, като не използва естествените си природни ресурси, категоричен е министърът. Известно е, че Софийското поле има геотермален топлинен капацитет да произвежда максимум 500 мегавата. Крайно и в много пъти недостатъчно за най- гъстонаселеният район на страната – столицата. Другият проблем е, че за да се случи, топлите извори трябва да са с много висока температура, както е в Турция, а нашите не са такива. В България геотермалните източници са само от типа с ниска температура – т.е., до 90 градуса. Затова у нас се използват основно за балнеолечение и спа. Другият проблем с екзотичната идея на Василев е, че тази енергия няма как да се пренася – може да се използва само на мястото, където се добива. Данните са потвърдени от Геологическият институт на БАН.

– Двуетажни влакове. Транспортният министър и собственик на куриерска фирма „Еконт“ се закани, че ще купи модерни високоскоростни влакове на два етажа, очевидно без да му пука, че… страната ни не разполага със специфичната инфраструктура за тях. Всеки осмелил се да му възрази, вече не е част от управлението на „Холдинг БДЖ“. Буквално днес Събев уволни половината си подчинени в БДЖ, само две седмици след като ги назначи. Двуетажните влакове очевидно са фикс идея (да не кажем нещо друго) на транспортния министър, тъй като отсега е ясно, че няма да могат да се движат по наличните релси.

– Интермодален терминал за родния град на транспортния министър. Това е стара идея, но тя отпадна от оперативна програма „Транспорт“ 2014- 2020, поради изчислен слаб потенциал. Пламен Димитров от КНСБ коментира, че по- логично е този терминал да се изгради във Варна, а не в Русе и намекна, че зад възкресения проект прозират частните интереси на транспортния министър. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО ЩЕ УМРЕШ В БЕДНОСТ И РАЗРУХА ГРАБВАЙ СОПИ ВИНКЕЛИ И КАМЪНИ ИЗЛЕЗ ПО ПЛОЩАДИТЕ ДА ИЗГОНИМ УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ БРАТСКА РУСИЯ Е С НАС БРАТУШКИТЕ НИКОГА НЯМА ДА НИ ИЗОСТАВЯТ

  2. Май вече е крайно време да си внесем брадати сирийски майки да ни резнат главите, отколкото да търпим слугите на краварите…..

    Та бива туземно племе, ама това изглежда не заслужава да има държава. Жалко че милиони достойни предци са дали живота си нас да ни има.

  3. Асен Василев и компания са българофоби. Няма начин да не си такъв, проповядвайки че АЕЦ „Белене“ не трябва да се строи и да говориш откровени тъпотии за батерии и други подобни простотии. Инженер съм, знам какво говоря и как стоят и на практика и на теория нещата. На родината ни трябват решителни хора, които са НЕЗАВИСИМИ, като условие да тръгнем напред. Всичко друго и всички други, като тези от ПП да речем, ни обричат на мрак, студ и глад.

  4. ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДОКАЗАН КРАДЕЦ ИЗМАМНИК ОКОКОРЕН ПЕДЕРАС ПОДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА НЕКАДЪРНИКО ИЗМАМНИК ГРАБВАМЕ СОПИТЕ И СКОРО ЩЕ ВИ ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУЦИ

  5. Всеки разумен човек преди да предложи идеята за двуетажни влакове ли се запитал дали габаритите на тунели позволяват това. Абе питай специалистите Харвардски възпитаник.

  6. В ефира на БНР водещият на „Политически НЕкоректно“ Петър Волгин :

    Партии като „Продължаваме промяната“ нямат и никога не са имали намерение да подобрят живота на мнозинството от нас.

    Това е един ОФИСЕН ПЛАНКТОН, който в момента е разпределен на важни държавни позиции, за да прави това, което му се свежда от страна на големите началници, най-вече на тези от чужбина.

    „Думам ти дъще сЯтай се снахо“ – казва народа ни !

  7. Навързани като свински черва !
    . . .
    Фондация “Център за приложни изследвания и иновации” на Кирил Петков и Николай Денков, финансирана от “Америка за България” е широко рекламирана във вестник “Капитал” под контрола на Иво Прокопиев.
    . . .
    Тя с помощта на „Америка за България“ овладя финансите, икономиката и образованието на България
    . . .
    Една соросоидна фондация, учредена с по 50 лева от Кирил Петков и Николай Денков и лектори : днешния министър на финансите Асен Василев, Евгени Ангелов, Лена Бориславова и Даниел Лорер, сега „коли и беси“ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *