Яне Янев вдига палат за милиони на село – с видео

qnetoЛидерът на РЗС строи огромен палат в родното си село Малки Цалим, Сандански. По мнение на експерти, архитектурното чудо на Янев ще му струва не по- малко от 2 млн. лева. Като се прибавят разходите за вътрешния дизаин и обзавеждането, сумата още повече набъбва.

Земята, върху която се строи хасиендата на политика, е завещана от покойния му дядо. Останалите наследници на парцела от 1600 кв.м. – майката, братът и лелята на Янев, предостъпили на замогналия се партиен

Като юноша бледен, Янето само можел да си мечтае за луксозен дом
Като юноша бледен, Янето само можел да си мечтае за луксозен дом

лидер своите части в замяна на стая от бъдещия палат.

В началото на 2010, започнали строителните работи. С напредването на градежа, съселяните на Яне Янев останали слисани от мащабите на начинанието. Първоначално мислели, че популярният им съсед ще вдигне скромна къщица. Никой не предполагал, че семейството на Янев, известно в Малки Цалим със скромните си финансови възможности, ще тръгне да строи огромен палат.

Дядото и бащата на Янето, които вече са покойници, се издържали от животновъдство. Гледали кокошки, крави и прасета, чиято продукция продавали. Развъждали и коне. Но досега никой не е станал милионер от животновъдство, коментират в селото. След като се споминал бащата на РЗС лидера, семейството разпродало добитъка.

Яне Янев само два- три пъти дошъл лично да се увери как върви строежът. Иначе наел други хора, които да му движат нещата. На обекта са наети безработни, които срещу 25 лева дневно, полагат къртовски труд и пазят в тайна името на собственика.

Освен с нова къща, скоро лидерът на РЗС ще може да се похвали и с булка. Янев обяви, че тази неделя официално ще се сгоди за приятелката си Галя, която винаги стои от дясната му страна на пресконференции.

Докато Яне Янев занимава цялата общественост с имотите на министри, самият той, също като тях, тихомълком строи тузарски дом. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

 1. На простака селянин му трябва зрелище,тъй като той всичко си има.Но така и не осъзна,селянина „партиец“,че живота му пренинава край кочината с мирис на прасе.

 2. не изпълнено решение !!!
  November 12th, 2010 | 6:49 pm

  Решение №238/01.12.2005 год.на Общинския съвет –Сандански отностно прекратяване съсобствеността между община Сандански и нас.на Димитър Патронев на основание чл.21, ал.1,т.8 от ЗМСА,чл.36,ал.1,т.1 от ЗОС и чл.36,ал.1 т.1 от Наредбата за реда за придобиване,управление и разпореждане с общинско имущество, Общинския съвет реши :

  1.Дава съгласие за прекратяване на собствеността,чрез доброволна делба,между община Сандански и нас.Димитър Патронев в УПИ V и УПИ VІІ в кв 32 по плана на гр.Сандзански,като в дял на Община Сандански остава УПИ VІІ с площ 280 кв.м и за нас. на Димитър Патронев УПИ V с площ 350 кв.м ,като уполомощава Кмета на Община Сандански да сключи договор за доброволна делба.

  2.В случай,че не се постигне съгласие за доброволна делба,съгласно т.1 от настоящето решение ОбСъвет упълномощава Кмета на Община Сандански да предприеме съответниде действия за делба по съдебен път.

 3. Янев ще му струва не по- малко от 2 млн. лева. ot kade li sa tezi pari……..sigorno gi e nameril

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *