Путин: Русия не може да бъде обект на атаки от ислямски фундаменталисти

Руският президент Владимир Путин е убеден, че Русия не може да бъде обект на атаки от страна на ислямски фундаменталисти, тъй като в страната е еталон за междурелигиозно единство. Това мнение той изрази по време на XII конгрес на Федерацията на независимите профсъюзи на Русия (ФНПР). Основната цел на поръчителите на терористичната атака в „Крокус сити хол“ беше да навредят на единството на Русия, да нагнетят междуетническо и междурелигиозно напрежение в страната ни, „други цели не се виждат“, каза Владимир Путин, съобщи ТАСС.

„Русия не може да бъде мишена на терористични атаки от ислямски фундаменталисти. Имаме страна, която е уникален пример за междурелигиозна хармония и единство, междурелигиозно и междуетническо единство“, каза руският президент. Той подчерта, че Русия „дори на международната сцена се държи така, че едва ли може да бъде обект на атака от страна на ислямски фундаменталисти“.

„Съдейки по това, което сега показва разследването, имаме всички основания да смятаме, че основната цел на поръчителите на кървавия, ужасен терористичен акт в Москва е била именно да се опитат да разрушат нашето единство. Други цели не се виждат. Няма такива!“, каза руският държавен глава. „Но целта за подкопаване на единството вътре в руското общество, особено в днешните условия на яростна конфронтация със Запада, определено е видима“, убеден е Путин.

Путин специално акцентира върху факта, че най-важното условие за цялостния успех на Русия е единството на руското многонационално общество. „Това е главното, основно условие за нашия успех“, подчерта той. 

Русия е поставена в ситуация, в която е принудена да защитава народа, бъдещето и суверенитета си с въоръжени средства, заяви руският президент.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *