Путин ПРЕМАЗА Борисов: България се отказа от националните си интереси! Повече достойнство трябва! Ето какво се случи:

„България не защити националните си интереси. Поддаде на външен натиск и се отказа от изключително изгодния за нея „Южен поток“. Сега се разкайва и отчаяно търси начин да получи руски газ през „Турски поток“. Дано Европа не допусне същата грешка“. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на срещата си с канцлера на Австрия Себастиан Курц.

„Жалко ще е ако Европа прояви слабост и не защити своето участие в проекта „Северен поток-2“, както направи България с „Южен поток“, каза Владимир Путин на съвместната си пресконференция в Санкт Петербург с австрийския канцлер Себастиан Курц, чиято страна в момента е ротационен председател на ЕС. В отговор лидерът на Австрия заяви, че Европа категорично подкрепя газопровода между Русия и Германия, въпреки огромния натиск на САЩ този проект да бъде прекратен незабавно.

„Под натиск отвън, България се отказа от този проект. А повече достойнство трябва! Сега българите съжаляват и ни увещават да получат наш газ – вече през „Турски поток“. Макар вече не толкова изгоден за тях, отбеляза руският президент. „Много ми се иска цяла Европа да не заприлича на България, която прояви такава слабост и неспособност да защити своите национални интереси“, добави Владимир Путин.

„По време на целия проект българските колеги ни уверяваха, че ще се борят докрай за „Южен поток“, тъй като това отговаряло на националните им интереси“, каза още руският президент. И посочи, че ако бе завършен, газопроводът Южен поток“ щял да повиши геополитическия статут на България като страна – транзитьор в Европа, а годишната печалба на София щяла да е над 400 млн. евро. „Печалба просто така, просто, защото тръбата минава през територията на България. Българската страна разчиташе да създаде няколко хиляди работни места“, каза още руският президент.

Припомняме, че през 2014 г. кабинетът „Борисов“- 2 окончателно отказа и прекрати проекта „Южен поток“. Наскоро турският президент Ердоган в свое интервю пък заяви, че с отказа си от проекта, България допуснала фатална грешка… и Турция се възползвала от нея. Така, малко след края на „Южен поток“, Турция и Русия започнаха преговори за „Турски поток“. И към днешна дата газопровода се строи с пълна сила.

Само и само да угоди на западните си господари, Борисов отказа „Южен поток“. Но с отслабването на натиска от САЩ след избирането на Тръмп, премиерът български доби малко смелост и през май т. г. отиде в Москва да измоли от руския президент Путин да ни включи в проекта „Турски поток“, макар и вече с мизерен дял. Като една малка компенсацийка- да получим тръба от Турция. С превит гръбнак и изкривена уста Борисов се извини и примоли… но срещна само стоманения поглед на Владимир Владимирович.

За да спестят тоталното унижение на Борисов, руснаците го плъзнаха по пързалката, че все още не било ясно дали ще пускат втора тръба към „Турски поток“ и… още по-неясно било дали въобще ще минава покрай България. Това обаче не попречи на Борисов още със слизането от самолета в София най- нахално да се похвали, че договорил втората тръба. Но последва светкавично опровержение на Кремъл… И Бай Ганьо от Банкя си млъкна, като повече не обели и дума.

Европа, разбира се, няма да попадне в същата срамна ситуация като родения за слуга и придворен шут Борисов. Защото Те са господарите на плужаци като българския премиер. И именно Те му заповядаха навремето да предаде страната си като закрие „Южен поток“. Те и Вашинтгтон. Сега обаче сблъсъкът е между равни по ранг господари- САЩ и Германия.

Американците отново опитват да спрат проект за руско- европейски газопровод. Но разликата е че „Северен поток“- 2 е силно изгоден за Германия. Затова и немците категорично отказват да го прекратят. А вчера в Санкт Петербург, Австрия, в качеството си на председател на ЕС, даде 100 %-ови гаранции на Русия, че няма как „Северен поток“ да сподели съдбата на злощастния „Южен поток“, защото зад него стои цяла Европа. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Смразяваща реч на президент Путин,но Банкянският селянин е по доволен,че угоди на господарите и не му пука за България.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *