Москва изригна: Американците са Полудели! Готвят се да ни обявят Война!

Москва реагира остро на заплахите на посланика на САЩ в НАТО Кей Бейли Хътчисън и на американския министър на вътрешните работи Райън Зинк срещу Русия, пишат руските медии.

Депутатът Алексей Пушков коментира заплахите на Хътчисън, че Вашингтон ще унищожава руски ракети и на Зинк, който обяви, че „агресията“ на Русия може да бъде спряна само с морска блокада:

„Един министър ни заплашва с блокада, посланик на САЩ пък заявява твърдата си готовност да унищожава ракетите ни още в процеса на тяхното изработване. Веднага става ясно, че нито Хътчисън, нито Зинк разбират за какво говорят. Тяхната некомпетентност е право-пропорционална на агресивността им“, написа сенатор Пушков в Туитър.

По-рано министърът на вътрешните работи на САЩ Райън Зинк заяви, че при необходимост Вашингтон ще организира морска блокада срещу Русия, за да попречи на нейния износ и по-специално на енергийните й доставки към страните от Близкия изток.

Посланикът на САЩ в НАТО Кей Бейли Хътчисън пък обвини Русия, че нарушава подписания през 1987 г. между САЩ и тогавашната СССР Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег и заплаши руските ракети с унищожение. По-късно обаче Хътчисън се отрече от думите си.

„Колегите на Хътчисън в НАТО й разясниха, че е изтърсила страшна и опасна глупост и тя побърза да съобщи пред медиите, че не е имала предвид превантивен удар по Русия. Въпреки че първоначално тя каза именно това, което са й заповядали отгоре. А после се оправда, че това било нейно лично мнение. Като посланик на САЩ в НАТО, Хътчисън има военна подготовка и много добре знае, че няма как да бъдат унищожени още несъздадени ракети“, коментира Пушков.

Скандалните заплахи на Хътчисън коментира и членът на Съвета на Руската федерация Франц Клинцкевич. Според него тези думи могат да значат само едно нещо- че американският политически елит се е побъркал и е решил да обяви война на Русия.

Сенаторът отбелязва също, че все още не може да се говори за „гореща“ война между двете суперсили. Но е в недоумение как след тези заплахи Америка ще си сътрудничи с Русия в „горещите точки“ по света, каквато се явява например Сирия. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Постановки селски вечеринки
    От педесет – шейсет години насам се ще нападат ,
    Нема такова нещо..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *