Путин на заседанието за размириците в Дагестан: САЩ и сателитите им сеят кървав хаос по целия свят в напразен опит да спасят умиращата си империя

Враговете на Русия се опитват да използват драматичната ситуация в Близкия изток и други регионални конфликти с цел да предизвикат дестабилизация и разкол на нашето многонационално и многоконфесионално общество. За целта те използват най-разнообразни средства – лъжи, провокации и хитри технологии за психологическа и информационна агресия.

Това заяви президентът Владимир Путин на свиканото от него извънредно съвещание по повод безредиците в Дагестан и напрежението в Близкия изток. 

В неделя избухнаха размирици в дагестанската столица Махачкала, при които анти-израелски надъхана тълпа нападна летището с цел да залови и тероризира пристигащи със самолет от Тел Авив евреи. При сблъсъците с органите на редя бяха ранени петима цивилни и деветима полицаи. Обстановката бе овладяна след намесата на спецчастите за борба с масовите безредици от ОМОН. Арестувани са 60 души, други 150 са идентифицирани и се издирват. 

В тазвечершното заседание участваха най-висшите държавни ръководители на Руската федерация – шефовете на всички силови ведомства, на двете камари на парламента, премиерът Мишустин, външният министър Лавров, военният министър Шойгу, зам-председателят на Съвета по сигурността Дмитрий Медведев и др.

Вижте основните тезиси в изявлението на Владимир Путин:

– Събитията в Махачкала са инспирирани и през социалните мрежи, не на последно място от територията на Украйна чрез агентурата на западните спецслужби. 

– Русия е един от лидерите на справедливия процес за изграждане на многополярен свят и за това се сражава и на бойното поле. Но САЩ искат да спрат този процес като разделят една от водещите държави в него Русия отвътре, те искат да я отслабят и до посеят смут в обществото. 

– Отговорните ведомства трябва да вземат твърди и своевременни мерки за защита на конституционния строй на РФ, правата на гражданите и междурелигиозното съгласие. 

– Ситуацията в Близкия изток се използва от „геополитическите кукловоди“ за користни цели, „САЩ и техните сателити извличат печалби от арабо-израелския конфликт“. На САЩ не им е нужен стабилен мир в Светите земи, а напротив.

– САЩ отслабват и губят своите позиции, „американският свят“ остава в миналото. 

– Нищо не може да оправдае бомбардировките срещу стотици хиляди невинни граждани в Газа, които няма къде да избягат от смъртоносния огън. 

– Когато гледаш окървавените и загиналите деца, как страдат жени, старци, как гинат медици, естествено юмруците се свиват, а сълзите напират в очите. Но не трябва да се ръководим от емоциите, необходимо е реално да оценяваме кой стои зад трагедията в Близкия изток — САЩ и техните сателити. Те стоят зад конфликтите в Украйна и други региони по света, те организират смъртоносния хаос, който в момента им е изгоден. Сега това стана крайно очевидно. Тези поръчители вече нямат какво да губят и действат открито и нагло. 

– Западът отхвърля опитите за незабавно спиране на огъня в Газа. Той подлага на нападки и тормоз дори позицията на ООН. 

– Тези, които действително са на страната на правдата и справедливостта, които се борят със злото, с поощряваните от Запада човконенавистни идеологии расизъм и неонацизъм, се сражават на фронта под Донецк, Авдеевка, при Днепър. Това са нашите войници и офицери. Там се решава съдбата на Русия, а и на целия свят, в това число и бъдещето на палестинския народ. 

– Трябва да разбираме къде е коренът на злото, кой е онзи паяк, който се опитва да хване в мрежата си цялата планета, като постигне нашето стратегическо поражение на бойното поле. За мерзките си цели той използва заблудените в продължение на десетилетия украинци. 

– Ключът към решаването на конфликта в Близкия изток е създаването на суверенна, пълноценна Палестинска държава. 

– Колкото по-силна и сплотена е Русия, толкова по-добре ще защитим интересите си и интересите на страните, които бяха и продължават да се жертви на западния колониализъм. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

      • Съмнявам се да има човек, който да осведоми тези, които не искат да са осведомени.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *