Путин към американския посланик в Москва: Политиката ви на цветни революции доведе до кризата в Украйна (С ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин обвини САЩ и тяхната политика на организиране и подкрепа на цветни революции в други държави за провокирането на настоящата криза в Украйна. На церемония по връчване на акредитивните писма на чуждестранните дипломати в Кремъл, Путин се обърна към посланика на САЩ Лин Трейси:

„Госпожо посланик, не искам да нарушавам добрия тон при представянето на акредитивните писма, но няма как да ви спестя това, че използването от страна на Съединените американски щати, във външната им политика, на такива инструменти като организирането и подкрепата за т.нар. цветни революции, подкрепата в това отношение за държавния преврат в Киев през 2014 г. в крайна сметка доведе до настоящата украинска криза и даде допълнителен негативен принос за влошаването на руско-американските отношения“, заяви президентът.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Отношенията между Русия и Съединените щати са в дълбока криза, продължи руският президент:

„Отношенията между Русия и Съединените щати, от които пряко зависят глобалната сигурност и стабилност на планетата, за съжаление се намират в дълбока криза“, каза той.

Според него в основата на тази криза стоят коренно различни подходи към формирането на съвременния световен ред:

„Тук, в Русия, винаги сме се застъпвали за изграждане на руско-американските отношения изключително върху принципите на равнопоставеност, зачитане на суверенитета и интересите на другата страна, ненамеса във вътрешните работи. Ще продължим да се ръководим от това“, заяви Путин.

Отношенията между Русия и ЕС напоследък силно са се влошили, но Москва разчита на постепенното им възстановяване, каза Владимир Путин пък на европейските посланици.

„Ръководителят на мисията на Европейския съюз тук вероятно споделя мнението, че отношенията между това обединение и Русия са се влошили сериозно през последните години. За наше огромно съжаление“, добави държавният глава.

Москва вижда причината за това във факта, че ЕС е оставил настрана своята „основна функция да развива икономическото сътрудничество и интеграция на европейския континент“ и е „започнал геополитическа конфронтация с Русия“. „САЩ и ЕС инициираха конфронтацията с нашата страна“, заяви Путин.

Според него Русия очаква постепенно подобряване на отношенията си с ЕС. „Бих искал да изразя надежда, че всички действия, които вредят на нашите отношения, все пак ще останат в миналото и ние ще направим всичко, за да ги изградим по правилния начин – както за Русия, така и за икономиките на страните членки на тази организация. Наистина се надяваме, че логиката на взаимното сътрудничество ще надделее с течение на времето“, заключи Путин.

По време на офииалната част Путин заяви, че Русия е готова за диалог с всички страни. Никога не се е изолирала и няма намерение да се изолира и в бъдеще.

„Русия е отворена за конструктивно партньорство с всички държави без изключение. Ние не възнамеряваме да се изолираме от никого, нямаме предварителни или още повече враждебни намерения към никого и очакваме нашите партньори да се придържат към принципите на равнопоставеност и взаимно зачитане на интересите в отношенията си с нас“, подчерта президентът, като припомни, че именно такъв подход е заложен в новата Концепция за външна политика.

Външната политика на страната ни се диктува от приоритетите на вътрешното развитие и осъзнаването на отговорността за поддържане на стабилността и сигурността, продължи Путин.

Той отбеляза, че Русия ще продължи да действа като един от суверенните и авторитетни центрове на световната политика. В изказването си руският лидер направи кратка оценка на двустранните отношения с всяка от 17-те държави, чиито посланици присъстваха на церемонията.

Говорейки за сътрудничеството с Дания, руският лидер припомни, че двете страни са исторически близки, но днес „Балтийско море не е спокойно“. Президентът изрази надежда, че в крайна сметка ще се появи международна комисия, която да разследва терористичните атаки срещу газопровода „Северен поток“.

Източници: ТАСС, РИА Новости, Известия

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Нещо като щрауса-като си заровя главата в пясъка, проблем няма. Нищо, че дъто му стърчи.
    Иначе- да живеят руският и американският братски народи.
    За северен поток забравих. Забравих и за половин милион избити руси(пардон, украинци), всъщност българи!
    Но- от мен да мине!
    Широко скроен съм!
    М@йната му на православието!
    Нали?!

    • В нововарварските територии, всичко освен ислям като религия е забранено!
      Така че майната ни на нас православните, щом търпим да ни избиват, заедно с религията ни!

  2. Чакаме да ни чипирате- по китайски образец. Може и австралийски-по ваш избор.
    Нали сте широко скроени!
    В раша пръскате ли с химтрейлс- пръскате.
    Имате ли QR кодове- имате! Фъкшитирахте ли?- да!
    Ура за чайна фащ раша нср!
    И да живее Шваб- идеологът на звяра!

  3. Понеже съм тъпа оФца- само да попитам- откъде знаехте от самото начало, че “войната” ще продължи седем години?!
    Три минаха.
    От къде вашите пионки имат инфо, че ще продължи още четири години?!
    Как точно го планирахте, братушки?
    Или сме толкова тъпи?
    Г-н Путин бил ли е част от програмата за млади глобалисти на Шваб?
    Снимките му там истински ли са, или са фалшификат?
    Съюзникът ви Китай има ли репресивен апарат над населението си- или клиповете на редящи се за пср тестове хора са фейк?
    Може би и палатките, в които живеят пред домовете си, без право да влязат в тях са фейк?
    Или километричните опашки за тестове?
    Нещо за Австралия да кажете- където ги избиват като животни по улиците?
    А химтрейлс в Русия? Кой ви пръска- не сте в ОТАН! Кой ви пръска?!

    • Смятам себе си за Русофил, макар и не сляпо вярващ, че всичко руско е дъбест за България. Но сега ще ти наскачат сляповярващите и ще те обявят за краварски слуга.
      И аз дълги години се чудя над някой Руски действия и бездействия, но нека не забравяме, че 5-колона е сила в Русия. Трудно му е на Путин да ги изчисти.
      При нас пък са си направо сраснали с държавния апарат и без външна намеса нямат махане.

  4. Махнете ги тези фили и фоби.Нужен ни е само здрав разум и морал,който в момента липсва напълно, както и вечната мъдрост, завещана ни от векове.Иначе може да си философстваме до припадък,в желанието си да се показваме много умни и оригинални.Ако не различаваме доброто от лошото, истината от лъжата и Бог не може да ни помогне.

    • Напротив, завият разум на запада си има план и си го следва твърдо без да се отклонява.
      Как иначе очакваш да те изгонят от къщата и да те набутат в некой си умен град, за да те контролират, без преди това да са разрушили България?
      Или още ви се струва че новият световен ред(адженда 21…. или както там сте го срещали), е теория на конспирациите?
      Не виждам нищо умно, оригинално или бунтарско в това да виждаш и казваш истината. Няма полу-истина, полу-бремена…..тя е като земното притегляне, или я има или не.

    • Навремето, когато взеха да промотират мотокарите от зрънчо като Е-автомобили на бъдещето на едно място написах, че истинските коли ще скочат няколко пъти, чрез различни регулации в нововарварските територии на джендърхалифата, за да може да принудят глупаците да си купуват играчките им.
      Помня много ми се смяха и обявяваха за луд, малоумен…. Но като гледам сега не им е смешно, че тогава, автомобил който струваше от 20 до 30 хилки, сега гони 60-70-80 …. щот видиш ли бил еко.
      Та така и с всичко, щом цивилизаторите се заемат да ни помагат и спасяват. Следващата фаза е да ни помогнат да бъдем щастливи и да нямаме нищо, освен да бъдем роби в техните умни градове.
      По-просто няма как да го обясня.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *