Путин изобличи лакея Борисов: Нарочно бави и саботира „Турски поток“, за да се мазни на САЩ!

Владимир Путин публично обвини правителството на България и конкретно Бойко Борисов, в това, че умишлено бави строежа на „Турски поток“. Това се случи по време на съвместната му пресконференция със сръбския президент Александър Вучич.

Българският премиер умишлено бави и спъва строежа на газопровода „Турски поток“. Ако България не желае да участва в проекта, ще намерим друго трасе за газопровода, категоричен бе Путин.
Сърбия е готова на 85 % с работата си по своя участък и до 3 месеца ще приключи“, каза Путин. И потвърди, че Русия ще даде на Сърбия възможността да участва в транзита на газ по „Турски поток“, което ще донесе огромен финансов дивидент за западната ни съседка.

„След като провали „Южен поток“, българското правителство, премиерът Борисов ни помоли да включим България в „Турски поток“. Но явно отново заради външен натиск, българите умишлено бавят строежа на трасето“, категорично заяви Владимир Путин.

Факт е, че през 2014 г. правителството на Бойко Борисов отказа участието на България в „Южен поток“, въпреки вече напредналата работа по проекта. И този отказ провали целия руски проект. След което руснаците стартираха алтернативния газопровод „Турски поток“. От което вместо България, полза извлече Турция. Ердоган се възползва от безумния отказ на Бойко Борисов да се откаже от много по- изгодния за страната ни „Южен поток“.

Позицията на САЩ и Брюксел срещу каквито и да е руски енергийни проекти в Европа е ясна. Свидетели сме как спряха „Южен поток“ и колко яростно критикуват проектите „Северен поток- 2“ и „Турски поток“. Затова беше изненада молбата на марионетното проамериканско правителство на Бойко Борисов, което след като бастиса „Южен поток“ по американска поръчка, после много настоятелно започна да моли Москва да ни включи в „Турски поток“. Руснаците не бяха много ентусиазирани от идеята, но тъй като най- удобното трасе е през България, те пак решиха да се доверят на Борисов, който вече веднъж ги издъни. Първоначалната идея на „Газпром“ беше „Турски поток“ да мине през Гърция, но въпреки горещите молби за това от страна на Атина, те все пак се спряха на България. Нещо, за което руснаците сега със сигурност съжаляват.

Днешните остри критики на Путин към правителството на Борисов се случват броени дни след посещението на българския премиер в Белия дом. И само потвърждават хипотезата на една дозина анализатори, че Борисов е бил поканен при Тръмп, за да му напомнят, че САЩ е върло против „Турски поток“ и АЕЦ Белене, особено ако атомната централа се строи от руска компания. Ако прочетете внимателно съдържанието на договора между двете страни, ще видите, че там се говори само за „газов хъб“, т.е., интерконектора с Гърция, по който ще тече американски шистов газ как България, а страната ни се ангажира да купува още по- големи количества от предварителната договорка.

На тежките и разобличаващи го критики от страна на Путин, Борисов реагира със завидното самочувствие на нагъл придворен клоун: „Путин е в грешка. Яд го е, че сме верен съюзник на ЕС и НАТО. Тука сме ЕС, ние българите, имаме да спазваме процедури, не е като в Сърбия или Турция, дето строят на юруш и ей така“, отвърна Борисов в типичния си просташко-банкянски стил.

Всички помним как преди година Борисов се върна от Москва два дена по- рано от предвиденото, след като Путин позорно го изритано от Кремъл куче. Но откакто Тръмп го потупа по рамото пред камината в Белия дом, Банкянския палячо отново се почувства като Батман. Жалко само, че това „потупване от Тръмп“ ще струва на България още милиарди и в условията на задаващата се икономическа криза, най- вероятно ще доведе до финансовия колапс държавата на ГЕРБ. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. А ЗАЩО 6 МИЛИОНА ОПРОСТАЧЕНИ БЪЛГАРИ ТЪРПЯТ ГЕНОЦИДА НА БАНКЯНСКИЯ МАЛОУМНИК БЪЛГАРОУБИЕЦ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ А САМО СЕ ХЛЕНЧИ

    • Защото сте народ от путьовци,подлизурковци и дупелизци,начело с Продажникаря!

  2. Трагичната участ на народа ни в момента, е резултат от „свободата и демокрацията“ подарена му от предателите на комунизма.

  3. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИЯ Е ИДВАЛО САМО ЕДИНСТВЕНО ОТ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *