Путин: Група от държави, свикнала да доминира в света, не се спира пред нищо, за да запази отслабващото си влияние

Моделът на глобализация на света, формиран от западните страни в техен собствен интерес, изживя своето време и вече е в дълбока криза. Сега се формира нова, по-справедлива система на международни отношения. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в приветствена реч към участниците и гостите на международния форум „Примаковски четения“.

„Темата на тазгодишния форум е много актуална – „Хоризонти на постглобализацията”, каза Владимир Путин.

В момента се създава нова, по-справедлива и този път наистина демократична система на международни отношения, която да отговаря на нуждите на световното мнозинство от държави и народи. Система, при която те няма да са донори, а равноправни партньори. Една добре позната ни група от държави, свикнала да доминира в света, обаче не се спира пред нищо, за да запази все по- отслабващото си влияние. За целта тази група от страни използват откровен шантаж и силов натиск, заменяйки системата на международното право с някакъв техен си „ред, основан на правила“. Правила, които ние не знаем какви са, а и те не ги оповестяват.

Това тяхно дестабилизиращо поведение провокира както кризисната ситуация около Украйна, така и трагичната ескалация на палестинско-израелския конфликт„, каза още руският президент.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *