Путин: Влизането на Швеция и Финландия в НАТО не ни тревожи! Би следвало те да се тревожат от това!

В отговор на репликата на британския премиер Борис Джонсън от днес, че „ако руският президент Владимир Путин беше жена, нямаше да започне „безумната мачовска“ война в Украйна“, руският президент припомни действията на Маргарет Тачър, която заемаше този пост от 1979 до 1990 г., и поведе най-безсмислената война в историята – срещу Аржентина за Фолклендските острови, съобщава ТАСС.

В тази връзка искам само да припомня събитията от най-новата история, когато Маргарет Тачър реши да започне военни действия срещу Аржентина за Фолкландските острови. Ето ви една жена, която обяви и поведе война по най-безумния и безсмислен повод“, каза Путин, отговаряйки на въпроси на журналисти в сряда на брифинг след посещението си в Туркменистан.

Владимир Путин е сигурен, че Западът се опита да превърне Украйна в свой военен плацдарм, за да влоши позицията на Русия. „Много амбициозно и последователно започнаха да превръщат Украйна в „анти-Русия“, във военен плацдарм, за да се опитат да разтърсят по този начин самата Русия, започнаха да малтретират руската култура, руския език, започнаха да преследват и издевателстват над хората, които се чувстват част от руския свят“, заяви руският президент на пресконференция след срещата на високо равнище на страните от акваторията на Каспийско море, съобщи ТАСС.

Русия не е разтревожена от възможното влизане на Финландия и Швеция в НАТО, но ще отговори огледално на разполагането на военна инфраструктура на Алианса в тези две страни, каза още руският президент. „Няма нищо, което би могло да ни тревожи от гледна точка на членството на Финландия и Швеция в НАТО. Ако искат, моля. Само че те трябва да са наясно, че ако досега не е имало заплахи за тях, то много скоро нещата може да се променят. Ако там се разположат военни контингенти и инфраструктура на НАТО, ние ще реагираме огледално и ще създадем същите заплахи за техните територии“, каза руският президент.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ПРАВИЛНО СЛАВА ВЕЛИК В. ПУТИН ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ ВЕЛИК НАШ БРАТ ИМАШ ОБИЧТА НА СВЕТА БЪДИ ПРЕБЛАГОСЛОВЕН

  2. БЪЛГАРСКИЯ ДОБРОВОЛЕЦ ИВАН КАЛЧЕВ ЖИВ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕШ Н И К О Г А В БЪЛГАРИЯ ТАМ В УКРАЙНА ДА УМРЕШ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *