Путин: Ако Киев не беше прекъснал преговорите, всичко щеше да приключи преди година и половина

Ако Украйна по нареждане на Запада не се беше отказала от преговорите с Русия буквално във финалната им част, специалната военна операция щеше да е приключила още преди година и половина.

Това каза руският президент Владимир Путин. Той нарече тези, които прекъснаха мирните споразумения в Истанбул, идиоти, съобщават руски медии.

На голяма среща с ръководителите на руски общини руския президент Владимир Путин коментира и ситуацията в Украйна. Той припомни, че киевските власти сами са се отказали от мирните преговори в Истанбул през 2022 г. и са го направили „буквално в последната минута преди финала, точно преди да се подпише споразумението“ 

„Споразумяхме се за всичко ги парафирахме с проекти на различните видове договори. Ден по-късно те изхвърлиха всички споразумения в кошчето. Наскоро двама от четиримата преговарящи от украинска страна, включително и ръководителят на преговорната им група, признаха публично: Да, мирният договор с Русия беше добър за Украйна. Бяхме готови да го подпишем, но се наложи да се откажем, защото тогавашният британски премиер г-н Джонсън ни убеди да не изпълняваме тези споразумения“, каза Путин на срещата. 

„Е, не са ли това идиоти?”, добави Путин. Той е убеден, че конфликтът е можел да приключи още тогава, преди година и половина. Подобно решение на украинските лидери обаче още веднъж подчертава, че те „не са независими хора, а марионетки“. 

„Сегашната „формула за мир“ на Владимир Зеленски е абсолютно налудничава”, каза още руският лидер. Според него и Западът, и Украйна осъзнават, че Русия няма да се откаже от новите територии. 

Путин подчерта, че сега, след като Украйна и Западът се провалиха в контранастъплението, инициативата е в ръцете на руските въоръжени сили. И ако съпротивата им продължи, „украинската държавност може да претърпи непоправим удар“, предупреди Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Доколкото разбирам, онова недоразумение Борис Джонсън, преди да стане БИВШ премиер, направи територията украйна БИВША украйна, не и без помощта на Русия.
    А Русия има опит с нацистите. Спомнете си само как Русия направи „Хилядолетния“ Райх на Хитлер БИВШ а самия Хитлер – БИВШ жив човек.
    Сега това чака украйна и зеленски.

  2. Владимир Путин е най-великия политик на нашето съвремие. Успя да укрепи и въздигне от пепелта разнебитената икономически и политически Русия под носа на Западния свят. Той е един от малкото политици, които са доказали , че цени човешкия живот, за което ДЪЛБОК ПОКЛОН.” Ако искаш мир – готви се за воина” тази истина изразява целия цинизъм на цивилизацията ни , която по манталитет не се е променила хилядолетия наред .Примери за това колкото щеш .Много „спортове” наподобяват гладиаторски битки и представляват сериозен риск за живота и здравето на участниците , но се радват на особено голяма популярност. Ако удариш куче или котка може да отидеш в затвора (и с право), но ако имаш пари и си платиш, можеш да отстреляш в Африка „Голямата петорка”(нищо , че са изчезващи видове). Ако искаме да просъществуваме като цивилизация , трябва да поставим взаимоотношенията си на една обща платформа наречена СПРАВЕДЛИВОСТ и да се отнасяме отговорно към всичко на тази планета , било то енергоресурси, полезни изкопаеми , растителен и животински свят .

  3. Как да излезем от този дълбок самоубийствен сън, как да проумеем елементарни неща, повтаряни десетократно, как да се събудим и да оцелеем, когато не искаме, нямаме нито сили, нито кураж да кажем БАСТА. Това не е демокрация, това не са политици, това не е нищо друго освен престъпно роболепие. Ние нямаме абсолютно нищо общо нито с англичаните, вечните врагове на Русия, нито с техните бивши и сегашни колонии. Защо и докога ще стоим наведени Господа сънародници, защо търпим този ежедневен ПОЗОР.

  4. Няма НИКОГА да излезем от ТОЯ СЪН,докато има Кириак Стефчовци,Елена Поптодорова,Евгени Дайнов и всички ПОМИЯРИ, тях Подобни! 30 години,и ето резултата-ПОМИИ,ПОМИЯРИ,НАРКОДИЛЪРИ,ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ,ТОВА ПОСТИГНАХМЕ С БРАТСКА АМЕРИКА! НИЕ ЗАБРАВИХМЕ,РОД,РОДИНА,СВОБОДА,СИГУРНОСТ,ДОСТОЙНСТВО! СТАНАХМЕ РОБИ НА КОГО ЛИ НЕ?! Е,КАК ДА ИСКАМЕ СЪБУЖДАНЕ,СЛЕД КАТО САМИЯ НАРОД НЕ ИСКА?! НИЕ ВСЕ ЧАКАМЕ НАГОТОВО,НЯКОЙ ДА НИ ИЗМЪКНЕ ОТ БЛАТОТО,НО ДОРИ НЕ СИ ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСА_ А ТРЯБВА ЛИ? И КАКВО НИЕ НАПРАВИХМЕ,ЗА ДА ЗАСЛУЖИМ ИЗМЪКВАНЕ_НИЩО! ЖАЛКО ЗА ВСИЧКИ ОНИЯ ХОРА,КОИТО ПОСТРОИХА БЪЛГАРИЯ,КОИТО ЗАГИНАХА ЗА БЪЛГАРИЯ! НИЕ, НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ НИЩО! ПРЕДАТЕЛИ СМЕ БИЛИ,ПРЕДАТЕЛИ СМЕ И СЕГА! ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *