Иран удари с балистични ракети бази на САЩ и ИДИЛ в Сирия и Ирак. Унищожен е щабът на Мосад!

Иранска високоточна ракета удари и унищожи цел на 1200 км – Най-голямата ракетна атака в историята на Иран

Напрежението в Близкия изток нараства, след като днес Иран предприе масирана атака с балистични ракети, които поразиха цели в Сирия и Ирак. Иран унищожи цел с високоточна ракета на разстояние 1200 км. Това е най-далечният удар в историята на страната.

Целите в Ирак включват:

  • Централата на Мосад в Ербил, Иракски Кюрдистан.
  • американската военно-въздушна база край Ербил
  • консулството на САЩ в Иракски Кюрдистан, разположено в Ербил;
  • местната централа на кюрдската (проамериканска) служба за сигурност
  • частната резиденция на местен бизнесмен, свързан с Мосад
  • Секретна американска военна база край град Алепо

Корпусът на гвардейците на ислямската революция на Иран заяви днес, че атака с балистична ракета срещу град Ербил, явяващ се столица на автономията Иракски Кюрдистан, е унищожила местна централа на Мосад.

Ирански източници твърдят, че атаката по американското консулство в град Ербил е извършена от 6 балистични ракети Fateh-110. Други осем са били изстреляни срещу цели в Сирия.

Според ирански източници балистичните ракети, насочени към град Ербил в Северен Ирак и град Алепо в Северна Сирия, са били изстреляни от ракетната база близо до град Ахваз в югозападен Иран.

Ракетният удар по „шпионския щаб“ на Израел в северен Ирак, близо до град Ербил и срещу бази на ИДИЛ и САЩ в Сирия е отговор „на последните зверски терористични актове на ционисткия режим и американските му партньори, които причиниха убийството на командири на гвардията и Оста на съпротивата на Иран“, твърди Иранската революционна гвардия.

От Иранската революционна гвардия съобщават , „един от главните шпионски щабове на Мосад в Северен Кюрдистан в Ирак е бил унищожен от балистични ракети“, като в същото време заявяват, че атаките ще продължат.

Удари с балистични ракети в Сирия и Ирак

Иранската революционна гвардия обяви в ранните часове на 16.01, че е изстреляла бараж от балистични ракети срещу терористични съоръжения в Северен Ирак и Сирия.

В Сирия са ударени щабове и тренировъчни центрове на ИДИЛ, САЩ и организацията TIP в районите на гр. Алепо и гр. Идлиб. Изстреляни са осем балистични ракети.

6 балистични ракети са изстреляни и по бази на САЩ и израелския Мосад в Ирак.

Броят на жертвите не е съобщен, но иракската преса твърди, че няколко линейки са били забелязани да се насочват към американското консулство и военната им база. Съоръженията са силно повредени.

Чрез своя новинарски уебсайт, Sepah News, Революционната гвардия на Иран също съобщи, че е идентифицирала „места на събиране на висши командири и ключови фигури от „Ислямска държава“, свързани с неотдавнашни терористични актове, и че те са „унищожени“ от балистичните удари.

Те добавиха, че тези удари са извършени като „възмездие за неотдавнашните терористични актове“ в Иран, които доведоха до смъртта на около сто души „в Керман и Раск“. Някои от жертвите са висши ирански военни

„Иранската революционна гвардия изстреля балистични ракети по цели в района на Арбил, убивайки четирима души и ранявайки шестима“, каза Съветът за сигурност на Кюрдистан.

От своя страна американската дипломация „категорично осъди“ атаката, предприета от Иран в Иракски Кюрдистан, подчертавайки в прессъобщението си, че „се противопоставя“ на „безотговорните ракетни удари“, които Иран е извършил, тъй като те „подкопават стабилността на Ирак“.

Ракетни удари в Иракски Кюрдистан са ударили две цели, една от които е военно-въздушната база на САЩ в района, казаха двама американски правителствени служители пред Ройтерс, ударено е и американското консулство в града, съобщиха от администрацията на президента Джо Байдън и отказаха повече коментари.

Кой известен кюрд уби Иран с балистична ракета?

Според местните власти в Северен Кюрдистан при иранската атака са загинали 4 цивилни и са ранени други 6.

Сред загиналите са бизнесменът милионер Пешрау Дизайе и членове на семейството му, след като една от иранските ракети удари дома му.

Кюрдският бизнесмен е собственик на фирми Empire и Falcon Group. Според иранците той е бил тясно свързан с израелския Мосад.

Съобщава се, че е участвал в обучението и финансирането на шпиони на Мосад, които са изпълнявали разузнавателни и терористични мисии на територията на Иран. Бизнесменът играе ключова роля и в доставките на петрол за Израел.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Горките американци. Вече открито им се подиграват, кой ли вече не го обстрелва!
    Скоро ще им думнат някой самолетоносач.

    • Aбе те тез неща всичките са все по чужди територии не по американски.
      То трябва у тях да задумката ракетите или всичкитем самолетоносачи да се потопят!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *