Проф. Николай Радулов разби на пух и прах Скалъпения Шпионски Скандал! Топ Коментар:

Много съм учуден от обвинението на прокуратурата срещу Николай Малинов в шпионаж. Защото първо правило на шпионина е да прикрива пристрастията си. И ако трябва да го търсим някъде руски шпиони, то последното място, където биха се скатавали такива, са про-руските организации. Напротив. Много често за пред обществото такива заемат тъкмо обратни позиции, за да не бъдат заподозрени, заяви днес в тв. ефир Николай Радулов, професор по Национална сигурност. Ето какво още каза топ полицаят и специалист по дейността на специалните служби:

Проф. Николай Радулов

Шпионажа е пряко свързан с разузнаването. Как председателят на някаква частна патриотична проруска организация би могъл да е шпионин, при положение, че няма достъп до никаква класифицирана информация?!

Не е едно и също да се поставиш в услуга на чужда разузнавателна централа и да вършиш конспиративно някаква дейност, и това да се поставиш в услуга на някаква частна организация, която си има някакви частни интереси и цели. Защото ако беше едно и също, то половината търговски и неправетилствени организации в България са разклонения на чужди такива и са се поставили в тяхна услуга – да въртят пари, да отстояват определени каучи, често и политически, да правят софтуер, да създават някакви технологични решения и, разбира се, да ги изнасят от България. Така че дефиницията на прокуратурата „шпионаж“ в случая не е никак на място.

Ако Николай Малинов наистина има някаква вина, а не е просто поредната пропагандна акция на прокуратурата, тя по-скоро би могла да е свързана с някакво пране на пари. Но и това не ми се вярва, защото идеята Русия да пере пари в България, звучи доста глупаво.

Анти-руската пропаганда, която в момента тече в България, е същата, с която облъчваха народите на Западна Европа преди 40-50 години – в пика на Студената война, когато бяха представяни като някакви пияни мужици с ушанки и ватенки. Тая трактовка обаче беше за масова консумация, с нея бе захранвано простолюдието. Тя никога не е била трактовка на западните специални служби. Спомням си как през 91 г., когато направихме първия семинар с американските специални служби, Джон Уайтхед тогава, президент на ЦРУ, при един опит на нашите да му се подмажат, като говорят глупости за руснаците, каза: „А, бе, вие, като ги говорите тия неща, давате ли си сметка, че СССР беше враг, който много често ни е побеждавал. И когато подценявате руснаците, подценявате и нас“.

Затова и силно се съмнявам Малинов, който открито показва любовта си към Русия, да се е занимавал с шпионска дейност. Виж, ако Малинов беше например в ръководството на Атлантическия клуб, по-скоро тогава бих се усъмнил че е руски шпионин. Защото това е нормалното прикритие за агента. Няма такива глупаци шпиони, които да се тупат в гърдите и да викат „аз съм шпионин“. Както в онзи виц за Гарабед – шпионина дето го търсили, търсили… и най-накрая намерили адреса му. Отишли да го търсят и съсед ги упътил: Вие Гарабед шпионина ли търсите, той е на третия етаж, апартамента вдясно.

Така че това изхвърляне на прокуратурата ми изглежда предизборно мотивирано. Свидетели сме как правителството непрекъснато промотира скандали, които явно целят да се замаже ситуацията, че софиянци са безкрайно отегчени, да не кажа омерзени от безобразията, които стават в София, от тази нескончаема поредица от ремонти върху ремонтите и пак разруха.  Разбира се, най-вероятно те имат и някакви финансови измерения. Но помислете си, един човек, който е ръководител на русофили, дали той би могъл въобще да бъде руски шпионин. Дали пък би могъл друг човек, който се среща с прокурора Чайка, дали пък не би могъл той да бъде такъв руски шпионин? Кой от двамата има достъп до секретите на държавата?

Николай Малинов няма такъв достъп. Какво би могло да разкаже той, каква ценна информация би могъл да разкрие, такава, която да застраши интересите на България? Аз мисля, че той няма достъп до такава информация. Би могъл да разкаже някакви собствени виждания, собствени анализи за това накъде върви България, как се чувстват хората в нея, какви са нагласите им. Но това не излиза от границите на добрия тон и всеки който отиде някъде в чужбина и го питат за тия неща, ги казва, без да е шпионин.

След скандала с голите снимки на приятелката на кандидата за кмет на „Да, България“, това е поредният скандал, който няма да свърши добре за тия, които са го организирали. Дали пък това не е част от кампанията на кандидата за главен прокурор Гешев, срещу който тече нескончаема поредица от протести в София? И за да не се говори за тия протести, сега ще си говорим за руски шпионин. Или пък така Гешев прави опит да пришие протестиращите срещу него към руското лоби, така че и те да бъдат обявени за маса от руски шпиони. Това е типично за днешния ДАНС и е твърде възможно. Според последните формулировки на ДАНС вече има някои нови форми на шпионаж, например групови форми на шпионаж, и както казваше едно време министър-председателят Борисов: Който не е с Цветанов, е с мафията. Може би съвсем скоро ще ни каже в прав текст, че който не е с Гешев, е с руснаците? Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ 95% БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ С ВАС БРАТУШКИ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ В БЪЛГАРИЯ НАХЛУХА НЕЗАКОННО ПРЯКО ВОЛЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ ТЕРОРИСТИЧНИТЕ СЪЮЗИ НАТО И ЕС ЗАД КОИТО СТОИ САЩ УПРАВЛЯВАТ НИ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ КОИТО СЕ САМОИЗБИРАТ СЪС ФАЛШИФИКАЦИИ И ПОДКРЕПАТА НА НАТО ЕС И САЩ ТУ УБИХА БЪЛГАРИЯ СЪЗДАДОХА ГЕНОЦИД РАЗРУХА И ПРОКУДИХА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗОВ ЗА ПОМОЩ БРАТУШКИ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ФАШИЗМА НА НАТО ЕС САЩ СОРОС И БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ СЪС МАФИОТСКАТА МУ ФАШИСТКА ХУНТА ГЕРБ

  2. Без думи! Човекът е прав, но малоумието на ЦРУ не може да роди друго, а малоумието на МВР-то и другите органи на герберастите може само да ги кара да слушкат. ЦРУ е свикнало да провежда подобни акции срещу неудобна опозиция навсякъде по света, но тези номера минават безгласно само пред немислещи и откровено тъпи зрители.

  3. Не би трябвало , но ме учудва все още малоумието на нашите управляващи. Така ли между тях не се намери един умен , който да им каже , просто се спрете , че ставате за смях не пред България а пред Европа.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *