Евгений Дайнов: „Шпионския“ Скандал е по поръчка на Борисов! ГЕРБ са в Паника, Губят Изборите!

В шпионския скандал с „Русофили“ се преплитат две линии, чиито идеолози търсете в кабинета на Бойко Борисов. Тия сценарии от там идват. Като се започне с опита за преврат с хакване на пръскачките пред парламента и се приключи с днешната „шпионска“ афера. Властта използва институциите си от МВР до ДАНС и прокуратура, за да убеди т. нар. „десни гласоподаватели“ в София да гласуват за Йорданка Фандъкова. Целта на този т.нар. „шпионски скандал“ е една – и е политическа- ГЕРБ да не се загуби София на изборите. Това коментира пред БНР политологът Евгений Дайнов.

Такива „афери“ винаги звучат и изглеждат нелепо. Но това, което властта на ГЕРБ прави, за да си върне гласоподавателите от дясно, прилагайки съветски политтехнологии, които дори Русия вече не използва, е на дълбоко провинциално равнище. На Борисов няма да му се получи, защото това са елементарни манипулации, допълни Дайнов.

Според политолога единственият резултат от всички тия псевдоАгентурни скандали ще бъде прахосване на огромно количество държавни средства и на репутации за кауза, която изначално е обречена. А каузата е кристално ясна- ГЕРБ да спечелят местните избори на всяка цена.

Влиянието и самочувствието на ГЕРБ по места обаче се спихва като спукан мех. Редиците на партията се тресат от страх за бъдещето и нервно очакване за лоши резултати. ГЕРБ до такава степен са обезверени, че могат да спечелят тези избори, до такава степен са разбрали, че властта им се изплъзва, че търсят спасител, който решително да наказва онези, които не слушат, а вместо това се готвят да ги свалят от власт и да им подирят сметка. За тая цел си избраха и съответния „спасител“. Готвят да си изберат Иван Гешев за Главен прокурор.

Тоя тип прокурорска репресия срещу опозицията, управляващите в последно време съчетават и с друг вид репресии – масирани и нескончаеми проверки на НАП, Риокоз и други институции срещу дребни, средни и едри бизнесмени от левицата и градската десница“, завърши политологът Евгений Дайнов. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ВРЕМЕ Е ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТИ Г Е Р Б

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *