Проф. Нако Стефанов: С посещението си в Р.С. Македония, Кирил Петков Превърна България във Фронтова Зона във Войната срещу Русия!

На 18 януари 2022 г. премиерът Кирил Петков беше на официално посещение в Република Северна Македония/РСМ/. Петков бе придружен от министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

В противоречивите оценки на тази визита дадени, както у нас, така и в чужбина, се отбелязват редица критични нотки. Например, че в разговорите не са били защитени правата на северомакедонските граждани с българско самосъзнание. Или че не е поискано същите тези граждани да бъдат признати за държавотворна общност, каквито права са дадени в Конституцията на Северна Македония на други етноси. Голяма част от българските анализатори смятат, че премиерът не се е придържал към решенията на Консултативния съвет по национална сигурност, взети във връзка с претенциите на България към РСМ.

За съжаление сред всички коментари, мнения и оценки, като цяло бе изпуснат един момент, пряко и тежко засягащ националната сигурност на нашето Отечество. Имам предвид истинската, геополитическата и проамериканска „обремененост“ на това посещение. В рамките на разговорите е обсъдено строителството на т.нар. „Коридор № 8“ свързващ София-Скопие-Тирана и необходимостта този коридор да бъде бързо завършен. Ако свържем този факт с друг един – изказванията на министър-председателя Петков за строителството на друг един коридор с мостове през р. Дунав и тунели под Стара планина, нещата май се проясняват.

Накратко казано прозира проект за превръщане на територията на Родината ни в логистичен „хъб“ за два маршрута – връзка на Адриатическо море с Черно море от една страна. От друга – връзката на Балтийско море с Егейско море. И за двата маршрута пространството на България е от ключова важност. Проблемът е в това, че тези маршрути са част от подготовката на сблъсъка на САЩ/НАТО с Руската федерация, тъй като през тях следва да минават военни съоръжения, боеприпаси и жива сила при евентуален конфликт в зоната на Източна Европа. На практика тези проекти за коридори превръщат България във фронтова зона.

Последното означава, че съществува немалка вероятност от риск, ако геополитическият сблъсък премине в конфликт даже с ниско равнище на размяна на ракетни удари, нашата страна да се превърне в пустиня.

Ето защо ние призоваваме Народно събрание, президент и правителство да приложат всички усилия за избягване на такава опасност. Решението, което предлагаме на нашите институции е Родината ни да приеме Общобългарската платформа „България – Зона на мира“. Съгласно същата Отечеството ни трябва чрез референдум да реши и да се обяви за Зона на мира, което означава да няма чужди бази и войски на наша територия, както и да се прекрати всякакъв вид враждебна активност от страна на нашата държава по отношение на каквато и да е друга държави или коалиции от държави.

Вярваме, че разумът и любовта към България ще надделеят пред всякакъв друг вид съображения! Skandalno.net

Проф. Нако Стефанов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ С КАМЪНИ САМОИЗБРАЛОТО СЕ ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО И САМОИЗБРАЛИЯ СЕ АГЕНТ НА ЦРУ НАТОВЕЦА р. радев

  2. НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ СМЕ ВИ ИЗБИРАЛИ ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ НИКОГА НЯМАШЕ НАТО ВЪН НЯМА ДА ТЪПЧЕТЕ КОСТИТЕ НА РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ УМИРАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ЗАЕДНО МОЖЕМ КАТО НА ШИПКА НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ РУССКИЕ ИДУТ

  3. НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ СМЕ ВИ ИЗБИРАЛИ НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА ТЪПЧЕТЕ КОСТИТЕ НА РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ УМИРАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ НАТО ВЪН РУССКИЕ ИДУТ

  4. Хайде бе г-н Стефанов, хайде бе БРАТКО, някой трябва да направи нещо, щото подлогите се афишират безсрамно като атлантически. Най-напред Янев се опита да замазва, после Радев си каза веруюто, след тях Ристето Иванов и Хаджигенов. За Бойко шибаняка и къдравия Сю, че и за цялата им продажна шайка а БСП се спотайва, че и там е пълно с охранени принцове, за ДПС не иде реч.Сега сме вече като подкарани към кланницата. Американците си докараха танковете и се готвят за 5 месечно учение, по-тъпо не може да се обясни, испанските изтребители са пак по тяхна заповед, територията ни става много необходима за война срещу нашите братя и ние мълчим и чакаме да се размине. Този път вече няма време за чакане, ножът е опрял до гърлото ни.Ако ще ни колят поне да не сме овце.

  5. Като го търпим това канадско л…. и още не сме го изгонили с камъни, нека да ни превръща във фронтова зона – да ни затрият поне, че да се свършва. То може, то бива, ама цял вол за мезе не бива. А ние вече не един, а поредния вол мезим. Значи, заслужаваме си.

  6. По голям резил в управлението на България не е имало! То какви ли боклуци и профани не се изредиха да я онождат тая власт! Но за съжаление тук не остана читав човек – истински лидер дето да каже- стига! на всякакви голтаци ,некадърници,случайници,профани ,идиоти и какви ли още не да си бършат мръсните и алчни ръчички в лицето на България!

  7. КИРО И АГЕНТА НА ЦРУ ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ С КАМЪНИ СПРЕДЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ГРАНИЧАВАМЕ СЕ ОТ ВАС НЕ СМЕ ВИ ИЗБИРАЛИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *