Проф. Миършаймър: Украинците ще отстъпят много територия – руснаците ще превземат Одеса, Харков и още 2 области

Проф. Джон Миършаймър, американски професор – политолог от Чикагския университет, смята, че скоро украинския фронт ще се разпадне и армията им ще започне масово да отстъпва. Това, според него, ще се случи заради хроничната липса на войници, военна техника и муниции на фона на стартиралата руска мощна контраофанзива по целия фронт. Това неминуемо ще доведе до това, че Русия ще окупира и присъедини още територии, убеден е знаменития геополитически анализатор.

„Руснаците в момента мощно атакуват по целия фронт, включително с нови видове оръжия. Смятам, че подложени на такъв натиск украинските въоръжени сили съвсем скоро ще отстъпят от отбранителните си линии… те просто нямат нито муниции, нито достатъчно войници, с които да защитават близо 1000 километровата линия на фронта.

Предполагам, че ще се случи следното: След като зачистят напълно Донбас, Запорожие и Херсон, руснаците ще превземат още четири украински региона- ще превземат Харков, Одеса, Днипро и Кривой рог. По-голямата част от населението в тези региони не би имало нищо против да стане част от Руската федерация. Там живеят предимно рускоезични, голяма част от които дори се самоопределят като руснаци. За останалите области на Украйна не може да се каже подобно нещо. Русия вероятно ще се ограничи с присъединяването на тези 8 области, защото е сигурно, че при референдумите населението там ще избере да стане част от Русия.

Тези 8 области представляват 40% от територията на Украйна според границите й от 1991 г.  , разяснява Миършаймър на американската си аудитория и добавя, че не разбира защо Западът, виждайки трагичната ситуация, в която е изпаднала украинската армия, не започва преговори с Русия.

„Ако помагайки на Украйна в този конфликт, целта на Запада е била да обезкърви и отслаби Русия – то това работеше през първата 1 година на войната. Тогава действително жертвите на украинци и руснаци бяха съизмерими. Но от лятната контраофанзива на украинската армия насам Киев дава много, много повече жертви. Руснаците произведоха и натрупаха огромно количество безпилотни самолети, снаряди, високоточни ракети, които в момента въобще не пестят. Руското командване наскоро издаде заповед до войниците да изстрелват снаряди и дронове-камикадзе без въобще да ги пестят – дори по единични войници. В момента съотношението на убитите украинци към руснаци е 10 към 1. Ако продължи така още един месец, Украйна не просто ще загуби войната и земята си, но и младото си мъжко население, което в момента е на фронта – имам предвид това, което не е успяло да избяга безвъзвратно от страната, завършва проф. Миършаймър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Проф. Джон Миършаймър, почитания, е прав в политически, военен контекст, но войната има и друг, есхатологичен наратив. Сатаната, падналия на земята, не е определено лице, а влияние върху главата на невярващи в Бога, ментално непълноценни без тая вяра и продали си душата. И Бог в промисъла си определил Русия в негов инструмент за лечението на Земята, щом сатависти се много размножат

  2. Отишъл Зеленски пред Бога помилувка на Украина да измоли. И Бог го пита, а имаш ли 50 човека чисти, и Зеленски 40 да са Боже, добре имаш ли 40, нека 30 Боже, и така вкрая Бог гневен го попитал, и един ли нямаш. И що със Содома знайно, и добро е да загуби сатаната а живота на Земята да го има

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *