Проф. Людмил Георгиев: Русия ще спечели т. нар. война в Украйна. Светът вече няма да е еднополюсен

Зад видимия пласт у нас прозира нещо друго, а именно страх на партийните ни елити да поемат управлението на страната в тази ситуация. Страхуват се от тотален провал. Този страх е израз на продължаваща вече години наред агония на многопартийната политическа система. И това е не само в България, а в целия т. нар. „демократичен свят.“

Това мнение изрази в интервю за БНР психологът и университетски преподавател проф. Людмил Георгиев, който сравни ситуацията у нас и в Европа с маскарад.

Партиите са се превърнали в обикновени бизнес корпорации,“ убеден е той.

Според него всичко това се дължи на драматичното разминаване между интересите на огромното мнозинство от хората и елитите, а инженираната пандемия вместо да спаси статуквото, е ускорила процеса по неговия крах.

Не можем да говорим за пазарна икономика в днешния западен свят. Не можем да говорим за свободна инициатива. Решенията за държавите в Европа се вземат от една комисия (ЕК – бел. ред.), която 500 милиона европейски граждани не са избирали“, заяви Георгиев.

„Виждаме как структурите на Запада боравят със санкции и таван на цените. Това пазарно ли е?,“ попита риторично той.

Агонията е драматична, руши се старото и не е възможно връщане назад, смята психологът.

В момента ситуацията е тотален държавен капитализъм, дирижиран капитализъм,“ обясни преподавателят.

„На драго сърце, ние българите, джиросваме отговорността за държавата на силния за момента външнополитически фактор – Вашингтон, който заради това покровителства местните елити да правят каквито си щат безобразия. Нямаме варианти за съпротива. Промените ще дойдат, когато се промени външнополитическата ситуация. А тя вече се променя.“, коментира Людмил Георгиев в предаването „Политически НЕкоректно“.

Промените идват. Светът вече няма да е еднополярен, подчерта той.

Русия ще спечели т.нар. война в Украйна, ще се пренаредят пластовете. В момента цялостно се пренарежда всичко, което ни е познато досега. То няма да е същото,“ коментира проф. Георгиев.

Психологът допълни, че в недалечното бъдеще следващият политически елит ще подаде молба „за членство на България в БРИКС и в ШОС“.

Това, което наблюдаваме днес в света, е цивилизационен сблъсък между коренно различни гледни точки за човека и света, смята Георгиев.

„Сблъсък между секуларната западна цивилизация, за която Бог отдавна е мъртъв, и целия останал свят, който е религиозен. Православна Русия, конфуциански Китай, хиндуистка Индия, ислямският свят, африканският свят, католическа Латинска Америка – тези религиозни цивилизации не могат да приемат секуларния модел, особено последното му извращение – ЛГБТИ идеологията. Останалият, религиозният свят няма да се съгласи с налагания от Запада вече откровен сатанизъм. Няма как да продължим по стария, типично западен идеологически модел, чиито адепти са върло убедени, че предлагат съвършеното устройство на човешкото общество… и налагат тази своя неадекватна и извратена визия със сила, войни и кръв? Е, това повече няма да се случва!,“ коментира професорът.

„Промяната ще дойде с родилни мъки, няма да е бързо и лесно. Чакат ни тягостни години“, прогнозира проф. Георгиев.

Той не е оптимист за перспективите „случващото се в Украйна да не прерасне в нещо много по-сериозно“ и не изключва вариант „в един момент конфликтът да излезе извън рамките на Украйна“.

Не може люлката на западната цивилизация – Европа, да е васал на янките. Това е абсурд, но се случва, за съжаление“, изтъкна Людмил Георгиев.

„В България ще продължава агонията на многопартийната политическа система. В Европа ще продължава агонията на обикновените хора, и не само през тази зима. В годините, които предстоят, ще продължават сблъсъците по всички линии, докато се натамани по някакъв начин този нов световен ред – многополюсният“, обобщи Людмил Георгиев.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ПРОФ. ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ СЛУШАЙ ТУК:

https://youtu.be/_QRBw3JUYbY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. поздравления професоре за правдивия и точен анализ…това,че следващото поколение бг.елити ще подават молби за членство в източни съюзи съм го писал много отпреди-народът ще ги принуди-глад се задава…в края на 24г предстои разпада на ес..изтича тогава и радевия мандат…натуту е в мозъчна смърт…вече има нов блок му австралия,нова зеландия,британия и кравария..след 2024г ще има едно ослушване на новите управленци,които ще се чудят какво да правят…но няма да е за дълго защото предстои в политическата мозайка на европа да настъпи правилото на доминото..верижните реакции-както се разпадна соц.системата,една по една държавите отхвърляха соца..и пак ще стане същото..от унгария през 1956 започна краха на соца,сега унгарците ще бастисат ес..силни са..папата е зад орбан..западът не може лесно да се разправи с него..

  2. А ДАНО ПО СКОРО ДА СЕ РАЗПАДНАТ ФАШИСТКИТЕ СЪЮЗИ НАТО ЕС А М И Н

  3. Намирам подкрепа в думите на професора. Човечеството ще оцелее, но няма да мине без бой. Янките няма да оставят кокал доброволно, а мнозина ще платят за тяхната липса на далновидност.

  4. По- добре да се карат, че иначе един куп поразии още ще направят!
    Няма връщане назад. До пролетта ще е черната енергия. Окраината ще бъде приключена през пролетта и русите от там ще си отидат в тяхното семейство.
    Астрологията казва същото.
    Ние също сме част от руското семейство, цивилизационното ни такова- органично, културно, духовно и исторически.
    Колкото и да ви обясняват, че сте нищожни- който владее Балканите, владее света!
    Битката тук ще е жестока.
    Не случайно “височайши особи” въртят магистрали до бг и изкупуват и поробват България!
    Помислете над това- колко сме им важни!

    • магистралите ги завъртяха с др.цел..като ни приеха в ес се видях в италия със стар приятел италиански комунист и той ми вика-да не мислиш,че ви приеха заради сините ви очи в ес,имат нужда от територията ви,за да градят бази за инвазия на изток-и първото,което ще правят е да ви строят магистрали и инвестират в портове и летища..но не за вашите нужди.. а за тях си приятелю,за експанзия към азиатските пазари..ние тук се задушаваме икономически..единствения начин нашия капитал да оцелее е разширяването на изток и овладяване на тамошните ресурси и пазари..само така ще оцелее нашия капитализъм…

      • Естествено, приятелю.
        Много точно- ние не сме им нужни.
        Туземците посрещат поробителите си с хляб и ръченица.
        Същото са правили 100 милиона изчезнали индианци.
        Народът да си върне самоуважението и да спре да се кланя на кумири.
        Това е и първата Божа заповед:
        Аз съм Господ Бог твой. Да нямаш други Богове освен Мен!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *