Пол Крейг Робъртс: Русия може да унищожи Украйна за един ден без ядрени оръжия

Русия е способна да унищожи Украйна за един ден, дори без да използва ядрено оръжие. Това мнение изрази бившият служител на Белия дом Пол Крейг Робъртс, съобщава ТАСС. 

„Хората на запад имат напълно погрешна представа за ситуацията. Русия може да унищожи Украйна за един ден, при това без да й се наложи да използва ядрени оръжия“, пише Робъртс в сайта си.

Според бившия служител на американската администрация Русия не предприема подобни стъпки по три причини:

1) По исторически и етнически причини: Украинците и особено тези в източните и южните региони на Украйна са етнически много близки до руснаците, като част от тях са и етнически руснаци. В продължение на столетия населението на днешна Украйна е било част руския етнически и културен свят. Дори тези днешни два народа руснаци и украинци да имат някакви регионални различия, те векове са живели в нещо като междунационален брак – първо в Руската империя, а после и в СССР, смята Робъртс. Това кара руснаците да са внимателни и меки при овладяването на териториите.

2) Бързото превземане на Украйна значи и много разрушения – унищожаване на цялата логистика и инфраструктура на територията и сриване със земята на цели градове. А Москва не желае да се ангажира впоследствие с възстановяването на толкова голяма територия.

3) Русия не води война с Украйна, а с целокупния Запад и неговите васали и колонии. И тази война е на изтощение.

Победата на Русия в Украйна за един ден обаче няма да се отрази никак на западните икономики. Виж, един дългосрочен военен конфликт, буквално срива глобалните западни икономически структури като къща от карти, смята Пол Крейг Робъртс.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Глупости на таркалета. Ако можеха за един ден, отдавна да са го направили, а те вече се тъпчат там 10 месеца-

    • Нали Русия после ще им възстановява инфраструктурата и енергетиката. Да не говорим- че не са като саксите- след тях потоп.
      Освен това постъпват много хитро:
      Саксите унищожават базата на пирамидата на Маслоу- базови нужди- убежище, храна, топлина, вода.
      Само че и тяхната структура е пирамидална- в основата са масите, над тях военни и полиция, отгоре- окото и центъра.
      Русите бавят, защото знаят много добре, че тяхната пирамида ще рухне, когато основата й рухне: т.е. когато масите се събудят. Което се случва.

    • простено му да е на Иванов. Тои не прави разлика даже за Ирак и Иран- една и същ държава било според него

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *