Проф. Иво Христов: COVID-19 сложи край на Глобализацията! В Китай има само 7 болни от коронавирус! Ето защо: (С ВИДЕО)

Ковид-19 е операция! Светът трябва да бъде дресиран и държан в стрес известно време. Пандемията е в услуга на няколко световни сили, като всяка извлича от нея своите си ползи. Тя и карантинните мерки са необходими на едни режими, да се стабилизират, на други – да се трансформират, на трети – да завземат властта в съответната държава или регион. Ковид-19 сложи край на глобализацията и сега светът върви към регионализация. Еднополюсният свят се разпада на 5-6 полюса. Вече имаме регион Китай, регион САЩ, регион Русия, регион Европа… и всеки от тях си има свой сравнително независим вече център на властта. Пандемията всъщност е зрелищният финал и крах на процеса на глобализация. Въпреки напъните на спечелилите в САЩ демократи и Байдън да възстановят ваншнотърговските споразумения в отчаян опит САЩ да остане едноличен лидер на глобализма – това няма да се получи. А Ковид-19 беше използван като средство за връщането на хората по техните региони. Светът няма да се върне към нацианалните държави, а към по-крупни блокови политико-икономически региони. Националните държави ще останат като формат, но изпразнени от съдържание. Властта ще е в центровете на тези регионални блокове, какъвто е например ЕС. Това заяви в интервю пред „Лице в лице“ геополитическият анализатор и депутат от БСП проф. Иво Христов. Ето какво каза още той:

– Има ли пренареждане на света вследствие на ковид-пандемията?

– Да, но по-скоро пандемията е използвана като инструмент за това преразпределение на света. Ще ви дам един премир: До края на 2019 г. светът се развиваше в посока Глобализация – все по-свободно и все по-масово движение на хора, стоки и капитали. Към днешна дата този процес е напълно стопиран. И това е бъдещето. Глобализацията остана само в приказките на журналистите и отчаяните неолиберали от НПО-тата. Но тя безвъзвратно приключи. Вижте 4-те най-важни зони на планетата – САЩ, Европа, Русия и Китай- те са превърнати във военни лагери, затворени са. Нито можеш да влезеш в тях, нито да излезеш.

От тази пандемия изгода извличат почти всички правителства по света. Тя им служи като средство за легитимация, за оцеляване или за налагане на диктатури. Защото те знаят, че в условията на обсада могат да ликвидират лесно и без съпротива много от тия буржоазни придобивки като права и свободи на населението. Което пък население вече могат да контролират изкъсо легитимно и нелигитимно под предлог „борба с коронавируса“. Днешната корона-пандемия е само началото на използването на цяла серия от такъв тип техники за управление на света.

– Повод ли е коронавируса да се установи пълзяща диктатура в някои страни?

– Не само че е повод, ами пълзящата диктатура си върви по план и се налага с всички възможни срадства. Тя се спуска и в САЩ, и в Европа, и в Китай. Не знам дали знаете, но според последната статистика, към днешна дата (04.12.2020) в Китай болните от коронавирус са 6 или 7 човека. И това е в страна с 1.4 млрд. население, страната от която тръгна COVID-19. Помните каква истерия беше там през март, т.г., когато броя на заразените в Ухан стигна 20 хил. души… В един момент обаче целият троцкистки елит, който наложи карантината, който обяви Локдаун в Ухан и в половин Китай, беше арестуван и към момента стотици политици са по затворите. И… коронавирусът в Китай изведнъж изчезна. И едно уточнение: Т. нар. „нови троцкисти“ са крило на китайската комунистическа партия – неолибералстващи глобалисти, които са в много топла връзка с демократите в САЩ. Тоест- твърдото ядро в ком. партията на Китай извлече полза от фалшивата коронавирусна пандемия, защото разобличавайки я, отстрани глобалисткото крило на партията.

Пандемията стабилизира в значителна степен и властта в Русия. Защото карантината замрази много от противоречията, които има в тази страна. В Русия стои със страшна сила въпросът какъв ще е бъдещият политико-икономически модел на тази страна и пандемията замрази дебата, който не е никак удобен за властта.

В САЩ пандемията свърши чудесна работа и на демократите и Байдън в битката им с Тръмп. Според повечето анализатори единствено пандемията е спряла Тръмп по пътя ме към втория президентски мандат. А забелязахте ли, че с победата на Байдън, анти-расистките бунтове спряха като с магическа пръчка.

Коронавирусът показа, че свободното движение на стоки, хора и капитали е фикция. В Европа избуяха големите национални егоизми на големите държави. Тестът с фиктивната пандемия всъщност показа, че няма такова нещо като единна Европа. Има една сбирщина от отделни държави- всяка със своите си интереси.

– Какво е Ковид-пандемията?

– Мероприятие, операция, тест, проверка за това могат ли през 21-ви век големи региони от планетата да бъдат управлявани чрез страх. И експериментът успя, защото страха от смъртта е базов човешки инстинкт, а и много хора нямат елементарна представа за това как функционира света около тях. Оттук-нататък ще е така- пускаме вируса, спираме вируса – медиите ще трещят… ще ни управляват виртуално и с минимални средства.

Едно е сигурно: На Глобализацията, както я виждаха САЩ, като налагане на единен западен стандарт с един силов, комуникационен, икономически и културен център, ситуиран в САЩ – такъв тип глобализация в света няма да има. Този глобален проект приключи. Светът върви към формиране на 5-6 центъра на властта на планетата, разделени на блокове и региони.

Истината за това кой наложи измамната коронавирусна пандемия вероятно никога няма да излезе наяве. Няколко души на планетата прогнозираха с удивителна точност какво ще се случи – сред тях са Бил и Мелинда Гейтс. Редно е да се запитаме дали когато някой ни съобщи много точна прогноза, дали всъщност не ни съобщава плановете си за действие.

Цялото интервю с проф. Иво Христов можете да гледате ТУК:

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/vy54_TYdwzo

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. За пръв път господин Христов ме изненадва неприятно. Къде в този „нов свят“ сме ние? Къде е Турция? Какво е това Европа? Европа е колония на САЩ, бедна колония, а ние сме на самата ѝ граница, Дикое поле 2. Много повърхностно. Тези региони могат за кратко да се появят, но не решават нито един конфликт. Ако това стане, значи идва векът на войните и хаоса.

  2. В ГОТОВНОСТ СЪМ ДА СЕ БИЯ ДА СЕ САМОУБИЯ НО НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ВАКСИНИРАНЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО МОГА ДА ПРИЕМА РУСКА ВАКСИНА СПУТНИК 5

  3. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е В РАЗСТРЕЛА НА БОРИСОВ И ГЕШЕВ

  4. СЛЕДИ ОТ БУРНИТЕ ВЪЛНИ

    Вървяхме тъй по пясъчния бряг
    и ритахме преливните вълни
    Те биеха се в нашите крака
    а ние вървяхме все напред във бяг !

    Бягахме във буйните вълни
    и ритахме игриво като топки
    пръскахме се от играта в боя
    обляни прехласнати в играта…

    А, привечер във тихия покой
    вълничките тихо шумоляха
    плискаха нозете и стъпките след нас
    прикриваха нашия вървеж в ноща …!

    Спомени по Свети Никола
    от бурните вълни със стихове
    спасявал съм души във морето
    а, вълните покриват тези мигове !

    Да се поклоним пред „Свети Никола“
    той спасител е на крушителите по света
    Във слава на спасените души
    и мир на покойните от бурните води !

    Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
    05.12.2020

  5. Великолепен. Както винаги – точен, ясен и компетентен. Ярка звезда в редиците на БСП каквато дори и с многократно увеличение (разбирай насилване) не се вижда по другите партии. Последните заедно с придворните си социолози могат само да се правят на глухи, когато професорът прави своите политически анализи. Не смеят нито да му опонират нито да коментират мнението му.

  6. Проф. Иво Христов е най- високо ниво,не само за мащабите на България, той е ниво за мащабите на Европа.Неговите анализи просто не търпят съмнение, и много любопитно съвпадат с прогнозите на ясновидците у нас. Не Америка, а Русия ще спаси света. И като гледам безумната наглост на Англичани, тази коварна пиратска нация, която колонизира света до втората световна, която тласна Хитлер срещу Русия за да обира след това ползите, като гледам и действията на Щатите, неописуема наглост, арогантност, безпардонност. Уви руският гении направи чудеса за двайсетина години. Докато ние се сринахме, както пише в книгата си Христов „Не пожелахте да чуете“ Руснаците показаха своето национално достоинство. Жалки сме, и тъпи, защото не виждаме, не ценим умните, защото вървим след такива изроди като Борисов и шайка. Не срам, позор, на път сме да покажем скоро колко сме пропаднали духовно и морално. Благодарност на редакторите Скандално.

  7. Аз съм краен и възторжен почитател на професор Христов и подготвям своя план, лично да се запозная с него и да му поднеса своето възхищение от неговия интелект. Прочитайки написаното от професор Христов искам да отдадем заслуженото на един български лекар – д-р Мангъров, който в най-трудните времена не се уплаши и застана срещу всички,твърдейки сега очевидното – измамата с тази пандемия. Правиха се какви ли не щабове, заплашваха хиляди хора по телевизиите,то не бяха карантини и други дивотии, нямаше край!Хора отидоха по затворите за нарушаване на карантината – знаете ли какво е това – аз знам! Лудост! Напълно невинни хора влязоха зад решетките защото нарушили заповед на един „услужлив“ министър! Сега някакъв виросулог твърди, че всички ваксинирани ще умрат две години след ваксинирането – дали ще стане, ще видим! Вярвам на това което се твърди, че вече е готов следващият щам. СПИНА ни размина но сега не става дума за „таковане“ а за умиране.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *