Проф. Иво Христов: Китай нахлу и Източна Европа ЗАКИПЯ! Само БЪЛГАРИЯ ГАСНЕ като Черна Дупка на Балканите. Вижте защо:

„България отново стана „сива зона” между Стара Европа, Русия и набиращата все по-голяма скорост Турция. В лицето на Запада си намерихме нови господари, на които окото им няма да трепне, ако нацията ни изчезне. Защото сме им важни само като територия”, коментира проф. Иво Христов.

За съжаление, думите на изтъкнатия социолог са самата истина. България все повече се превръща в черна дупка на Балканите, която всички заобикалят. Десет години след като влязохме в Европейския съюз, а преди това и в НАТО, с всеки изминал ден държавността и нацията ни потъват. Така че само след десетина години българите ще се разтворим в небитието, убеден е проф. Христов и прави задълбочен анализ:

Докато България гасне, навсякъде около нея ври и кипи:

– Съседна Турция просперира, изживява невероятен икономически и демографски бум

– Западните ни съседки Сърбия и Македония са обект на упорито ухажване от страна на ЕС и Китай, като двете сили се надпреварват коя ще им изсипе повече милиарди. Само един пример – Китай дава над 1 млрд. евро за строежа на високоскоростна железница между Сърбия и Унгария, по трасе, което ще тръгва от гръцкото пристанище Пирея и ще минава през Македония.

– И Румъния през последните години се развива изключително интензивно, като привлича инвеститори от региона и от ЕС. Включително и много български фирми, които предпочитат да работят там. Стандартът им на живот се покачва… но това достижение стана възможно след тежка и кървава борба с корупцията по най- високите етажи на властта.

– Дори фалиралата Гърция набързо се ориентира в новата обстановка след рухването на еднополюсния модел… и започва да черпи дивиденти. Първа на Балканите започна да привлича инвестиции от Китай, а сега си оправи най- после и споровете с Македония – при това, изцяло в своя полза.

Единствено България се губи от картинката. И продължаваме прогресивно да обедняваме, нищо, че Меркел ни сочи като „най- стабилната държава в региона“. Но това, което е стабилно у нас, изглежда е само потъването надолу. През първата половина на година, сме изгубили стотици милиони чуждестранни инвестиции, сравнено със същия период на миналата година, оповести БНБ. Наскоро подписахме договор с Китай за заем от 1 млрд. евро, който ще отпуснат на държавната Банка за развитие. Парите уж щели да идат за подпомагане на малкия и средния бизнес, но то такъв вече няма. Т.е., парите пак ще отидат за захранване на кухи гербаджийски фирми. Чийто единствен предмет на дейност е да точат и крадат европейски и бюджетни пари.

Истината е, че от въпросната китайска инвестиция обикновения българин няма да види и стотинка. Мълвата, че Пекин уж щял да строи АЕЦ Белене е пълен кьор-фишек. Проектът никога няма да се реализира, тъй като ЕС и САЩ едва ли ще го позволят, след като веднъж вече го забраниха. Другата илюзия е „китайският тунел под Шипка“ – приказка, която слушаме от много години, но не се случва.

Брюксел и Вашингтон са се фокусирали изцяло върху Западните Балкани. Важно им е да ги присъединят и за целта им наливат милиарди. А за България, най- верния васал – само потупване по рамото… и редовния транш за захранване на колониалната им администрация тук – върхушката на ГЕРБ.

„Евро-атлантическото крило, под което сме се подслонили или ни подслони, няма никакъв интерес тук да има образован и културен народ“, коментира още проф. Христов. Но явно, че и българските управници нямат такъв интерес. А и ние самите като народ, сякаш вече не искаме нито да сме образовани, нито културни. Примирихме се с ролята на стадо и послушно вървим там, накъдето ни тикат. Но, уви, крайната точка не е зелена и сочна поляна, а си е … направо в кланицата.

„Историческата програма-максимум на България 2018 е да спрем разпада на страната си“, казва още проф. Христов.

Но не само държавата ни се разпада, а и Европейският съюз, който уж беше нашата надежда за спасение. Той вече започна да се фрагментира – между отделните държави в него се образуват нови съюзи, а ние все още се оглеждаме като в небрано лозе и не знаем какво да правим. Българските политици продължават да ни успиват с дитирамби от началото на 90- те като „европейският път на България“, „комунизмът е виновен за всичко“ и „европейски ценности“, които тотално са девалвирали.

За капак, управляващите през последните 10 години ГЕРБ наистина ни превърнаха в черна дупка, и то буквално. Как ли? Като прекратиха трите енергийни мега- проекта между България и Русия – „Южен поток“, АЕЦ „Белене“ и „Бургас- Александруполис“. По този начин ни направиха абсолютно зависими от Турция, която благодарение на глупостта ни се снабди и с газопровод от Русия, и с първата си АЕЦ.

Дали на някой от „евро-съюзниците“ ни му пука до какъв хал се докарахме? Не. САЩ се интересуват само от това да ползват безплатно военните ни бази като плацдарм срещу Русия и Близкия Изток. Но за тях би било най- добре ако по тези земи изобщо няма българска нация. С гръбнак. Трябва им само територията. Брюксел също призовава за по- голямо военно присъствие на НАТО по Източния фланг. А когато се подготвят мащабни военни операции, по- добре теренът „България“ да се разчисти.

Загубихме и благоволението на Русия, след като ГЕРБ направиха всичко възможно това да се случи. Сега те гледат на нас като на предатели и със сигурност вече не са ни „братушки“. Путин гнусливо изрита от Москва премиера Борисов и министерската му делегация, с което ясно показа, че с България повече не желае да прави бизнес. Поне не и с тази върхушка.

И въпреки стратегическото ни местоположение, всички гледат да заобикалят България.

  • Китай изляха над 60 милиарда на Балканите и в Източна Европа, но до момента у нас са инвестирали едва… 200 млн. евро.
  • Европейския съюз ни подхвърли няколко милиона за инфраструктура, но ни липсват стратегически инвестиции в икономиката.
  • САЩ не инвестират тук нищо, само използват без пари военните ни бази. В това число- гориво, резервни части и пр. Наливат милиони единствено в НПО- та за извършване на антидържавна дейност, промиване на мозъци чрез култура и медии и пр.
  • Русия е сред трите основни инвеститора у нас, но нямат намерение да разширяват дейността си.

Единствената държава, която в момента има някакви апетити към България, е Турция. Но дори Анкара няма намерение пряко да инвестира у нас, а по- скоро се стреми да ни превърне в свой сателит и подчинена територия. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Повече го харесвах, преди да се оцвети професорът,но за съжаление по скоро е прав с този анализ.

  2. Нищо лично към професора. Това, което коментира е обществената тайна за България и на България. Това го
    знаят и пеленачетата, защото децата, които се раждат са с друга мисловна дейност и ценностна система. Уважаеми, професоре–българите по кръв и
    само двеста хиляди да останат, извършват това, което трябва. Навярно знаете и поговорката; МНОГО НА
    БРОЙ, МАЛКО НА БОЙ. Не коментирам развъждащите се –те са биологична маса. Уважаеми професоре,
    обяснете съдържанието на думите–политика и партия, извън клишето и от там нататък всичко става разбираемо по друг начин-сиреч мисловната дейност на индивида се променя. Коментирам–индивид, а не личност. Надявам се, че знаете и едното и другото какво е–къде и как са позиционирани в пространството и защо.

  3. Истината е, че при комунизма всички хора живееха приблизително еднакво добре. Когато по времето на Мао, Кисинджер ходи в Китай, в американската преса писаха, че разликата между най-голямата заплата и най-ниската е само 4 пъти, докато в страни като Америка и Европа е стотици ако не хиляди пъти. А, ако вземем за сравнение „заплатите“ на бездомните клошари които не получават нищо, разликата е безкрайно голяма. Естествено с Китай или Русия ще сме много по-добре, но миналото, поне в скоро бъдеще няма да се върне.

  4. Следователно, някой доста силен ни е заплюл, като територия!

  5. Въпросният Христов услужливо пропуска БСП. Майката на колониалната администрация и разрухата на колонията България. Защо, е ясно, той е от БСП. От това следва, че и той работи за разрухата, а това че е благоволил да ни съобщи ОБЩОИЗВЕСТНИ факти, далеч не го прави добър анализатор. По скоро става дума за папагал с нов репертоар. В анализа отсъства Р Радев, а той бе наритан в Москва не по зле от Б Борисов, с което Кремъл ясно подчерта, че за него няма разлика между БСП и ГЕРБ. ДЕМАГОГИЯТА е хубаво нещо, само за лична употреба … !

    • Дуков, не е толкова важно кой управлява, важна е системата. След 9-ти Септември 44г. дойдоха на власт хора без голямо образование, без никакъв опит в политиката и ръководството на държавата и България не изпадна в такава криза в каквато е сега. Напротив, в американската преса от 70-те години пишеше, че България по образование е на едно от първите места в света, а по производство на глава от населението пред Гърция и Турция. Сега ще кажеш: Ако комунизма беше толкова добра система защо се провали? Точно за това се провали защото е добра система. Човекът, или по-голямата част от човеците, са по-отвратителни от най-отвратителните животни. Алчността залегнала в тях още от самото раждане е причина за всичките злини които си причиняват един на друг. Тя е причината и за падането на комунизма. Комунистите от последните години на комунизма, подтикнати от алчността решиха да забогатеят. Но това можеше да стане само ако се откажат от комунизма. И те го направиха. Подариха „свободата и демокрацията“ на заблудената тълпа ограбиха страната и станаха милионери и милиардери.

      • В системата има власт, а не управление. В нея се властва, а не управлява. Комунизъм, социализъм,
        капитализъм,фашизъм–коя от тези идеологии не е
        продукт на системата но в различна форма.
        По-интересно е системата чие творение е, и каква е основната и роля,както и последствията.
        Хайде да търсим причината, а не да потъваме в следствията–които от своя страна са наситени
        с всевъзможните лъжливи грижи за тези, за онези,
        Когато се прозре разликата между управление и власт–тогава става и промяната. А венеца на
        системата са нарекли демокрация. Във всичката тази смесица от всевъзможни сглобени лъжи, тайнства, двуличия, са разменени местата на
        потребното и непотребното, на истината и лъжата. Не коментирайте комунизъм, соц-ъм и всичките производни на системата, защото всичко е едно и също, но в различна форма.
        Всичко е конструирано за индивида, а не личността. Всичко е за стадния принцип на съществуване. Темата е огромна по обем,
        и извън клишето, обясняващо гореописаните
        ,,благоденствия,, Това е мое мнение, което мога да отстоявам и защитавам достойно.

  6. Без значение, интересува ме каква е разликата между „индивида и личността“, за които ти говориш. А, що се отнася до управление и власт, управляват тези в чиито ръце е властта. В робовладелческия строй властта е в ръцете на робовладелците-тези които притежават робите. Във феодалния строй властта е в ръцете на феодалите, тези които притежават крепостните селяни. При капитализма властта е в ръцете на тези които притежават капитала. При комунизма властта е в ръцете на тези които се подчиняват на комунистическите принципи, или които управляват спазвайки тези принципи. А какви са тези принципи, ще попиташ. Прочети библията и евангелието и там ще се запознаеш със всичките тези принципи. Единствената разлика между Христос и Маркс е тази, че Исус Христос казва: ако имаш две ризи дай едната на ближния си, а Маркс казва: ако не я дадеш, сами ще си я вземем. С други думи принципите са еднакви, само метода на постигане е различен.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *