Проф. Иво Христов: БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЕ Е ДЪРЖАВА! Западът ни взе суверенитета! Ето какво следва:

Насилствено натрапената на страната ни (през последните 10 години) неолиберална икономическа, социална и политическа система няма интерес от смяна на това статукво, защото сериозна група от криминални бизнесмени и политици печелят и то много. Какво значение имат на техния фон 5-те милиона бедняци на територията, заяви проф. Иво Христов в свое интервю вчера.

Страната ни е криминализирана и не е нужно да се случи поредното убийство, за да се установи това. Капацитетът на т.нар. български служби е, меко казано, под въпрос. Една значителна част от експертите бяха натикани в ъгъла. По въпроса за престъпността, корупцията и криминализацията на обществото обикновено се произнасят всякакви “специалисти”, които обикновено се занимават само с по един елемент от системата, без да са наясно, че става въпрос за система. Каквото ни е обществото, такава ни е и престъпността.

“При всичкото ми уважение към журналистическата професия – когато убиват редови български граждани, нашите баби и дядовци по селата, нещо не виждам такъв щур ентусиазъм из медиите да отразяват, но когато е убита една журналистка – безспорно зловещо деяние – някак всички се сетиха, че имаме голям проблем.

Това е абсолютно закономерно следствие на т.нар. 30-годишни български „реформи“ – унищожаването на службите за сигурност, ликвидирането на апарата на следствието, изхвърлянето на всички професионалисти от системата на Министерството на вътрешните работи, обвинявайки ги, че са били служители на ДС, разрушаването на устоите на държавността под формата на имитация на различни форми на съдебна реформа, ние изпаднахме в това жалко състояние, в което се намираме в момента“, коментира проф. Христов по повод бруталното убийство на журналистката Виктория Маринова от Русе.

Ние сме се поставили в тази наведена поза от близо 30 години. Но през последните 10 г., откакто на власт дойдоха ГЕРБ, нещата съвсем се влошиха. Те разрушихма суверенитета на страната ни. Съгласиха се на всякакви форми на “концесия на западно-европейските си приятели” и резултатът е точно този, който закономерно виждаме. 

Според компетентни икономисти, укритите данъци в България са близо 50 млрд., т.е. това са несъбраните, пропуснатите, отклонените средства. България може да води чудесна икономическа политика, без да разтича на т.нар. чуждестранни инвестиции, защото чуждестранната инвестиция е твърде мижава и само едно добро допълнение, разкри проф. Христов.

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Донякъде това което казва Иво Христов е така. Вината обаче не е в народа, дори и в неговите грабители. Вината е в системата и в човешката алчност, която събори комунизма. Маркс казваше, че комунизмът трябва да настъпи в най-развитите икономически страни и чрез тях да покори човечеството, като чрез диктатурата изкорени алчността и егоизма от човека. Получи се обаче историческа грешка. Комунизмът настъпи в по-слаборазвита страна и за кратко време беше свален от самите комунисти които всъщност станаха предатели на комунизма. Говори се обаче, че комунизмът бил насаден в Русия от Господарите на света, които чрез него смятали да покорят целия свят. Сталин обаче и попречил на намеренията. Доколко това е истина не знам, но изглежда е така.

  2. Трябва да бъдем убедени всички ,че ако искаме да живеем по добре ,трябва да бъдем единни и борбени за промяна на тази заробваща народа ни олигархична система от шепа политици и олигарси слели се в мафиотски октопод!
    Тази мафиотска „шайка“ докара нацията ни до бедост,оскотяване ,отчаяние и вредна апатия ,че нищо не зависи от нея.Но не е истина ,само трябва отново да събудим у нея вярата ,смелостта и достойнствата на нашите предци и деди и да поемем масово пътят на борбата !Днес той минава по страниците на вестници ,списания ,чрез предаванията на радиа и телевизии и разбира се ,чрез масовата подкрепа на всички на протести на площадите ! Нека не забравяме ,че както други народи го доказаха и ние можем ,да свалим мафията ,на идващите избори без да и дадем възможност за тяхното фалшифициране!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *