Най- богатият китаец Джак Ма: Ако започне Търговска Война с Китай, САЩ ще ФАЛИРА!

Основателят и ръководител на гиганта на електронната търговия Alibaba Group китайският предприемач Джак Ма нарече „неразумни“ и „самоунищожителни“ опитите на САЩ да започнат студена война срещу Пекин. Така Тръмп се надява да неутрализира подема на вече най-голямата икономика в света – китайската.

„От търговската война най-много от всички ще пострадат самите САЩ“, заяви бизнесменът чрез видеовръзка по време на конференция в Куала Лумпур.

„Няма  логика в митническата политика на Америка, която се провежда насила, с надеждата да съкрати търговския си дефицит с Китай. В момента икономиката на САЩ се крепи само заради търговията с Китай“, коментира Джак Ма пред крупни световни предприемачи и дипломати в залата.

Все пак, бизнесменът заяви, че е оптимист относно китайско- американските търговски отношения: „Ако вие, бидейки бизнесмен, не сте настроен оптимистично, тогава явно не трябва да сте бизнесмен“, заяви китайският предприемач.

Съоснователят на Alibaba Group и вицепрезидент на компанията Джозеф Цай обаче не бе толкова дипломатичен като съдружника си и изригна остро срещу САЩ. Той заяви, че обявената от американците търговска война се е превърнала в „студена геополитическа война“.

„В момента САЩ театрално рецитират някакви свои напълно неоправдани опасения, че подемът на Китай представлявал непосредствена заплаха за националната сигурност и благополучието на американския народ. Това е абсолютно погрешна логика, защото икономиките на Китай и САЩ са твърде тясно свързани помежду си.

САЩ демонстрират абсолютен наивитет. Подготвят студена икономико-политическа война с Китай с надеждата, че ще могат да ни третират като Русия – да изолират икономиката ни и така да ни създадат проблеми. Но Китай не е Русия. Ние сме толкова интегрирани с другите страни, че едно макар и леко разклащане на икономиката ни ще предизвика верижни икономически сривове във всички държави на планетата. Всички ще почувстват негативното въздействие“, но най-много САЩ, които може да стигнат и до фалит, увери Джозеф Цай. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *