Проф. Джефри Сакс: Русия Не може да бъде Победена!

Безумие е да се говори за победа над Русия. Това няма как да се случи – руската армия има значителна и много иновативна огнева мощ, която още не е използвала, както и над хиляда активни ядрени бойни глави. А в икономически план страната си е напълно самодостатъчна, така че може да води безкрайна война, заобиколена от врагове и без нито един съюзник. Това заяви професорът по икономика в Колумбийския университет проф. Джефри Сакс, известен още като съветник по прилагането на т. нар. шокова терапия в Източна Европа след падането на комунизма.

САЩ си повярваха, че могат да победят Русия в този конфликт. Затова и Украйна най-неадекватно се отказа от мирните преговори и се втурна да печели войната. А това означава още по- голяма ескалация на конфликта, още по- тежки икономически последици за целия свят, както и нарастване на вероятността горещият конфликт да излезе извън границите на Украйна.

Украйна твърди, че Москва вече търпи тактическо поражение, но не смее да го признае. А американският министър на отбраната Лойд Остин заяви, че САЩ иска да види Русия дотолкова отслабена, че повече да не може да води пълномащабни войни. Подобни твърдения са много лековати, а са и абсолютно безрасъдство. Руската армия е огромна и притежава над хиляда далекобойни активни ядрени глави.

Десетилетия наред САЩ води безрасъдна външна политика. Смятам, че Вашингтон прояви затрогваща наивност и още по-голяма безотговорност с декларираното си намерение за присъединяване на Украйна към НАТО. Подобна стъпка би поставила целия свят в голяма опасност, категоричен е проф. Сакс. Желанието на Финландия и Швеция да се присъединят към НАТО също ще затрудни погасяването на конфликта с Русия.

Според генералният секретар на НАТО Антониу Гутиереш, няма надежда в скоро време да се подновят мирните преговори между Украйна и Русия. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. След загубата на вярата в Бога,след загубата на духа, Европа загуби окончателно и разума си. Загубили разума си са и много от нашите т.н. политици, както и голяма част от интелигенцията.Европа преживя най-щастливите си 50години от загубата на колониите си, за което виновна бе пак Русия.Сега загубва окончателно и икономическия си просперитет и започва да гние, досущ както ще гние старата ми барака защото няма да има бензин, или ще е на недостъпни цени. Колко трябваше да са тъпи европейските лидери за да се подведат по абсолютно тъпата и примитивна политика на англосанксонците.Ще го има ли вече този туристически гевезелък когато безработицата ще стане масова. Ще го има ли това изобилие от стоки. Европа си простреля не краката, простреля си главата. За нашите ДЕБИЛИ просто не ми се мисли. Имаме повече от 50 весничета, със стотици дЖурналистчета, а истината я няма никъде. Не само бензина и храната ще липсва, щото селата отдавна са обезлюдени и опустошени.Нашите украински емигранти няма да хукнат по селата, те са свикнали някой да ги обслужва.

  2. НАРОДЕ ИЗПРАВИСЕ ДО ВЪЗРАЖДАНЕ ДА ПРОКУДИМ УПРАВЛЯВАЩАТА НАЦИСТКА ХУНТА И УКРАИНСКИТЕ ЕМИГРАНТИ НЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ ВОЙНАТА В УКРАЙНА БРАТСКА ВЕЛИКА РУСИЯ Е СВЯТА И ГОСПОД Е С НЕЯ ТЯ СЕ ОТБРАНЯВА САМА САМОДОСТАТЪЧНА Е И НЕПОБЕДИМА ГОСПОД БДИ НАД БРАТСКА РУСИЯ НАТО ЕС САЩ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ

  3. Вероятно единствената алтернатива да не влезем с двата крака в батака – т.е да не вземем пряко участие във войната на Америка срещу Рукия, е Възраждане. Само те се обявяват като противници на този безумен курс на подкрепа на Украйна като бъдещ член на НАТО и Евросъюза. Така както не зачетоха мнението на България за забраната на вноса на украинско зърно, така клед това ще ни задължат да издържаме украинците и финансово с нашите скромни средства. А те ще си карат из града ни скъпите си коли и ще ни се присмиват – докато ние,така един подир друг,сами се хванем за сопите и да им покаже „кон боб яде ли и вика ли зимането педал на попа в църквата“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *