Проф. Дарина Григорова: Скъсването ни с Русия е отчаян опит на фалиращия Запад да спре руското завръщане в Източна Европа и китайските инвестиции, които вървят в комплект (С ВИДЕО)

„Скъсването на дипломатическите ни отношения с Русия е отчаян опит на фалиращия Запад да спре руското завръщане в Източна Европа и китайските инвестиции, които вървят в комплект. Битката е титанична, залогът е много по-голям от територията на половин или цяла Украйна. Защото който контролира Украйна, той владее и Централна и Източна Европа. Това е водещото. В отчаянието си Западът достигна до най-крайни нива на пропаганда – той вече разпръсква шокова русофобия. Изгонването на руските дипломати беше направено безпардонно и безочливо. Икономическите загуби за България от този акт са най-малкият проблем. Връзките между народите и държавите ни са във всяка една област- от културни и духовни, до икономически. Няма нито един прагматичен аргумент за прекъсване на дипломатическите ни отношения. Безсмислено е.“ Това каза в интервю пред Валентин Кардамски проф. д-р Дарина Григорова – преподавател в Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

По думите на проф. Григорова никоя държавна институция или политическа партия у нас не се е опитала да предотврати безпрецедентното изгонване на 70 служители на руското посолство. Имало е само словесни констатации. Кризата от това ще има сериозни последствия за нас и за Европа, каза тя. Издевателството на платените от САЩ родни русофоби с лавината от изказвания по медиите, е било насочено не само към русофилите, а към всички българи. „Дори и неутрално настроените към Русия българи не одобриха тези действия. Нямаше никаква логика“. На въпрос, дали ще възстановим отношенията си с Русия, проф. Григорова отговори: „Неизбежно е да се случи дори само заради географията ако щете. Дори няма да споменавам духовните и културните ни връзки, които не могат да се изтрият с такъв политически демарш. Но възстановяването на връзките ни с Русия няма да е съвсем скоро.“

Според проф. Дарина Григорова, европейските бюрократи са изцяло зависими от една позиционирана в САЩ глобалистка върхушка, която им нарежда да продължават конфронтацията с Русия, дори това да тика държавите им към отчайваща бедност. Затова се стигна до абсурда вместо да опитат да се сдобрят с Русия, европейските политици да призовават гражданите си за споделен кратък душ, за намаляване на температурата на топлата вода и градусите на климатиците. „Ние като членове на ЕС, участваме в една санкционна война срещу Русия, която удря много повече нас, отколкото тях. Колко време трябва да мине, за да разбере ЕС, че това го води към гибел? Явно трябва да стане студено, за да стане ясно“, добави още тя.

По отношение на войната в Украйна, програма минимум за Русия, според професорът, е да завладее Одеса. „И колкото повече ескалира напрежението от износа на оръжие от страни членки на НАТО за Киев, с толкова завладяната от руснаците територия на Украйна ще се увеличава.

Изтокът на Украйна е проруски. Затова и ВСУ са толкова жестоки там. В Донбас украинската армия не се колебае да ползва цивилното население за жив щит. След като под напора на руската армия, украинската армия напусне някой град, тя задължително ги обстрелва. Целта е от населеното място и неговите заводи да не остане камък върху камък. Преследват максимални щети, защото те не считат местното население за свое. А и то не е. И знаят, че тези земи никога повече няма да се върнат под контрола на Киев. Бойците на ВСУ няма да вършат такива зверства с цивилни в Западна Украйна или Галиция. Там са техните близки. Югоизтокът на Украйна със сигурност ще се присъедини към Русия и то по желание. Затова и 80 % от украинската армия в момента е концентрирана в Южна и Източна Украйна. Паднат ли тези проруски райони, Киев ще капитулира, за да се избегнат разрушения и цивилни жертви в „истинските украински области“. ВСУ вече страда от силен дефицит на военни.

Тъй като жертвите в украинската армия са много, те вече попълват редиците си като мобилизират и пращат на фронта хора с нулев боен опит. Ползват най-обикновени граждани за пушечно месо. В Одеса започнаха насилствено да мобилизират и жени. Това е форма на ненавист към собствения ти народ. А украинското злато вече е в Полша… за по-сигурно. Не е ли това подготовка за евакуация на киевския неонацистки режим?“

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/mFIDQD15D4g

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ НАТО ЕС САЩ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА СТРАНИТЕ ОТ ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР И ФАШИСТКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КЛОУНА ЗЕЛЕНСКИ ДА ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ

  2. Любовта на българите към Русия е безплатна, а към САЩ – платена!

  3. Любов на слуга към господарите, хайде не ме разсмивайте, това е преглътната омраза. Сащисаните винаги ще бъдат недолюбвани тук, прекалено са далече и са прекалено брутални и незаинтересовани, да разберат някого.

  4. Има стотици неща, които са предсказани в историята, бъдещите действия и резултатите от тях не са в обсега на човешкия разум. Ванга предсказа рухването на СССР, когато това беше невъобразимо, пак тя предсказа,че ще дойде един Владимир, тя предсказа че Русия ще спаси света, не Америка. И всичко това става пред очите ни, жалко за хилядите избити млади хора в Украина, но това е данъка, който плащат за своята простотия.Който си мисли, че колониална Англия и Щатите ще дойдат да ни спасяват е абсолютен идиот.А у нас полезните идиоти са позорно много.

  5. Жалкият екс-премиер по въпроса за изгонването на руски дипломати се оправдаваше че това не е било негово еднолично решение, уж че имало сигнали че се занимават с шпиониране /особено готвача на г-жа Митрофанова/, но така и не посочи кой конкретно го посъветвал, не посочи нито един сигнал. Това навижда на мисълта че той просто е изпълнил едно нареждане отвъд океана. Той дължи още обяснения: а/ канадското си гражданство, б/ непропускането на самолета на Лавров, в/ изгонването на 70 руски дипломати.

  6. Любовта ,към братска Русия е истинска и безкористна,тя е в генетичния код на българина.СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *